Τελευταία Νέα

Τετάρτη, 08/04/2020, 08:08


Home / Featured / Επτά πλαστούς τίτλους σε μία ημέρα αποκάλυψε έλεγχος σε μία μόνο Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας

Επτά πλαστούς τίτλους σε μία ημέρα αποκάλυψε έλεγχος σε μία μόνο Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας

Δημοσιεύτηκε: 7:06 μμ Μάρτιος 23rd, 2016  


maimou

ΑΥΓΗ

Ένας μόνο έλεγχος από την νέα Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά αποκάλυψε επτά περιπτώσεις πλαστών τίτλων από ιδιωτικά σχολεία, προκαλώντας την άμεση αντίδραση της ΟΙΕΛΕ, η οποία κάνει λόγο για φόβο σχετικά με την έκταση που έχει πάρει το φαινόμενο στον χώρο και ζητά την παρέμβαση εισαγγελέα.

Όπως τονίζει σε ανακοινώσεις της, «επειδή ο αριθμός των τίτλων που αποκαλύφθηκαν (7 σε μία ημέρα!) μετά από έναν και μόνο έλεγχο δημιουργεί φόβους ότι το φαινόμενο αυτό έχει πάρει επικίνδυνη έκταση στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, η ΟΙΕΛΕ ζήτησε με επιστολές της προς τον Διευθυντή Δ.Ε. Πειραιά και στον Υπουργό Παιδείας εισαγγελική παρέμβαση και εξονυχιστικό έλεγχο των Μητρώων των λειτουργούντων ιδιωτικών σχολείων σε όλη τη χώρα».

Ακόμη, η ΟΙΕΛΕ επέρριψε ευθύνες για την διόγκωση του φαινομένου στον πρώην υπουργό Παιδείας, κ. Αρβανιτόπουλο, ο οποίος με νομοθετική ρύθμιση του 2014, «απομάκρυνε ουσιαστικά την εποπτεία της πολιτείας από την ιδιωτική εκπαίδευση».

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Δελτίο Τύπου για την παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας αναφορικά με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

H ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ

Μία ακόμη σοβαρή υπόθεση έκδοσης πλαστών τίτλων από ιδιωτικά σχολεία αποκαλύφθηκε μετά από έλεγχο τη νέας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά. Επειδή ο αριθμός των τίτλων που αποκαλύφθηκαν (7 σε μία ημέρα!) μετά από έναν και μόνο έλεγχο δημιουργεί φόβους ότι το φαινόμενο αυτό έχει πάρει επικίνδυνη έκταση στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, η ΟΙΕΛΕ ζήτησε με επιστολές της προς τον Διευθυντή Δ.Ε. Πειραιά και στον Υπουργό Παιδείας εισαγγελική παρέμβαση και εξονυχιστικό έλεγχο των Μητρώων των λειτουργούντων ιδιωτικών σχολείων σε όλη τη χώρα.

Αν και η έκδοση πλαστών τίτλων από ορισμένα ιδιωτικά σχολεία δεν είναι καινούριο φαινόμενο, η κατάσταση έχει εκτραχυνθεί μετά το 2014, όταν νομοθετική ρύθμιση του τότε Υπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου απομάκρυνε ουσιαστικά την εποπτεία της πολιτείας από την ιδιωτική εκπαίδευση.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Στήριξη των ομογενών μαθητών και της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στην περιοχή ευθύνης του Συντονιστικού Γραφείου Εκπαίδευσης Βερολίνου

Η Ομοσπονδία μας καλεί έστω και τώρα την κυβέρνηση να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα και να προστατευτεί το δημόσιο συμφέρον, να προστατευτούν τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των μαθητών όλων των σχολείων που λειτουργούν νόμιμα και να διαφυλαχθεί το δημόσιο και κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης. Λόγω των παρανομιών στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης άλλωστε η Κομισιόν έχει ζητήσει από την ελληνική πολιτεία να νομοθετήσει τρόπους διασφάλισης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και της νομιμότητας της έκδοσης τίτλων σπουδών από παρόχους ιδιωτικής εκπαίδευσης.
Δείτε εδώ τις επιστολές της Ομοσπονδίας στον Υπουργό Παιδείας(

) και στον Δ/ντή Δ.Ε. Πειραιά(
)


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ανακοίνωση των αιρετών της Α.Σ.Ε.  Π.Ε. στη Β’ Αθήνας

Ανακοίνωση των αιρετών της Α.Σ.Ε.  Π.Ε. στη Β’ Αθήνας   «Μένουμε δυνατοί-Δε ...