Home / HEADER-NEWS / Δίχρονη υποχρεωτική βαθμίδα προσχολικής ηλικίας. Οι Μορφωτικοί Ακόλουθοι για την προσχολική αγωγή

Δίχρονη υποχρεωτική βαθμίδα προσχολικής ηλικίας. Οι Μορφωτικοί Ακόλουθοι για την προσχολική αγωγή

Δημοσιεύτηκε: 8:29 μμ Μάρτιος 8th, 2016  


NIPIAGOGIO

Δίχρονη υποχρεωτική βαθμίδα προσχολικής ηλικίας. Οι Μορφωτικοί Ακόλουθοι για την προσχολική αγωγή

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη σημερινή τοποθέτηση του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, ο Υπουργός Παιδείας στη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή. «Δίνουμε έμφαση, με την εισαγωγή μιας δίχρονης υποχρεωτικής βαθμίδας προσχολικής ηλικίας» τόνισε ο Νίκος Φίλης, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του υποχρεωτικού δεκατετράχρονου σχολείου.

Στόχος της μεταρρύθμισης είναι, το δεκατετράχρονο υποχρεωτικό σχολείο, να παρέχει ολόπλευρη μόρφωση, καθώς και δεξιότητες, ικανές να εντάσσουν το παιδί στην εργασία αλλά, το τονίζω αυτό, και ευρύτερα στην κοινωνία. Για αυτό η συζήτηση περί δεξιοτήτων, που σήμερα γίνεται και στο πλαίσιο το ευρωπαϊκό, θα πρέπει να έχει την διάσταση των οριζόντιων κοινωνικών δεξιοτήτων, ήδη από τα πρώτα μικρά χρόνια, από την προσχολική ηλικία.

Τι ανέφεραν για την προσχολική αγωγή οι Μορφωτικοί Ακόλουθοι:

Για την προσχολική αγωγή αλλά και γενικότερα για τα εκπαιδευτικά συστήματα των χωρών τους τοποθετήθηκαν ορισμένοι από τους Μορφωτικού Ακόλουθους.

Ο LUKE FEENEY (Αναπληρωτής επικεφαλής της αποστολής της Ιρλανδικής Πρεσβείας):

…Πρώτον, τα μικρά παιδιά. Τον Ιανουάριο του 2010 υπήρξε μια πρόβλεψη για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, που καλύπτει 20 ώρες την εβδομάδα για τον χρόνο, αμέσως πριν την είσοδο στο σχολείο, δηλαδή 2-4 ετών. Παρέχεται από τον ιδιωτικό τομέα, κυρίως, μέσω συστήματος άμεσων επιχορηγήσεων…. Από την προσχολική ηλικία η έμφαση τίθεται στην ποιότητα από την αρχή μέχρι το τέλος. Την  ποιότητα του προγράμματος σπουδών, την ποιότητα της εκπαίδευσης των εκπαιδευτών και των διευθυντών τόσο στην αρχική εκπαίδευση των δασκάλων όσο και στην διαρκή εκπαίδευση αυτών.

CATIS SNEIDERS (Γραμματέας Β΄ της Πρεσβείας της Λετονίας): Θα είμαι πολύ σύντομος περιγράφοντας το εκπαιδευτικό σύστημα της Λετονίας. Η εκπαίδευση στη Λετονία αρχίζει στην ηλικία των 2 ετών, που είναι η προσχολική ηλικία. Από την ηλικία των πέντε ετών η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική, ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν κάποιες γνώσεις και να κατανοήσουν του τι πρόκειται να γίνει αργότερα στο σχολείο.

xenesglosses.eu


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...