Home / HEADER-NEWS / Ενημέρωση για τη Γενική Συνέλευση Προέδρων των ΕΛΜΕ το Σάββατο 27 Φλεβάρη

Ενημέρωση για τη Γενική Συνέλευση Προέδρων των ΕΛΜΕ το Σάββατο 27 Φλεβάρη

Δημοσιεύτηκε: 7:36 μμ Μάρτιος 2nd, 2016  


-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ_47

Ενημέρωση για τη Γενική Συνέλευση Προέδρων των ΕΛΜΕ το Σάββατο 27 Φλεβάρη

  1. Οι γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ, που έγιναν χωρίς τον απαραίτητο χρόνο προετοιμασίας, με ευθύνη της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας, δεν είχαν απαρτία και κανένα σωματείο δεν ήρθε με απόφαση Γενικής Συνέλευσης. Η ολομέλεια ξεκίνησε με δύο ώρες καθυστέρηση με οριακή επίσης απαρτία. Το γεγονός αυτό μας προβληματίζει ιδιαίτερα σε μια περίοδο που κλιμακώνεται η αντιλαϊκή επίθεση, η κυβέρνηση προετοιμάζεται να φέρει για ψήφιση το «νόμο λαιμητόμο για το ασφαλιστικό», ενώ έχουμε σοβαρότατες εξελίξεις στην Παιδεία (χιλιάδες κενά που δεν θα καλυφθούν φέτος, αδιοριστία, υποχρεωτικές μετακινήσεις, κατάργηση των τμημάτων ένταξης και ΠΔΣ, την υπολειτουργία της ενισχυτικής διδασκαλίας).
  2. Για άλλη μια φορά στη Γενική Συνέλευση των Προέδρων υπήρχαν έντονα τα σημάδια του εκφυλιστικών τακτικών. Η ΔΑΚΕ μαζί με τις ΣΥΝΕΚ αποχώρησαν πριν καν ολοκληρωθεί η διαδικασία λήψης αποφάσεων με αποτέλεσμα η Γενική Συνέλευση στο τέλος να διαλυθεί και να μην μπορέσουν να αποφασιστούν σημαντικά ζητήματα όπως: Η καταδίκη της εμπλοκής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και οι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης που πρέπει να πάρουν όλα τα σωματεία αλλά και οι εκπαιδευτικοί, η απάντηση στο κάλεσμα του υπουργείου προς τους συλλόγους διδασκόντων ώστε να μη γίνουν φόντο στις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης με τη συμμετοχή τους στο διάλογο απάτη, δεν πάρθηκε καμία απόφαση αλληλεγγύης στον αγώνα των αγροτών απέναντι στην τρομοκρατία και την καταστολή.
  3. Οριακά και με απαράδεκτη μεθόδευση δεν πέρασε απόφαση καταδίκης του διαλόγου για τη Παιδεία που έχει ξεκινήσει το Υπ. Παιδείας. Με ευθύνη της πλειοψηφίας ΣΥΝΕΚ – ΔΑΚΕ καταμετρήθηκαν στη ψηφοφορία 2 πρόεδροι οι οποίοι έλειπαν!!! H ηγεσία της ΟΛΜΕ μπαίνει με τα μπούνια στον κοινωνικό διάλογο καλλιεργεί αυταπάτες και αναμονές τη στιγμή που το Υπουργείο Παιδείας διαβεβαιώνει σε όλες τις συναντήσεις ένα πράγμα: Ότι η κυβέρνηση δεν κάνει βήμα πίσω από την υλοποίηση της αντιλαϊκής – αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, ότι δεν υπάρχει περιθώριο να υλοποιηθούν οι δίκαιες διεκδικήσεις εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών.
  4. 4. Είναι μεγάλη η ευθύνη της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ γι’ αυτή την κατάσταση. Από την αρχή της χρονιάς από πλευράς ΟΛΜΕ «δεν κουνιέται φύλλο», τη στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κλιμακώνει την αντιλαϊκή επίθεση, υλοποιεί με γοργούς ρυθμούς μια πολιτική που τσακίζει το λαό για να σώσει τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Σε μια στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ξεδιπλώνει την αντιλαϊκή της επίθεση σε όλα τα μέτωπα, η ηγεσία της ΟΛΜΕ δημιουργεί απογοήτευση, ηττοπάθεια και αδράνεια στον κλάδο. Λίγους μήνες πριν, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση οι ΣΥΝΕΚ με συνοδοιπόρο τότε τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ήταν στα «κάγκελα» πριμοδοτούσαν σε «αγωνιστικότητα» και μεγαλοστομίες. Όλες αυτές οι δυνάμεις έχουν τεράστια ευθύνη για την κατάσταση στην Ομοσπονδία.
  5. Στην καλλιέργεια αυταπατών για το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ, την καλλιέργεια προσμονής από την κυβερνητική εναλλαγή, έχουν ιδιαίτερη ευθύνη οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ. Αυτές οι δυνάμεις καλούσαν το κίνημα σε ρόλο αριστερού διαιτητή της κυβέρνησης, καλούσαν το κίνημα να υποστηρίξει τις «κόκκινες γραμμές» του ΣΥΡΙΖΑ, έβαλαν πλάτη για γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Η στάση αυτή εκφράζεται και συνδικαλιστικά με τη συμπόρευση με το ΣΥΡΙΖΑ σε δεκάδες ΕΛΜΕ. Οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ για να κρύψουν αυτές τις ευθύνες κάνουν σήμερα σημαία τις μορφές πάλης, κυρίως προτείνοντας πολυήμερες απεργίες, χαρακτηρίζοντας όλες τις προηγούμενες γενικές απεργίες αλλά και τη 48ώρη που αποφασίστηκε ως άσφαιρες, εκτονωτικές που αποκλιμακώνουν την πάλη!
  6. Απέναντι στη διαλυτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ένας είναι ο δρόμος: Να μετρήσουμε βήματα στην κοινή πάλη όλων των εργαζομένων απέναντι στην πολιτική Κυβέρνησης – Ε.Ε.­ Κεφαλαίου, να οργανώσουμε τη πάλη μας σε κάθε σωματείο, σε κάθε σχολείο μαζί με γονείς και μαθητές, να πάρουμε αγωνιστικές πρωτοβουλίες, να προσπεράσουμε τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Τα σωματεία, οι επιτροπές αγώνα, τα ψηφοδέλτια και οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ θα αναλάβουμε το βάρος που μας αναλογεί σ΄αυτή την προσπάθεια. Καλούμε σε συμπόρευση και κοινή δράση, κάθε συνάδελφο, κάθε τίμιο συνδικαλιστή που προβληματίζεται για την κατάσταση στην Ομοσπονδία, που βλέπει πως «κάτι πρέπει να γίνει» , που δεν ανέχεται αυτοί που εμφανίζονταν ως σωτήρες, σήμερα να τσακίζουν τις ζωές μας. Μαζί με όλο το λαό να ακυρώσουμε αντιλαϊκούς σχεδιασμούς και να επιβάλουμε εξελίξεις που θα επιτρέψουν σε μας και τα παιδιά μας να ζήσουμε με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας και τις μεγάλες δυνατότητες της εποχής μας! Όλοι στον αγώνα!

8 Μάρτη δίνουμε παρόν στα συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα Απαντάμε με 48ωρη Πανελλαδική – Πανεργατική Απεργία
εάν η κυβέρνηση τολμήσει να φέρει στη Βουλή
το Νόμο Λαιμητόμο που τσακίζει την Κοινωνική Ασφάλιση.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...