Home / HEADER-NEWS / Ελισάβετ Παπαδοπούλου – Δεν θα μετατραπούμε σε κατοικίδια της διοίκησης

Ελισάβετ Παπαδοπούλου – Δεν θα μετατραπούμε σε κατοικίδια της διοίκησης

Δημοσιεύτηκε: 9:23 πμ Μάρτιος 30th, 2016  


letter

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

H  ανακοίνωση 10 εκπαιδευτικών, επικαλούμενοι το όνομα της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ Λακωνίας με την οποία ανακοινώνουν δημόσια τη διαγραφή μου!!! από την Α.Κ., σε  120 σχολικές μονάδες, τη ΔΟΕ αλλά και στην περιφερειακή διεύθυνση πε & δε Πελοποννήσου!!! δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για τις πραγματικές επιδιώξεις της ενέργειας αυτής και μάλιστα τη συγκεκριμένη στιγμή.

Εδώ και 4 χρόνια, ως  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ έχουμε δεσμευτεί με μια διακήρυξη και αγωνιζόμαστε για ένα δημόσιο σχολείο που να χωράει όλα τα παιδιά και για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – ΟΟΣΑ που επιβάλλει το Υπ. Παιδείας και η διοίκηση σε όλα τα επίπεδα.
Ως συνδικαλιστική παράταξη και ως αιρετοί ξεκαθαρίσαμε από την πρώτη στιγμή ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε να εμποδίσουμε την προώθηση της κυβερνητικής πολιτικής και στο ΠΥΣΠΕ και δεν πρόκειται να συνδιοικήσουμε ή με όποιον τρόπο να διευκολύνουμε στην προώθηση της κυβερνητικής πολιτικής και αυτό κάναμε πράξη με κάθε κόστος και προσωπικές περιπέτειες και διώξεις.
Αυτό πράξαμε και γι’αυτό επιβραβευτήκαμε με την εμπιστοσύνη και τη στήριξη από τους συναδέλφους.
Αυτό συνέχισα με συνέπεια να κάνω και με τη νέα κυβέρνηση, τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και τη νέα διοίκηση που συνέχισαν την πολιτική εφαρμογής των περικοπών και των Μνημονίων σε βάρος της Δημόσιας εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.
Τι από τις πράξεις μου ενόχλησε – ποιο ήταν το ατόπημά μου ;
Σε ολόκληρη την ανακοίνωση των 10 εκπαιδευτικών ο συντάκτης της δε βρήκε χώρο να κάνει καμία απολύτως συγκεκριμένη αναφορά!
Η συνέχιση από μέρους μου της αποκάλυψης όλων των κενών στα σχολεία του νομού, η υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών ενάντια στις αυθαιρεσίες της διοίκησης, η συμβολή μου στην οργάνωση κινητοποιήσεων και παραστάσεων στο Υπουργείο, την περιφέρεια και τη Δ/νση και στο συντονισμό των συλλόγων του νομού και ευρύτερα, η άρνηση μου να ταυτιστώ με τη νέα διοίκηση ανεξάρτητα από το πρόσωπο ,η μη υπερψήφιση του νέου δ/ντή εκπαίδευσης ο οποίος επέλεξε να μεταπηδήσει από τη θέση του μαχητικού συνδικαλιστή στη θέση του διαχειριστή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της νέας κυβέρνησης ,ήταν οι πράξεις μου.
Έμεινα σταθερή στις θέσεις του εκπαιδευτικού κινήματος και της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ, δίπλα στους συναδέλφους, απέναντι από τη διοίκηση προασπιζόμενη τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων.
Αντί να μας εξηγήσουν οι 10 εκπαιδευτικοί που υπογράφουν τη δημόσια ανακοίνωση Α.Κ. γιατί ξαφνικά τα συμφέροντα των εκπαιδευτικών προς υπεράσπιση απέκτησαν επιθετικούς προσδιορισμούς
και οι ίδιοι δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν «να προασπίζουμε τα καλώς εννοούμενα και σύννομα συμφέροντα των εκπαιδευτικών Π.Ε. με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και συνδικαλιστική συνέπεια.»  Από πότε και σε ποια ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Κίνησης γίνεται διαχωρισμός στα συμφέροντα των εκπαιδευτικών. Από πότε η Α. Κ. υπερασπίζεται τη νομιμότητα – και μάλιστα σε περίοδο Μνημονίων με την αντιεκπαιδευτική νομοθεσία σε κρεσέντο – πάνω από τα συμφέροντα των συναδέλφων ; Ποια είναι τα «κακώς εννοούμενα» συμφέροντα που δε θα υπερασπίζονται στο εξής;
Αντί να δώσουν λόγο για τη αλλαγή της δικής τους στάσης με εγκαλούν δημόσια για τη συνεπή μου αγωνιστική στάση!
ποιοι όμως είναι αυτοί που με εγκαλούν ;
Από τα 10 άτομα που υπογράφουν τα 3 άτομα αποτελούν κομμάτι της νέας διοίκησης!!! (2 είναι διορισμένα μέλη του ΠΥΣΠΕ Λακωνίας και η μια  μέλλουσα  προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων στη διεύθυνση ΠΕ Λακωνίας, καθώς είναι η μοναδική υποψήφια).
Από πότε μέλη εκπαιδευτικής παράταξης διατηρούν θέσεις στη διοίκηση;
Η διακήρυξη της Ανεξάρτητης Κίνησης με την οποία δεσμευτήκαμε στους συναδέλφους γράφει ότι «είμαστε απέναντι στη διοίκηση – δε συνδιαχειριζόμαστε – δε συνδιοικούμε» .
Συνολικά μόνο 5 από τους υπογράφοντες ήταν υποψήφιοι και ενεργοί συμμετέχοντες στην Ανεξάρτητη Κίνηση. Οι υπόλοιποι 5 είναι μέλη της Ανεξάρτητης Κίνησης του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Σπάρτης -Λακεδαίμονος «ο Πλήθων». Νομιμοποιούνται να μιλάνε στο όνομα της Ανεξάρτητης Κίνησης του ΠΥΣΠΕ Λακωνίας και να δηλώνουν ότι δεν την εκπροσωπώ πλέον;
Όσοι από τους 10 συμμετείχαν στην Ανεξάρτητη Κίνηση μπορούν να μας δείξουν τις συνδικαλιστικές τους παρεμβάσεις και τη δράση τους τη φετινή χρονιά και τη θέση τους σχετικά με την πολιτική του Υπ. Παιδείας και τις πράξεις του νέου δ/ντή εκπαίδευσης ; η συνδικαλιστική τους στάση αλλάζει ανάλογα με την κυβέρνηση ; δεν είναι αυτό κομματικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός ;
Οι 10 εκπαιδευτικοί επιλέγουν να συμμετέχουν σε θέσεις διοίκησης είτε να βρίσκονται σε ειδική σχέση με τον νέο δ/ντή εκπαίδευσης Λακωνίας, δηλαδή να στηρίζουν την εφαρμογή της πολιτικής του Υπουργείου και αυτό καθορίζει τη συνδικαλιστική τους στάση,την επίθεση και κριτική στο πρόσωπό μου ακριβώς γιατί συνεχίζω τη συνεπή συνδικαλιστική μου δράση.
Ήρθα σε επικοινωνία πολλές φορές με τον συνάδελφο τακτικό αιρετό για να στέλνουμε ενημερωτικά δελτία και να ενημερώνουμε για κάθε στάση και ενέργεια ,να οργανώνουμε κινητοποιήσεις και να καταγγέλλουμε υποχρεωτικές μετακινήσεις ή εθελοντικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών για κάλυψη κενών σε εκπαιδευτικούς που δεν προσλαμβάνει το ΥΠΠΕΘ. Ο συνάδελφος αιρετός, μετά την ανάληψη στα καθήκοντα του νέου διευθυντή εκπαίδευσης, δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να συγκρούεται με τον νέο διευθυντή εκπαίδευσης και δεν επιθυμεί να υπογράφει τις ανακοινώσεις.
Απευθύνομαι σε όλους τους συναδέλφους
με καθαρή συνείδηση και ζεστή  καρδιά:
έμεινα σταθερή στις θέσεις της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ, του μαχητικού εκπαιδευτικού κινήματος, δίπλα στους συναδέλφους, απέναντι στην αντιεκπαιδευτική πολιτική του Υπουργείου Παιδείας και τη διοίκηση που την εφαρμόζει,  προασπιζόμενη τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων και αυτό θα συνεχίσω να κάνω.
Δε θα συμφωνήσω και ΔΕΝ πρόκειται να αποδεχτώ την μετατροπή  της Ανεξάρτητης Κίνησης και της συνδικαλιστικής δράσης σε κατοικίδιο της διοίκησης και του Υπουργείου Παιδείας όπως έκαναν άλλες παρατάξεις στον κλάδο και στην περιοχή μας (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ) – να επιβάλουν τη σιγή του νεκροταφείου για να περάσουν ανεμπόδιστα τα εφιαλτικά αντιεκπαιδευτικά σχέδια κυβέρνησης – ΕΕ – ΟΟΣΑ. Δε θα δώσω άλλοθι στο νέο κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό που θέλουν να επιβάλουν.
Επέλεξα και συνεχίζω να επιλέγω τον δρόμο του αγώνα γι’αυτό και η προηγούμενη διοίκηση  προσπάθησε να μου κλείσει το στόμα με διώξεις, καταδίκες και τρομοκρατία.
Σήμερα είμαι και εγώ και η εκπαιδευτική κοινότητα αντιμέτωπη με την προσπάθεια να φιμώσουν τη φωνή του μάχιμου εκπαιδευτικού κινήματος και να τον μετατρέψουν σε ενεργούμενο και συνέχεια της διοίκησης μέσα από τη συκοφαντία ,την περιθωριοποίηση και την κυριαρχία του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού.
Όποιος διαλέγει την «ασφάλεια» και τα οφέλη που παρέχει η διοίκηση ασκεί κυβερνητικό συνδικαλισμό και δεν προασπίζεται τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και το δημόσιο σχολείο ,αλλά τα πολιτικά και κομματικά συμφέροντα της κυβέρνησης και του υπουργείου παιδείας.
Η υπεράσπιση, η συνέχεια και ενίσχυση του αγωνιστικού ρεύματος στον κλάδο και στην περιοχή μας είναι υπόθεση όλων μας και ο εκπαιδευτικός κόσμος στον νομό θα δώσει μαζική συλλογική μαχητική απάντηση στην επίθεση στο πρόσωπό μου που για άλλη μια φορά είναι επίθεση στο αγωνιστικό  συνδικαλιστικό ρεύμα που εκπροσωπώ.
ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΝΕ ΠΟΙΟΣ ΑΣΚΕΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ  ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ!
ΔΕ ΣΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ – ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ,
ΕΝΑΝΤΙΑ Σ’ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΩΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ.
Εν κατακλείδι,η κοινοποίηση της ανακοίνωσης  στην περιφερειακή διεύθυνση πε & δε Πελοποννήσου σε τι αποσκοπεί;Μάλιστα, όταν αυτή γίνεται λίγες μέρες πριν από την εκδίκαση της συνδικαλιστικής δίωξης μου στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο(όπου το υπουργείου παιδείας εκεί προσέρχεται με εκπρόσωπό του);

Η ΑΙΡΕΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ
Υ.Γ. :ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΜΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΕΝΗ ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΠΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Ή ΜΗ.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...