Home / HEADER-NEWS / Εκδρομή Λυκείου με χορηγό χρυσαυγίτη Ευρωβουλευτή

Εκδρομή Λυκείου με χορηγό χρυσαυγίτη Ευρωβουλευτή

Δημοσιεύτηκε: 6:36 μμ Μάρτιος 19th, 2016  


synadinos

Εκδρομή Λυκείου της Ξάνθης στις Βρυξέλλες με …χορηγό χρυσαυγίτη Ευρωβουλευτή ! Σφοδρές Αντιδράσεις

Σφοδρές αντιδράσεις μέσα και έξω από τον εκπαιδευτικό χώρο προκαλεί η εκδρομή που έχει προγραμματιστεί από λύκειο της Ξάνθης στο Ευρωκοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες με χορηγό τον Ευρωβουλευτή της Χ.Α.  Ε. Συναδινό.

Πρόκειται για μια τάξη του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης η οποία πρόκειται να φιλοξενηθεί στις Βρυξέλλες από την Κυριακή με έξοδα του Ευρωβουλευτή των νεοναζί, όπως προβλέπεται για ένα συγκεκριμένο αριθμό προσκεκλημένων κάθε χρόνο, για κάθε Ευρωβουλευτή. H πρόσκληση αυτή έγινε μετά  από επιστολές που απεστάλησαν και σε άλλους Ευρωβουλευτές για να καλύψουν τα έξοδα της συγκεκριμένης εκδρομής, στην οποία απάντησαν αρνητικά οι υπόλοιποι Έλληνες Ευρωβουλευτές, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του XanthiPress.gr,  καθώς οι αποστολές που γίνονται στο Ευρωκοινοβούλιο από τους Ευρωβουλευτές έχουν πολύ συγκεκριμένο χαρακτήρα και δεν προσφέρονται για εκπαιδευτικές εκδρομές.

Αντιδράσεις από γονείς, εκπαιδευτικούς, πολιτικούς

Το ζήτημα είναι αρκετά σοβαρό και προκαλεί αντιδράσεις τόσο μέσα στην εκπαιδευτική κοινότητα όσο και στους γονείς, όμως, οι οποίοι πληροφορήθηκαν το γεγονός πριν από λίγες ώρες, όταν οι μαθητές πήραν το πρόγραμμα της εκδρομής, όπου προβλέπεται γεύμα με τον χρυσαυγίτη βουλευτή, με αποτέλεσμα να υπάρχει αναβρασμός και να προγραμματίζεται έκτακτη συνέλευση του Συλλόγου Γονέων του σχολείου.

Αντιδράσεις αναμένονται και από και κοινωνικούς φορείς και την τοπική ΕΛΜΕ ενώ η αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης ενημερώθηκε αφού είχε κανονιστεί η εκδρομή και το πρόγραμμα. Για την ώρα πάντως, το σχολείο προγραμματίζει κανονικά την εκδρομή και εμφανίζεται αποφασισμένο να την πραγματοποιήσει.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ευρωβουλευτής της ΧΑ Ε. Συναδινός είναι αυτός που αποβλήθηκε πρόσφατα από την Ολομέλεια, για πρώτη φορά στην ιστορία του Ευρωκοινοβουλίου, επειδή τοποθετήθηκε ρατσιστικά , αναφερόμενος στο προσφυγικό.

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...