Home / Featured / Διασυρμός συκοφάντηση και δημόσια διαπόμπευση εκπαιδευτικού από γονέα

Διασυρμός συκοφάντηση και δημόσια διαπόμπευση εκπαιδευτικού από γονέα

Δημοσιεύτηκε: 9:25 πμ Μάρτιος 22nd, 2016  


KATHIGITIS

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου εκφράζει την ομόφωνη και ομόθυμη συμπαράστασή του στο συνάδελφό μας  Ά. Τσίτσο, δάσκαλο (υποδιευθυντή)  του 4ου Δημ. Σχ. Ιεράπετρας, Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Ιεράπετρας «Μ. Λιουδάκη» και επί σειρά ετών αιρετό εκπρόσωπο των εργαζόμενων εκπαιδευτικών στο Π. Υ. Σ. Π. Ε. Λασιθίου, απέναντι στην αήθη,  απόλυτα αβάσιμη και πρωτοφανή συκοφαντική επίθεση που δέχεται από γονέα του σχολείου που υπηρετεί, διότι «τόλμησε» να παρατηρήσει, προκειμένου να τον συνετίσει, μαθητή του σχολείου του για ζητήματα που αφορούσαν τη συμπεριφορά του (του μαθητή) μέσα στο χώρο του σχολείου.

Συγκεκριμένα με αφορμή μια παρατήρηση που έκανε ο συνάδελφός μας  σε έναν μαθητή του σχολείου που υπηρετεί και παρά το γεγονός ότι έγιναν από την πλευρά του συναδέλφού όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες ενημέρωσης (δάσκαλος της τάξης του μαθητή – Δ/ντρια του σχολείου – μητέρα του μαθητή), επισκέφθηκε την επόμενη ημέρα το σχολείο ο πατέρας του μαθητή και με απειλές επιχείρησε να τρομοκρατήσει το συνάδελφό μας και την Δ/ντρια του σχολείου.  Η επόμενη ενέργεια του γονέα ήταν να βγει τις επόμενες ημέρες  σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της πόλης της Ιεράπετρας και να προχωρήσει  με δηλώσεις του σε μια επιχείρηση δημόσιας διαπόμπευσης του συναδέλφου μας παρουσιάζοντάς τον ως ένα τέρας που τρομοκρατεί και προσβάλει τα παιδιά (εκμεταλλευόμενος το ήδη βεβαρημένο κλίμα που υπάρχει στην πόλη από την προ ενός μηνός σύλληψη δασκάλου για παιδική ασέλγεια), αναρτώντας σε δημόσια ιστολόγια έγγραφη αναφορά σε βάρος του συναδέλφου, πριν ακόμα την καταθέσει επίσημα στο σχολείο του ή στη Δ/νση Π. Ε. Λασιθίου.

Αποτέλεσμα των ραδιοφωνικών εκπομπών και των αβάσιμων καταγγελιών του συγκεκριμένου γονέα, ήταν το Α.Τ. Ιεράπετρας να διενεργήσει αυτεπάγγελτη προανακριτική διαδικασία, προκειμένου να στείλει το φάκελο της υπόθεσης στην εισαγγελία για να κρίνει το αξιόποινο των πράξεων (αν υπάρχουν αξιόποινες πράξεις). Μετά από όλα αυτά πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ιεράπετρας η οποία ομόφωνα τάχθηκε υπέρ του συναδέλφου, καθώς η υπόθεση θα οδηγηθεί στα αρμόδια δικαστήρια προκειμένου να αποκατασταθεί η τιμή και η υπόληψη του συναδέλφου μας. Επίσης 28 από τους 29 εκπαιδευτικούς του 4ου Δημ. Σχ. Ιεράπετρας κατέθεσαν αιτήσεις απόσπασης για να φύγουν από το σχολείο λόγο της ψυχολογικής πίεσης που νιώθουν, εξαιτίας της συμπεριφοράς μικρής ομάδας γονέων, αλλά και για να στηρίξουν το συνάδελφό τους.

Θεωρώντας ότι τέτοιου είδους ενέργειες και συμπεριφορές από την πλευρά των γονέων δυναμιτίζουν το παιδαγωγικό κλίμα, που οφείλουμε όλοι (εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές) να διαφυλάσσουμε, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και υπονομεύουν το έργο και ακυρώνουν το ρόλο των εκπαιδευτικών στο σχολείο, καλούμε τις αρμόδιες αρχές να απομονώσουν και να βάλουν στο περιθώριο τέτοιου είδους «καταγγελίες» που σπιλώνουν υπολήψεις εκπαιδευτικών και επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τους εκπαιδευτικούς που επιχειρούν με αυτοθυσία και αυταπάρνηση να υπηρετήσουν το δημόσιο σχολείο και να υπερασπιστούν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών του.

Δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι είμαστε στο πλευρό του συναδέλφου μας – δασκάλου Ά. Τσίτσου και καλούμε το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. να επιληφθεί του συγκεκριμένου θέματος, παρέχοντας κάθε είδους προστασία και συμπαράσταση (συνδικαλιστική και νομική) τόσο στο συνάδελφο που διασύρεται και κατασυκοφαντείται άδικα όσο και στους συναδέλφους του 4ου Δημ. Σχολείου Ιεράπετρας που δέχονται τέτοιου είδους απαράδεκτες πιέσεις στην άσκηση του παιδαγωγικού τους έργου.

Σύλλογος Π.Ε. Αμαρουσίου 


 

Ένα σχόλιο

  1. Πραγματικά ένας εξαιρετικός συνάδελφος σε ένα σχολείο που ξεχωρίζει για την οργάνωση, τη διοίκηση και το σύλλογο διδασκόντων του. Οι χώροι του σχολείου υποδειγματικοί και οι εκπαιδευτικοί πρόθυμοι να διαθέσουν προσωπικό χρόνο για την επιμόρφωσή τους. Ας σταματήσει πια η πίεση που ασκείται στους εκπαιδευτικούς από τους γονείς και η τάση της διοίκησης να υποκλίνεται στις όποιες καταγγελίες χωρίς να συζητά με τους εμπλεκόμενους (εκπαιδευτικούς-διεύθυνση σχολείου-σχολικό σύμβουλο) την κάθε περίσταση. Πολλές φορές οι γονείς φτάνουν να ποινικοποιούν ακόμα και τον τρόπο που τους λέει ο εκπαιδευτικός την καλημέρα…εμείς όμως τους θέλουμε καλοπροαίρετα με καλή τη πίστη μαζί μας για το καλό των παιδιών τους.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των επιτυχόντων στα ΑΕΙ και στα ΔΙΕΚ

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων παρατίθενται πληροφορίες για τις διαδικασίες επιλογής ...