Home / Featured / Εκπαίδευση προσφύγων – Οι τρεις τρόποι με τους οποίους θα αντιμετωπίσει το θέμα το Υπ. Παιδείας

Εκπαίδευση προσφύγων – Οι τρεις τρόποι με τους οποίους θα αντιμετωπίσει το θέμα το Υπ. Παιδείας

Δημοσιεύτηκε: 10:45 πμ Μάρτιος 4th, 2016  


prosfyges

Οι πρόσφυγες μπορεί να φέρουν θέσεις εργασίας για εκπαιδευτικούς

Θέσεις εργασίας για εκπαιδευτικούς μπορεί να δημιουργήσουν οι πρόσφυγες που κατά χιλιάδες φθάνουν στην Ελλάδα. Αφού λοιπόν η Πολιτεία διαπιστώσει πόσοι εξ αυτών θα εγκατασταθούν στην Ελλάδα θα υπάρξει μέριμνα για την εκπαίδευση των μικρών παιδιών.

Φυσικά τα παιδιά αυτά δεν μπορούν να φοιτήσουν μαζί με τα ελληνόπουλα καθώς υπάρχει το γλωσσικό χάσμα, φαίνεται όμως ότι θα μπορούσαν να γίνουν τμήματα για τα προσφυγόπουλα στο πρωινό πρόγραμμα είτε και σε απογευματινή ζώνη.  O υπουργός Παιδείας ερωτηθείς για το ποιοι εκπαιδευτικοί θα αναλάβουν το έργο στήριξης της παροχής βασικών γνώσεων, απάντησε:

  • είτε σε εθελοντικό επίπεδο,
  • είτε με ανακατανομές στο υπάρχον προσωπικό,
  • είτε και με προσλήψεις αναπληρωτών,
  • αναλόγως τα κενά που θα υπάρχουν και τις ειδικότητες που θα λείπουν, θα προχωρήσουμε στην αντιμετώπιση των οξυμένων αναγκών.

Άλλος ένας τρόπος με τον οποίο θα μπορούσαν να καλυφθούν εκπαιδευτικές ανάγκες είναι κατά κοινωφελή προγράμματα. Ας μη ξεχνάμε ότι στο παράλληλο πρόγραμμα υπάρχει ρύθμιση που αναφέρει ότι οι  καθαρές αμοιβές ορίζονται, κατά παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας:

α) για ωφελούμενους ηλικίας 25 ετών και άνω σε 19,81 ευρώ ημερησίως και όχι υψηλότερες από 495,25 ευρώ μηνιαίως και σε 24,76 ευρώ ημερησίως για βραδινή απασχόληση και όχι υψηλότερες από 619 ευρώ μηνιαίως και

β) για ωφελούμενους ηλικίας κάτω των 25 ετών σε 17,27 ευρώ ημερησίως και όχι υψηλότερες από 431,75 ευρώ μηνιαίως και σε 21,59 ευρώ.

Η βραδινή εργασία επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο για τους ωφελούμενους που θα κληθούν να στελεχώσουν τις υπηρεσίες Α΄ υποδοχής προσφύγων και μεταναστών (Hot spots).

xenesglosses.eu


 

Ένα σχόλιο

  1. Είναι τραγικό να περιμένουμε τους πρόσφυγες για να έχουμε δουλειά τη στιγμή που υπάρχουν τεράστια κενά στην Ελληνική εκπαίδευση με διθέσια και τριθέσια σχολεία, συγχώνευση σχολείων και κλείσιμο κάποιων άλλων… Δυστυχώς για άλλη μια φορά η κυβέρνηση αυτή- την οποία και ψήφισα δύο φορές- δείχνει πως η προτεραιότητα της είναι οι αλλοδαποί και ουδόλως οι ημεδαποί. Συμφωνώ απόλυτα πως όλα τα παιδιά του κόσμου πρέπει και επιβάλλεται να μορφώνονται είτε είναι παιδιά προσφύγων, είτε μεταναστών, ανεξαρτήτως θρησκείας και εθνικότητας αλλά ορθό θα ήταν προτού μεριμνήσεις τα των γειτόνων σου να έχεις ήδη επιλύσει τα του οίκου σου…

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...