Τελευταία Νέα

Τετάρτη, 20/10/2021, 20:39


Home / Featured / Έρευνα του Ι.Ε.Π. που αφορά εν ενεργεία, υποψήφιους και εκπαιδευτές εκπαιδευτικών ΠΕ02, ΠΕ03, και ΠΕ04

Έρευνα του Ι.Ε.Π. που αφορά εν ενεργεία, υποψήφιους και εκπαιδευτές εκπαιδευτικών ΠΕ02, ΠΕ03, και ΠΕ04

Δημοσιεύτηκε: 1:41 μμ Μάρτιος 21st, 2016  


The questionnaire

Έρευνα για υποψήφιους, εν ενεργείας φιλολόγους, μαθηματικούς, και ΠΕ04 φυσικών επιστημών

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής , ως φορέας υλοποίησης της Έρευνας για τις γνώσεις των εκπαιδευτικών σε θέματα Παιδαγωγικής (Teachers Knowledge Survey), καλεί:

  • Υποψήφιους Εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04 Φυσικών Επιστημών
  • Εν ενεργεία Εκπαιδευτικούς επίσης, των κλάδων ΠΕ02,03,04 Φυσικών Επιστημών
  • εκπαιδευτές εκπαιδευτικών (καθηγητές Πανεπιστημίου, Σχολικούς Συμβούλους Δ/θμιας Εκπ/σης),

να συμμετάσχουν σε έρευνα που έχει σαν στόχο την βελτίωση της εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών. Η έρευνα διεξάγεται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Δεξιοτήτων του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας.

Το έργο έχει λάβει την έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο του Κέντρου Εκπαιδευτικής Έρευνας και Καινοτομίας (CERI) του ΟΟΣΑ.

Σκοπός της Έρευνας για τις γνώσεις των εκπαιδευτικών σε Θέματα Παιδαγωγικής (Teachers Knowledge Survey, TKS) είναι η κατανόηση της παιδαγωγικής γνώσης των εκπαιδευτικών και του τρόπου με τον οποίο αυτή αποκτάται κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης και της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας.

Μακροπρόθεσμος στόχος της έρευνας είναι η καλύτερη κατανόηση της διαδικασίας ανάπτυξης των επαγγελματικών  Δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών και των δυνατοτήτων των χωρών να διευκολύνουν την κατάρτιση και την επαγγελματική ανάπτυξή τους με απώτερο ζητούμενο τα βέλτιστα μαθησιακά αποτελέσματα.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Αιτήσεις για επιμόρφωση μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΕΠΑΛ και αναπληρωτών Ψυχολόγων

Με τη συμμετοχή σας θα συμβάλετε στη χάραξη εκπαιδευτικής πολιτικής στη χώρα μας. Πρόκειται για διεθνή έρευνα η οποία θα επιτρέψει στην Ελλάδα να αλληλεπιδράσει με άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις και να λάβει γνώση για την ύπαρξη διαφορετικών εκπαιδευτικών πολιτικών.

Η έρευνα Περιλαμβάνει τρία διαδοχικά μέρη: (1) ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τις γνώσεις τους σε ζητήματα παιδαγωγικής, (2) ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με την

εμπειρία τους στην αρχική εκπαίδευση εκπαιδευτικών και στην επαγγελματική τους εξέλιξη και (3) ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τους παράγοντες που τους καθιστούν επαγγελματίες εκπαιδευτικούς, όπως και κάποιες δημογραφικές παραμέτρους.

Στις αρχές Απριλίου, εφόσον έχουν επιλεγεί οι ενδιαφερόμενοι, θα λάβουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τον  σύνδεσμο των ηλεκτρονικών ερωτηματολογίων και τους κωδικούς πρόσβασης σε αυτά.

Παράλληλα θα λάβουν  και πιο λεπτομερείς οδηγίες για τη συμπλήρωσή τους.

Η συμπλήρωση των ερωτηματολογίων αναμένεται να διαρκέσει συνολικά περίπου 90 λεπτά.

Ο σύνδεσμος για την έρευνα θα είναι ανοικτός για περίπου 3 εβδομάδες, και μπορούν οι υποψήφιοι για συμμετοχή να λάβουν μία υπενθύμιση στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο πριν τελειώσει η περίοδος.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Κονδύλι 10.000.000 ευρώ για την υποστήριξη των Μονάδων Στρατηγικού Σχεδιασμού των ΑΕΙ

Μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να έχουν πρόσβαση στον σύνδεσμο οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και από οποιονδήποτε υπολογιστή.

Όμως, για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου σχετικού με τις γνώσεις σε ζητήματα παιδαγωγικής , διατίθενται αυστηρά 60 λεπτά.

Οι απαντήσεις θα παραμείνουν απολύτως ανώνυμες και εμπιστευτικές. Η IP διεύθυνσή θα αποσυνδεθεί από τα δεδομένα, έτσι ώστε δεν θα είναι δυνατή η εξακρίβωση της ταυτότητάς των συμμετεχόντων, ή το εκπαιδευτικό ίδρυμα όπου εργάζονται.

Όλες οι αναλύσεις θα διεξαχθούν σε συνολικό επίπεδο. Η συμμετοχή είναι εθελοντική και οι συμμετέχοντες είναι  ελεύθεροι να αρνηθούν, χωρίς να χρειάζεται να δικαιολογήσουν  την επιλογή τους.

Για να δηλώσουν συμμετοχή παρακαλούνται να καταχωρήσουν το email τους στη σελίδα https://www.iep.edu.gr/tks.

Τα ευρήματα της έρευνας θα δημοσιευθούν σε διεθνή έκθεση του ΟΟΣΑ που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Απρίλιο του 2017.Η μελέτη αυτή αποτελεί ένα βήμα προς την πληρέστερη κατανόηση του τρόπου βελτίωσης των μαθησιακών εμπειριών των εκπαιδευτικών.

Φόρμα συμμετοχής


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ελεύθερες μετεγγραφές, στέγαση και σίτιση για τους φοιτητές πληγέντων περιοχών

Ελεύθερες μετεγγραφές και μετακινήσεις, καθώς και  στέγαση και σίτιση για τους φοιτητές ...