Home / HEADER-NEWS / Επιταγή για δωρεάν κατασκήνωση σε 60.000 παιδιά απο τον ΟΑΕΔ

Επιταγή για δωρεάν κατασκήνωση σε 60.000 παιδιά απο τον ΟΑΕΔ

Δημοσιεύτηκε: 9:59 πμ Μάρτιος 6th, 2016  


OAED

Επιταγή για δωρεάν κατασκήνωση σε 60.000 παιδιά απο τον ΟΑΕΔ.

Περίπου 60.000 παιδιά εργαζομένων χαμηλόμισθων αλλά και ανέργων γονέων θα μπορέσουν φέτος να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα δωρεάν κατασκηνώσεων του ΟΑΕΔ. Οι δικαιούχοι γονείς θα λάβουν την επιταγή επιδότησης δωρεάν φιλοξενίας για την κατασκηνωτική περίοδο 2016 που ξεκινάει το καλοκαίρι με αίτηση στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (oaed.gr) το επόμενο διάστημα.

Τα dikaiologitika.gr παρουσιάζουν όλη την απόφαση για τ φετινό πρόγραμμα. Σκοπός του Προγράμματος Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις του ΟΑΕΔ είναι η ψυχαγωγία των τέκνων χαμηλόμισθων εργαζομένων και ανέργων. Αντικείμενο του προγράμματος είναι η επιδότηση των δικαιούχων για τη διαμονή των παιδιών τους σε παιδικές κατασκηνώσεις με τη χορήγηση Επιταγής Διαμονής σε Παιδικές Κατασκηνώσεις. Για την επιδότηση των δικαιούχων – ωφελούμενων η δαπάνη θα ανέρχεται στο ύψος των 28 εκατ ευρώ κατ’ ανώτατο όριο σε βάρος του Ενιαίου Λογαριασμού για την Εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών (ΕΛΕΚΠ)

Ως «Δικαιούχοι» του προγράμματος ορίζονται οι έχοντες τέκνα, που δεν επιδοτούνται για συναφή παροχή από οποιονδήποτε άλλο φορέα για το έτος 2016: Ειδικότερα δικαιούχοι είναι ασφαλισμένοι/εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου που πραγματοποίησαν κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος 50 ημέρες στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με εισφορές πλήρεις ή μειωμένες υπέρ του καταργηθέντος Οργανισμού Εργατικής Εστίας (συνει-σπραττόμενες με τις εισφορές υπέρ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Εργαζόμενες που έλαβαν κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος 50 ημέρες ειδικής άδειας προστασίας μητρότητας. Άνεργοι που έλαβαν κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος τακτική επιδότηση ανεργίας με βάση τις κοινές περί ανεργίας διατάξεις του ΟΑΕΔ διάρκειας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα). Άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, που έχουν συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων τουλάχιστον τεσσάρων (4) μηνών.

Ο παραπάνω αναφερόμενος αριθμός ημερών δύναται να προκύψει αθροιστικά από τις ημέρες και των τριών στοιχείων. Οι συμμετέχοντες δικαιούχοι δηλώνουν υποχρεωτικά στην ηλεκτρονική αίτηση αν συμμετέχουν με την ιδιότητα εργαζομένου)ή με την ιδιότητα ανέργου. Για τους δικαιούχους και των τεσσάρων ως άνω στοιχείων το πραγματικό οικογενειακό εισόδημα από κάθε πηγή, όπως αυτό εμφανίζεται στο εκκαθαριστικό σημεί-ωμα της ΔΟΥ του φορολογικού έτους 2014, δεν δύναται να υπερβαίνει το ποσό των 26.000,00€. Η υπέρβαση του ποσού των 26.000,006 αποτελεί λόγο αποκλεισμού από το πρόγραμμα. Ως «Ωφελούμενοι» του προγράμματος του ΟΑΕΔ ορίζονται: Τα ανήλικα τέκνα της οικογένειας των δικαιούχων, που γεννήθηκαν από 01.01.2000 έως 14.06.2010, όπως αυτά αποδεικνύονται από αυτεπάγγελτη αναζήτηση μέσω της ΗΔΙΚΑ ΑΕ. Ο αριθμός των ωφελούμενων παιδιών των δικαιούχων για το έτος 2016 ανέρχεται σε 60.000 περίπου.

Ο αριθμός των ωφελούμενων παιδιών με αποδεδειγμένη αναπηρία σε ποσοστό 50% και άνω που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εξαρτάται απόλυτα από τον αριθμό των προσφερόμενων από τις κατασκηνωτικές επιχειρήσεις θέσεων για παιδιά της κατηγορίας αυτής. Ο συνολικός αριθμός των ωφελούμενων παιδιών θα κατανεμηθεί σε ποσοστό 50% για τους δικαιούχους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα με την ιδιότητα του εργαζομένου και σε ποσοστό 50% για τους δικαιούχους που συμμετέχουν με την ιδιότητα του ανέργου Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί για το έτος 2016 από την 15η Ιουνίου έως: α) την 3η Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και β) την 10η Σεπτεμβρίου για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω. Το ως άνω χρονικό διάστημα δύναται να τροποποιηθεί με τη Δημόσια Πρόσκληση. Η διάρκεια διαμονής κάθε παιδιού ορίζεται έως 15 συνεχόμενες ημέρες κατ’ ανώτατο όριο (συμπεριλαμβανομένων και των ημερών προσέλευσης και αναχώρησης).

ΕΠΙΤΑΓΗ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ

1. Η «Επιταγή Διαμονής σε Παιδικές Κατασκηνώσεις» ενσωματώνει μια συγκεκριμένη οικονομική αξία και ο αποκλειστικός σκοπός της είναι η ανταλλαγή της με υπηρεσίες των παροχών για τη διαμονή των ωφελούμενων τέκνων των δικαιούχων σύμφωνα με τους όρους της Δημόσιας Πρόσκλησης.

2. Το ύψος της οικονομικής αξίας της επιταγής που αποτελεί την επιδότηση του δικαιούχου για τη διαμονή του τέκνου του σε παιδική κατασκήνωση, καλύπτει το ημερήσιο τροφείο του παιδιού του δικαιούχου για όλη τη διάρκεια διαμονής του στην κατασκήνωση, όπως αυτή ορίζεται στην παρ. 2 του αρθρ. 4 της παρούσας. Το ημερήσιο τροφείο περιλαμβάνει τις υπηρεσίες διαμονής και γενικά τις υπηρεσίες που παρέχονται βάσει της υποχρεωτικής υποδομής και στελέχωσης των παιδικών κατασκηνώσεων εξοχών σύμφωνα με το Κανονιστικό Πλαίσιο Ίδρυσης και Λειτουργίας Παιδικών Κατασκηνώ-σεων Εξοχών και τους όρους της Δημόσιας Πρόσκλησης. Το ημερήσιο τροφείο σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις ανέρχεται κατά περίπτωση: α) στα 28,00€ ημερησίως, συμπεριλαμβανομένων όλων των επιβαρύνσεων και β) στα 52,00 € ημερησίως, συμπεριλαμβανομένων όλων των επιβαρύνσεων, για τα παιδιά με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω. Τυχόν αναπροσαρμογή του ύψους του τροφείου για το έτος 2016 με νεότερη κοινή υπουργική απόφαση θα συνεπάγεται ισόποση αναπροσαρμογή στο αναφερόμενο στην παρούσα ύψος τροφείου. 3. Η «Επιταγή Διαμονής σε Παιδικές Κατασκηνώσεις» έχει τη μορφή ενός ηλεκτρονικού μοναδικού κωδικού αριθμού για κάθε ωφελούμενο τέκνο δικαιούχου, ο οποίος δημιουργείται αυτόματα από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) του Οργανισμού και αποτυπώνεται με τα λοιπά στοιχεία του ωφελούμενου τέκνου και του δικαιούχου στα Μητρώα του αρθρ. 9 της παρούσας, ισχύει δε αποκλειστικά για τους σκοπούς του συγκεκριμένου προγράμματος μέχρι τη λήξη αυτού. 4. Η επιδότηση μέσω της «Επιταγής Διαμονής σε Παιδικές Κατασκηνώσεις» δίνει τη δυνατότητα στους δικαιούχους να επιλέγουν οι ίδιοι τους παρόχους παιδικών κατασκηνώσεων σύμφωνα με τις ανάγκες των παιδιών τους. ΠΑΡΟΧΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Ως «Πάροχοι» νοούνται κατασκηνωτικές επιχειρήσεις, που πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση. ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΩΝ ΜΗΤΡΩΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΩΝ 1. Με Δημόσια Πρόσκληση της Διοικήτριας του ΟΑΕΔ, που εκδίδεται εντός 15 ημερών, προσκαλούνται οι δικαιούχοι και οι πάροχοι να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα. 2. Με τη Δημόσια Πρόσκληση προσδιορίζονται: οι προ-ϋποθέσεις και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά συμμετο-χής των δικαιούχων-ωφελούμενων και των παροχών, η προθεσμία και η διαδικασία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και των απαιτουμένων δικαιολογητικών, η διαδικασία κατάρτισης των Μητρώων Δικαιούχων και του Μητρώου Παροχών, κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την υλοποίηση του προγράμματος καθώς και κάθε άλλο στοιχείο ή πληροφορία διευκολύνει όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στη Δημόσια Πρόσκληση. 3. Η Δημόσια Πρόσκληση αναρτάται στους διαδικτυα-κούς τόπους του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και του «ΔΙΑΥΓΕΙΑ».

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ – ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ -ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
1. Οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων δικαιούχων υποβάλλονται προς τον ΟΑΕΔ αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω των ηλεκτρονικών Υπηρεσιών της Διαδ-κτυακής Πύλης του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), όπως η Δημόσια Πρόσκληση ορίσει. Σε περίπτωση υποβολής αίτησης με τρόπο διαφορετικό από αυτόν που ορίζεται στην Πρόσκληση, η αίτηση δεν λαμβάνεται υπόψη ως απαράδεκτη.
2. Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις υποβάλλονται μέσα στην προθεσμία που ορίζεται ρητά στην Πρόσκληση. Μετά τη λήξη της προθεσμίας δεν είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεων.
3. Οι δικαιούχοι δηλώνουν υποχρεωτικά στην ηλεκτρο-νική αίτηση συμμετοχής τους την ιδιότητα με την οποία συμμετέχουν κατά την παρ. 1 του αρθρ. 3 της παρούσας.
4. Η αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986 (ΦΕΚ Α’ 75) για τα στοιχεία που διαλαμβάνονται σε αυτήν. Η ανακρίβεια των στοιχείων που δηλώνονται στην αίτηση επισύρει τις προβλεπόμενες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.
5. Η υποβολή αίτησης συμμετοχής συνιστά εξουσιοδότηση προς τον ΟΑΕΔ για τη χρήση και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων του αιτούντος και των ωφελούμενων τέκνων του αποκλειστικά για τους σκοπούς της παρούσας.
6. Ο υποψήφιος φέρει την ευθύνη της πλήρους και ορθής συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής του αίτησης. Διόρθωση ή τροποποίηση ή συμπλήρωση των αιτήσεων, συμπλήρωση τυχόν ελλειπόντων στοιχείων – δικαιολογητικών, έστω και συμπληρωματικών ή διευκρινιστικών, επιτρέπεται με νέες αιτήσεις που υποβάλλονται έως τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων σε αντικατάσταση των προηγουμένων.
7. Δικαιολογητικά των υποψηφίων που δεν δύναται να αναζητηθούν αυτεπαγγέλτως είτε επισυνάπτονται στην ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής τους είτε προσκομίζο-νται στα αρμόδια ΚΠΑ2 μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, ως η Δημόσια Πρόσκληση ορίσει.
8. Υποψήφιοι που υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση ως δικαιούχοι της περίπτωσης Α’ της παρ. 1 του αρθρ. 3 της παρούσας και οι ημέρες εργασίας τους δεν δύνανται να αναζητηθούν αυτεπαγγέλτως λόγω μη ένταξης τους στο μηχανογραφικό σύστημα του ΙΚΑ για οποιονδήποτε λόγο, υποχρεούνται είτε να επισυνάψουν στην ηλεκτρονική τους αίτηση τα σχετικά παραστατικά είτε να τα προσκομίσουν στα αρμόδια ΚΠΑ2 μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, ως η Δημόσια Πρόσκληση ορίσει. Η μη επισύναψη/προσκόμιση των σχετικών παραστατικών αποτελεί λόγο αποκλεισμού των υποψηφίων από το πρόγραμμα.
9. Δικαιούχοι με ωφελούμενα τέκνα ανήκοντα στην κατηγορία ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω έχουν την υποχρέωση είτε να επισυνάψουν στην ηλεκτρονική τους αίτηση βεβαίωση πιστοποίησης αναπηρίας αρμοδίου Δημοσίου φορέα σε ισχύ είτε να την προσκομίσουν στα αρμόδια ΚΠΑ2 μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, ως η Δημόσια Πρόσκληση ορίσει.
10. Μη επισύναψη στην ηλεκτρονική αίτηση των δικαιολογητικών που ορίζονται από τη Δημόσια Πρόσκληση ή μη προσκόμιση αυτών μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων καθώς και προκύπτουσα μη πλήρωση των όρων της Δημόσιας Πρόσκλησης και αναντιστοιχία των δηλούμενων στην αίτηση στοιχείων με τα υποβληθέντα δικαιολογητικά, συνεπάγεται αποκλεισμό του δικαιούχου από το Πρόγραμμα.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ -ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΜΗΤΡΩΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ

Η μοριοδότηση των δικαιούχων στηρίζεται σε ειδικά κριτήρια, τα οποία είναι: α. Το ύψος του πραγματικού οικογενειακού εισοδήμα-τος από κάθε πηγή, όπως αυτό εμφανίζεται στο εκκαθαριστικό σημείωμα της ΔΟΥ του φορολογικού έτους 2014. Οι πληροφορίες σχετικά με το εισόδημα των δικαιούχων αναζητούνται με ηλεκτρονικό τρόπο από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών. β. Ο αριθμός των ανήλικων τέκνων (τέκνων ηλικίας έως 18 ετών) για όλους τους δικαιούχους. Οι πληροφορίες σχετικά με τα ανήλικα τέκνα θα αναζητηθούν αυτεπαγγέλτως μέσω της ΗΔΙΚΑ ΑΕ. γ. Ο χρόνος συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, με μέγιστο όριο τους 36 μήνες, για τους δικαιούχους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα με την ιδιότητα του ανέργου. Οι πληροφορίες σχετικά με το χρόνο της συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας αναζητούνται από το Μητρώο Ανέργων του Οργανισμού. Τα μόρια ανά κριτήριο ορίζονται ως εξής:

Για το α’ κριτήριο: • για πραγματικό οικογενειακό εισόδημα ύψους έως 7.000,00€: 100 μόρια, • για πραγματικό οικογενειακό εισόδημα ύψους από 7.001,00€ έως 10.000,00€: 90 μόρια, • για πραγματικό οικογενειακό εισόδημα ύψους από 10.001,00€ έως 12.000,00€: 80 μόρια, • για πραγματικό οικογενειακό εισόδημα ύψους από 12.001,00€ έως 14.000,00€: 70 μόρια, • για πραγματικό οικογενειακό εισόδημα ύψους από 14.001,00€ έως 16.000,00€: 60 μόρια, • για πραγματικό οικογενειακό εισόδημα ύψους από 16.001,00€ έως 18.000,00€: 50 μόρια, • για πραγματικό οικογενειακό εισόδημα ύψους από 18.001,00€ έως 20.000,00€: 40 μόρια, • για πραγματικό οικογενειακό εισόδημα ύψους από 20.001,00€ έως 22.000,00€: 30 μόρια. • για πραγματικό οικογενειακό εισόδημα ύψους από 22.001,00€ έως 24.000,00€: 20 μόρια, • για πραγματικό οικογενειακό εισόδημα ύψους από 24.001,00€ έως 26.000,00€: 10 μόρια, Για το β’ κριτήριο: Από 25 μόρια για κάθε ανήλικο τέκνο. Για το γ’ κριτήριο: Από 1 μόριο για κάθε μήνα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας, με ανώτατο όριο τα 36 μόρια. Ωφελούμενα τέκνα με αποδεδειγμένη αναπηρία σε ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω δύναται να ενταχθούν στο πρόγραμμα, ανεξαρτήτως του αριθμού μορίων των δικαιούχων γονέων τους κατ’ εξαίρεση , εφόσον κατά την κατάρτιση του Μητρώου Παροχών προκύψει ότι οι προσφερόμενες θέσεις για παιδιά με αναπηρία από τις συμμετέχουσες κατασκηνωτικές επιχειρήσεις επαρκούν για τη διαμονή όλων των ωφελουμένων τέκνων της κατηγορίας αυτής για τα οποία έχουν υποβληθεί αποδεκτές αιτήσεις.

Κρίσιμος χρόνος συνδρομής των κριτηρίων κατάταξηςείναι ο χρόνος λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στη Δημόσια Πρόσκληση. Οι δικαιούχοι βάσει της ιδιότητας με την οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ κατατάσσονται σε δύο προσωρινά Μητρώα, το Μητρώο «Δικαιούχων -Εργαζομένων» και το Μητρώο «Δικαιούχων – Ανέργων». Στα Μητρώα αναγράφονται: ο Κωδικός Αριθμός Αίτησης των δικαιούχων, τα τέσσερα τελευταία ψηφία του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου τους (ΑΦΜ) και τα τέσσερα τελευταία ψηφία του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης τους (ΑΜΚΑ), το ονοματεπώνυμο των ωφελούμενων παιδιών ανά δικαιούχο και τα τέσσερα τελευταία ψηφία του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) αυτών, ο συνολικός αριθμός μορίων των δικαιούχων, τα μόρια που αντιστοιχούν σε καθένα από τα κριτήρια κατάταξης της παρ. 2 του παρόντος, η σειρά κατάταξης των δικαιούχων με βάση τη συνολική μοριοδότηση των κριτηρίων και ο μοναδικός ηλεκτρονικός κωδικός αριθμός της Επιταγής Διαμονής σε Παιδικές Κατασκηνώσεις για κάθε επιλεγέν ωφελούμενο τέκνο ανά δικαιούχο. 6. Για τους υποψήφιους που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις όπως αυτές εξειδικεύονται από τη Δημόσια Πρόσκληση, συντάσσεται προσωρινός Πίνακας Απο-κλειομένων Δικαιούχων, με αναφορά στην ιδιότητα με την οποία συμμετέχουν και στον συγκεκριμένο λόγο αποκλεισμού τους. 7. Τέκνα που δηλώθηκαν ως ωφελούμενα στην αίτηση, χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις δεν θα ληφθούν υπόψη κατά την κατάρτιση των Μητρώων Δικαιούχων και του Πίνακα Αποκλειομένων Δικαιούχων. 8. Τα προσωρινά Μητρώα Δικαιούχων και ο προσωρινός Πίνακας Αποκλειομένων Δικαιούχων αναρτώνται στην διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και ανα-κοινώνεται η έκδοση τους στον Πίνακα Ανακοινώσεων των αρμοδίων Υπηρεσιών (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ. 9. Οι υποψήφιοι που κατέθεσαν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής έχουν δικαίωμα υποβολής προς το ΔΣ του ΟΑΕΔ μίας και μόνο ηλεκτρονικής ένστασης κατά των αποτελεσμάτων των προσωρινών Μητρώων Δικαιούχων και του προσωρινού Πίνακα Αποκλειομένων εντός της αποκλειστικής προθεσμίας τριών (3) εργασίμων ημερών από την επομένη ημέρα της δημοσιεύσεως τους στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ. Λεπτομέρειες για την υποβολή και την εξέταση των ενστάσεων καθορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση. 10. Κατόπιν εξέτασης των ενστάσεων από το Δ.Σ. του Οργανισμού, καταρτίζονται τα Οριστικά Μητρώα «Δι-καιούχων – Ανέργων» και «Δικαιούχων – Εργαζομένων» και ο οριστικός Πίνακας Αποκλειομένων Δικαιούχων, τα οποία αναρτώνται στην διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και ανακοινώνεται η έκδοση τους στον Πίνακα Ανακοινώσεων των αρμοδίων Υπηρεσιών (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ. 11. Σε περίπτωση που κατά την κατάρτιση των Μητρώων δεν προκύπτει η προβλεπόμενη ποσόστωση της παρ. 5 του αρθρ. 3 της παρούσας, οι κενές θέσεις του ενός Μητρώου πληρούνται από τους επιλαχόντες του άλλου. 12. Τα προσωρινά και οριστικά Μητρώα Δικαιούχων και ο προσωρινός και οριστικός Πίνακας Αποκλεισμένων καταρτίζονται από τη Διοικήτρια του ΟΑΕΔ ή από το αρμόδιο όργανο που ορίζεται με απόφαση της.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ -ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ

1. Οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων παροχών υποβάλλονται προς τον ΟΑΕΔ αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω των ηλεκτρονικών Υπηρεσιών της Διαδικτυακής Πύλης του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) με τη χρήση κωδικών πρόσβασης. Λεπτομέρειες για τη δια-πίστευση των χρηστών, τη συμπλήρωση και ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων καθώς και για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά καθορίζονται με τη Δημόσια Πρόσκληση. Σε περίπτωση υποβολής αίτησης με τρόπο διαφορετικό από αυτόν που ορίζεται ρητά στην Πρόσκληση, η αίτηση δεν λαμβάνεται υπόψη ως απαράδεκτη.

2. Η ηλεκτρονική αίτηση υποβάλλεται μέσα στην προ-θεσμία που ορίζεται ρητά στην Πρόσκληση. Μετά τη λήξη της προθεσμίας δεν είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεων.

3. Η ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής επέχει θέση δή-λωσης αποδοχής των όρων και των προϋποθέσεων του προγράμματος καθώς και δήλωσης του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986 (ΦΕΚ Α’ 75) για τα στοιχεία που διαλαμβάνονται σε αυτήν. Η ανακρίβεια των στοιχείων που δηλώνονται στην αίτηση επισύρει τις προβλεπόμενες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

4. Οι δυνητικοί πάροχοι φέρουν την ευθύνη της πλήρους και ορθής συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής τους αίτησης. Διόρθωση ή τροποποίηση ή συμπλήρωση των αιτήσεων, συμπλήρωση τυχόν ελλειπόντων στοιχείων-δικαιολογητικών, έστω και συμπληρωματικών ή διευκρινιστικών, επιτρέπεται με νέες αιτήσεις που υποβάλλονται έως τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων σε αντικατάσταση των προηγουμένων.

5. Οι πάροχοι οφείλουν να επισυνάψουν στην ηλε-κτρονική αίτηση τους τα απαιτούμενα για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα δικαιολογητικά, ως η Δημόσια Πρόσκληση ορίσει, άλλως αποκλείονται από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα.

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΜΗΤΡΩΟΥ ΠΑΡΟΧΩΝ

1. Κατόπιν της επεξεργασίας των αιτήσεων των παροχών συντάσσεται το προσωρινό Μητρώο Παροχών. Για τους υποψήφιους που από τον έλεγχο των αιτήσεων προκύπτει ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις του , όπως αυτές εξειδικεύονται από τη Δημόσια Πρόσκληση, συντάσσεται προσωρινός Πίνακας Αποκλειομένων Παροχών, με σαφή αναφορά στον συγκεκριμένο λόγο αποκλεισμού για κάθε υποψήφιο.

2. Το προσωρινό Μητρώο Παροχών και ο προσωρινός Πίνακας Αποκλειομένων Παροχών αναρτώνται στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και ανακοι-νώνεται η έκδοση τους στον Πίνακα Ανακοινώσεων των αρμοδίων Υπηρεσιών (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ.

3. Οι υποψήφιοι που κατέθεσαν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής έχουν δικαίωμα υποβολής προς το ΔΣ του ΟΑΕΔ μίας και μόνο ηλεκτρονικής ένστασης κατά των αποτελεσμάτων του προσωρινού Μητρώου Παροχών και του προσωρινού Πίνακα Αποκλειομένων Παροχών εντός της αποκλειστικής προθεσμίας τριών (3) εργάσιμων ημερών από την επομένη ημέρα της δημοσιεύσεως τους. Λεπτομέρειες για την υποβολή και την εξέταση των ενστάσεων καθορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση.

4. Κατόπιν εξέτασης των ενστάσεων των παροχών από το Δ.Σ. του Οργανισμού, καταρτίζεται το Οριστικό Μητρώο Παροχών και ο οριστικός Πίνακας Αποκλειομένων Παροχών.

5. Το οριστικό Μητρώο Παροχών και ο οριστικός Πίνακας Αποκλειομένων Παροχών αναρτώνται στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και ανακοινώνεται η έκδοση τους στον Πίνακα Ανακοινώσεων των αρμοδίων Υπηρεσιών (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ.

6. Το προσωρινό και οριστικό Μητρώο Παροχών και ο προσωρινός και οριστικός Πίνακας Αποκλεισμένων Παροχών καταρτίζονται από τη Διοικήτρια του ΟΑΕΔ ή από το αρμόδιο όργανο που ορίζεται με απόφαση της.

ΛΟΙΠΟΙ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

1. Η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος, οι υπ-χρεώσεις και τα δικαιώματα δικαιούχων και παροχών, καθώς και οι λοιποί όροι και προϋποθέσεις του προγράμματος περιγράφονται αναλυτικά στη Δημόσια Πρόσκληση.

2. Οι δικαιούχοι και οι πάροχοι συμπληρώνουν και υπογράφουν προτυποποιημένη, αναρτημένη στη διαδικτυ-ακή πύλη του ΟΑΕΔ σύμβαση, η οποία βασίζεται στους όρους και τις προϋποθέσεις της Δημόσιας Πρόσκλησης. Η από τα συμβαλλόμενα μέρη υπογεγραμμένη ανωτέρω σύμβαση καθώς και τα δικαιολογητικά που σύμφωνα με τη Δημόσια Πρόσκληση θα πρέπει να τη συνοδεύουν, διαβιβάζονται με ηλεκτρονική σάρωση στον ΟΑΕΔ.

3. Η σύναψη σύμβασης μεταξύ δικαιούχου και παρό-χου γεννά την αξίωση του δεύτερου να εισπράξει από τον ΟΑΕΔ ποσό αντίστοιχο με την οικονομική αξία της Επιταγής Διαμονής σε Παιδικές Κατασκηνώσεις, ως αντάλλαγμα του συνόλου των παρεχομένων υπηρεσιών διαμονής. Με απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού μετά από γνώμη της Επιτροπής Ε.ΛΕ.Κ.Π. η παράβαση των όρων του προγράμματος από τους δικαιούχους και τους παρόχους, εκτός της διακοπής της επιδότησης, μπορεί να επιφέρει τον αποκλεισμό τους από το πρόγραμμα έως τρία (3) χρόνια και έως πέντε (5) χρόνια αντίστοιχα.

dikaiologitika.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...