Home / Featured / ΔΩΡΕΑΝ μεταπτυχιακό που ενδιαφέρει αποφοίτους ξενόγλωσσων και ελληνικών φιλολογιών

ΔΩΡΕΑΝ μεταπτυχιακό που ενδιαφέρει αποφοίτους ξενόγλωσσων και ελληνικών φιλολογιών

Δημοσιεύτηκε: 1:28 μμ Μάρτιος 7th, 2016  


ptyxio

Δωρεάν μεταπτυχιακό που ενδιαφέρει αποφοίτους ξενόγλωσσων και ελληνικών φιλολογιών

Μεταπτυχιακό χωρίς δίδακτρα μονοετούς διάρκειας προσφέρει το Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πρόκειται για το κοινό ελληνογαλλικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διδασκαλία ξένων γλωσσών στην Ευρώπη: εκπαίδευση στη γλωσσική και πολιτισμική διαφορετικότητα των σχολικών πληθυσμών το οποίο οδηγεί σε κοινό Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης ( ΜΔΕ Μaster 2).

Στόχος του ΠΜΣ είναι η κατάρτιση των εκπαιδευτικών στη διαχείριση και αξιοποίηση της γλωσσικής και πολιτισμικής ποικιλίας των σχολικών πληθυσμών, εστιάζοντας στη διαπολιτισμική διάσταση της διδασκαλίας των γλωσσών. Το ΜΠΣ αναγνωρίζεται τόσο τη Γαλλία όσο και στην Ελλάδα.

Γλώσσα εργασίας του Προγράμματος είναι η Γαλλική. Η παρακολούθηση του συνόλου των διδακτικών, ερευνητικών και ακαδημαϊκών δραστηριοτήτων του Προγράμματος είναι υποχρεωτική για όλους τους συμμετέχοντες καθ’ όλη τη διάρκεια του Προγράμματος. Τα μαθήματα του πρώτου εξαμήνου διεξάγονται στο Πανεπιστήμιο Angers, ενώ του δευτέρου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής του ΠΜΣ, βάσει γραπτής εξέτασης και φακέλου υποψηφιότητας, έχουν πτυχιούχοι ελληνόγλωσσων και ξενόγλωσσων Τμημάτων Φιλολογίας ΑΕΙ της ημεδαπής ή αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής. Η αναγνώριση αυτή γίνεται σύμφωνα με τις ειδικές διατάξεις που ισχύουν στο καθένα από τα συνεργαζόμενα ιδρύματα.

Για τους υποψηφίους που δεν είναι απόφοιτοι τμημάτων γαλλικής γλώσσας και φιλολογίας, θα ζητηθεί πιστοποίηση επιπέδου C2 στη Γαλλική. Οι φάκελοι υποψηφιοτήτων θα πρέπει να κατατεθούν έως και τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016 στη Γραμματεία του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας. Περισσότερα στην

και στην ιστοσελίδα του Τμήματος.

Την Τρίτη 15 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση για τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους στην Κυψέλη και ώρα 11:00-13:00 (τηλ. 210-7277947)

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...