Home / HEADER-NEWS / Αναπληρωτές ειδικής κατηγορίας με σκλήρυνση κατά πλάκας: Σχετικά με το τρόπο δημιουργίας ενιαίου συστήματος πρόσληψης στην εκπαίδευση

Αναπληρωτές ειδικής κατηγορίας με σκλήρυνση κατά πλάκας: Σχετικά με το τρόπο δημιουργίας ενιαίου συστήματος πρόσληψης στην εκπαίδευση

Δημοσιεύτηκε: 2:11 μμ Μάρτιος 10th, 2016  


letter

ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΟ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ-ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΟΜΟΖΥΓΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ– ΜΙΚΡΟΔΡΕΠΑΝΟΚΥΤΤΑΡΙΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ

Κύριε Υπουργέ,

Όσον αφορά στην απόφαση του ΣΤΕ για τους διορισμούς εκπαιδευτικών με το 40%  όπου συγκεκριμένα αναφέρεται στην 13η σκέψη ότι ναι μεν «ο διορισμός μόνιμων εκπαιδευτικών από πίνακες αναπληρωτών κατά το άρθρο 9 παρ. 1 του ν. 3848/2010 αποτελεί επιλογή σύμφωνα με προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια (κατάταξη σε πίνακα αναπληρωτών με βάση την πραγματική προϋπηρεσία του εκπαιδευτικού), όπως δε έχει κριθεί (Σ.τ.Ε. 3593 – 3595/2008), η προϋπηρεσία και η εμπειρία συνιστούν τέτοια κριτήρια η απόκτηση όμως της προϋπηρεσίας αυτής ανάγεται σε προσλήψεις αναπληρωτών ή ωρομισθίων, οι οποίες δεν είχαν υπαχθεί στον έλεγχο ανεξάρτητης αρχής και, ενόψει και των σχετικών διάσπαρτων στη νομοθεσία διατάξεων (όπως αυτές που αφορούν τις μνημονευθείσες στις δέκατη και ενδέκατη σκέψεις περιπτώσεις των άρθρων 6 παρ. 34 του ν. 3027/2002 και 41 παρ. 4 του ν. 3762/2009), δεν προκύπτει ότι έχουν γίνει με αξιοκρατικές εγγυήσεις [σχετ. το 82394/Δ2/27.5.2014 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων προς το Δικαστήριο, στο οποίο διαλαμβάνεται, κατ’ επίκληση του άρθρου 21 του ν. 2190/1994, ότι «αναφορικά με τη σύναψη συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για τις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών πλήρους ή μειωμένου ωραρίου, είναι σαφές ότι αυτή δεν υπόκειται σε έλεγχο από το Α.Σ.Ε.Π.»,

 θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι εκπαιδευτικοί με σκλήρυνση κατά πλάκας και μεομόζυγη μεσογειακή – μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία ΔΕΝ εντάσσονται σε αυτή την αιτιολόγηση του ΣΤΕ μιας και οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί με ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και βάσει του άρθρ. 1 παρ. 8 του Ν. 3194/2003 και του άρθρου 17 του Ν. 3402/2005 ΠΡΟΤΑΣΣΟΝΤΑΙ στους πίνακες αναπληρωτών! Επομένως, εκ του παρόντος διαφαίνεται περίτρανα η διαφανής απόκτηση της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών με σκλήρυνση κατά πλάκας και με ομόζυγη μεσογειακή αναιμία!

  • Το κενό νόμου στην απόφαση του ΣΤΕ: Η απόκτηση της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών με σκλήρυνση κατά πλάκας και με ομόζυγη μεσογειακή- μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία, προκύπτει ότι έχει γίνει με αξιοκρατικές εγγυήσεις βάσει των: άρθρ. 1 παρ. 8 του Ν. 3194/2003 και του άρθρου 17 του Ν. 3402/2005.

Επομένως, ζητούμε νόμιμα τον διορισμό μας με βάση την προϋπηρεσία μας ως μοναδικό και προσαυξημένο κριτήριο! Ο νομοθέτης έχει προβλέψει για την αναγκαιότητα της πρόταξής μας στους πίνακες αναπληρωτών προκειμένου να μας αναγνωρίσει την κρίσιμη και ευάλωτη θέση στην οποία βρισκόμαστε! Αναγνωρίστε μας και εσείς με τη σειρά σας το δικαίωμα να βρεθούμε επιτέλους μετά από πολλά χρόνια που γυρνάμε την Ελλάδα μαζί με το πρόβλημα υγείας μας, τον άμεσο και καθόλα νόμιμα διορισμό μας!

   Στη βάση της κοινωνικής πολιτικής και του αισθήματος δικαίου που θεωρούμε ότι διέπει την πολιτική σας ζητούμε να καταργήσετε όλα τα εμπόδια που μας ταλαιπωρούν χρόνια τώρα και να προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου για:

Την πρόταξή μας στους διορισμούς για όσους από εμάς έχουν προϋπηρεσία!

Στο σύνολο τους οι εκπαιδευτικοί  δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με σκλήρυνση κατά πλάκας και με ομόζυγη μεσογειακή- μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία, δεν ξεπερνούν τα 200 άτομα.

 Είναι ντροπή(!) να συνεχιστεί η εκμετάλλευση και πολύ περισσότερο το «πέταμα στον Καιάδα» που όπως μαθαίνουμε από πηγές του Υπουργείου επρόκειτο να αποφασιστεί με το νέο σύστημα διορισμών-αναπληρωτών που ετοιμάζεται.

Αυτή είναι η κοινωνική πολιτική της αριστερής πολιτικής σας φιλοσοφίας;

Με βάση την  αρχή της αναλογικής ισότητας (άρθρο 4 παρ.1) αλλά και µε τη διάταξη του άρθρου 116 παρ. 2, που επιτρέπει την λήψη θετικών μέτρων υπέρ των ομάδων, οι οποίες τελούν υπό συνθήκες πραγματικής ανισότητας, επιτρέπει στο νομοθέτη να λάβει όλα τα μέτρα που είναι αναγκαία για την προστασία ή για τη διευκόλυνσή των.

Κύριε Υπουργέ,  

Δεν ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ να ταλαιπωρούμαστε, χρόνια τώρα με μετακομίσεις σε όλη την Ελλάδα για να μαζέψουμε την προϋπηρεσία, και συνάμα να ζούμε, να μεγαλώνουμε, μαζί με μια σκιά που μας ακολουθεί σε κάθε μας βήμα, και η οποία είναι η πάθηση του καθενός μας!! Εργαζόμαστε κάθε χρονιά, σε κάθε σχολείο που βρισκόμαστε, με ζήλο, αυταπάρνηση, επαγγελματικό ήθος και μεαγάπη προς τους μαθητές μας.

 Λόγω της μεγάλης πολιτιστικής και ανθρωποκεντρικής κληρονομιάς της Ελλάδας, σας ζητούμε, μέσα στο πλαίσιο της περαιτέρω ανάπτυξης της φιλοσοφίας του κοινωνικού κράτους, όπως ενεργήσετε για την προστασία των δικαιωμάτων μας, την αποκατάσταση και την άρση όλων τωναδικιών που έχουμε υποστεί οι εκπαιδευτικοί με σκλήρυνση κατά πλάκας και με ομόζυγη μεσογειακή– μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία με την μη μέχρι τώρα μονιμοποίησή μας.

Δεν ζητήσαμε ποτέ τον οίκτο από κανέναν, ούτε και καμία διευκόλυνση! Τουναντίον, υπομένουμε καρτερικά τον ρατσισμό σε όλο του το μεγαλείο! Φτάνει πια! Διεκδικούμε αυτό που μας χρωστάνε όλες οι πολιτικές ηγεσίες μέχρι τώρα, τον δίκαιο διορισμό μας! Σε διαφορετική περίπτωση θα συνεχιστεί η ανάλγητη πολιτική των μνημονίων που συνεπάγεται την ομηρία μιας ευαίσθητης – ευάλωτης κοινωνικής ομάδας  των εκπαιδευτικών λειτουργών!

Mε εκτίμηση,

Αναπληρωτές Εκπαιδευτικοί Ειδικής Κατηγορίας (με σκλήρυνση κατά πλάκας) με προϋπηρεσία

Επικοινωνία: Email anapliroteidikatigproipiresias@gmail.com


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...