Τελευταία Νέα

Τετάρτη, 28/07/2021, 16:30


Home / HEADER-NEWS / Αόριστος ο ισχυρισμός ότι αγγλική, γερμανική, γαλλική είναι οι πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες

Αόριστος ο ισχυρισμός ότι αγγλική, γερμανική, γαλλική είναι οι πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες

Δημοσιεύτηκε: 11:02 πμ Μάρτιος 26th, 2016  


glosses

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Με απόφαση του Γενικού Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις υποθέσεις Τ-124/13 και Τα-191/13 ακυρώθηκαν το Σεπτέμβρη του 2015 τρεις προκηρύξεις διαγωνισμών της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Επιλογής Προσωπικού (EPSO) που υποχρέωναν τους υποψηφίους να επιλέξουν τη γερμανική, την αγγλική ή τη γαλλική ως δεύτερη ξένη γλώσσα, αποκλείοντας την ιταλική και την ισπανική.

Κατά το Γενικό Δικαστήριο, ο ισχυρισμός ότι η γερμανική, η γαλλική και η αγγλική γλώσσας είναι οι πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες γλώσσες είναι αόριστος και δεν τεκμηριώνεται με καμία ένδειξη. Το Γενικό Δικαστήριο υπενθυμίζει εκ νέου τη νομολογία του Δικαστηρίου κατά την οποία η συρρίκνωση της επιλογής σε περιορισμένο αριθμό γλωσσών συνιστά δυσμενή διάκριση λόγω γλώσσας.

Τα παραπάνω εμπεριέχονται σε κείμενο ερώτησης του  Βουλευτή του Ποταμιού κ. Αμυρά που με βάση τα ανωτέρω ζητούσε να μάθει από τον αρμόδιο Υπουργό για ποιο λόγο έχει αποκλειστεί η ιταλική και η ισπανική ως δεύτερη ξένη γλώσσα από το τμήμα Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ΕΣΔΔΑ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Την Παρασκευή 30/7 ανοίγουν τα ραντεβού εμβολιασμού για τους μαθητές 12-15 ετών

Ο κ. Βερναρδάκης απάντησε εκτός των άλλων  ότι στο άρθρο 111 του Οργανισμού του Υπουργείου Εξωτερικών ΦΕΚ 117 Α υπάρχει ρητή πρόβλεψη ότι οι υπάλληλοι του κλάδου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων πρέπει υποχρεωτικά να έχουν άριστη γνώση της αγγλικής καθώς και της γαλλικής ή γερμανικής.

Η αλλαγή των προϋποθέσεων εισαγωγής στο Τμήμα Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ΕΣΔΔΑ είναι δυνατή μόνο εφόσον τροποποιηθούν οι αντίστοιχες οργανικές διατάξεις  του Υπουργείου Εξωτερικών για τα προσόντα διορισμού στον κλάδο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Διαδικασία και κριτήρια για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, τα ΙΕΚ και τα ΣΔΕ

Στην τοποθέτησή της η Διεύθυνση της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης αναφέρει ότι στην κατεύθυνση της εξασφάλισης των κατάλληλων μαθημάτων για τη διαγνωστική διαδικασία, λαμβάνοντας υπόψη παρατηρήσεις που έχουν κάνει φορείς εκπρόσωποι άλλων γλωσσών, ειδικότερα δε αυτές που αφορούν το «κοινοτικό» δεδικασμένο και τη σχετική νομολογία του Δικαστηρίου της ΕΕ, προγραμματίζουμε με το πέρας του 24ου Διαγωνισμού να προβούμε σε εκτενή αξιολόγηση της διαδικασίας και να εξετάσουμε και το θιγόμενο θέμα. Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας μάλιστα με το Υπουργείο Εξωτερικών για την εξασφάλιση της αρτιότερης εκπαίδευσης των υπαλλήλων ΟΕΥ, σκοπεύουμε να θέσουμε και αυτό το ζήτημα, ώστε σε μελλοντική νομοθετική διαδικασία να υπεισέλθουν οι τροποποιήσεις που θα κριθούν ως αναγκαίες.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πρόσκληση για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Πρόσκληση για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας ...