Τελευταία Νέα

Τρίτη, 02/03/2021, 13:29


Home / HEADER-NEWS / Υπουργείο Παιδείας – Συνάντηση με στελέχη των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης

Υπουργείο Παιδείας – Συνάντηση με στελέχη των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης

Δημοσιεύτηκε: 6:38 μμ Φεβρουάριος 16th, 2016  


ypep8-marousi-5

Μαρούσι, 15  Φεβρουαρίου  2016

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

                              ΘΕΜA:  Συνάντηση με στελέχη των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης

Συνάντηση είχαν σήμερα 16/2/2016 στελέχη που εργάζονται στα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης  κατά την  Προγραμματική Περίοδο Επιχειρησιακού Προγράμματος 2007-2013 με το Γενικό Γραμματέα Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, Παυσανία Παπαγεωργίου. Στη συνάντηση αυτή, συζητήθηκαν η συνέχιση του θεσμού των ΚΔΒΜ κατά τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 και το αίτημα των εργαζομένων για παράταση των συμβάσεών τους.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, με σεβασμό προς τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, αλλά και τους κανόνες που διέπουν τα προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ της νέας Προγραμματικής Περιόδου, έκανε γνωστά τα εξής:

Ο σχεδιασμός του νέου προγράμματος βρίσκεται στην τελική ευθεία της υποβολής του προς ένταξη. Σε αυτό το στάδιο, η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς κλήθηκε να αντιμετωπίσει το θέμα της υποχρημματοδότησης του προγράμματος για τη νέα περίοδο, αναζητώντας πόρους από άλλα Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Σκοπός είναι να υλοποιηθούν οι βασικοί άξονες του προγράμματος και να διασφαλιστεί ένα θεσμικό πλαίσιο με εξαετή προοπτική, που να παρέχει τη μεγαλύτερη δυνατή πρόσβαση στους πολίτες που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα προγράμματα, να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και να διατηρήσει όλα τα υπάρχοντα ΚΔΒΜ, εφόσον το επιθυμούν και οι δήμοι. Η δημιουργία νέων ΚΔΒΜ θα είναι δυνατή, στην περίπτωση που αυτό ζητηθεί από δήμους, οι οποίοι στην προηγούμενη περίοδο δεν συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα γίνει η πρόσκληση για υποβολή συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα  με στόχο τα μαθήματα να ξεκινήσουν το Σεπτέμβριο του 2016.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Δεν θα ξαναλειτουργήσουν δια ζώσης τα Πανεπιστήμια όλο το εαρινό εξάμηνο

Όσον αφορά τους συμβασιούχους ωρομίσθιους εκπαιδευτές κα τα περιφερειακά στελέχη, των οποίων οι συμβάσεις έληξαν με την ολοκλήρωση της προηγούμενης Προγραμματικής Περιόδου, θα υπάρξει πρόσκληση για νέες συμβάσεις και όχι παράταση των παλαιών, όπως αυτό καθορίζεται από τις υποχρεώσεις σχεδιασμού και την υποβολή πράξεων για τη νέα Προγραμματική Περίοδο.

Ο Γενικός Γραμματέας επισήμανε ότι οι δείκτες παρακολούθησης των επωφελούμενων για την Προγραμματική Περίοδο 2007-2013 είναι από τους μικρότερους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος είναι η Διά Βίου Μάθηση να ενταθεί, ώστε να επιτύχουμε την αύξηση αυτών των δεικτών. Αυτό θα είναι η απόδειξη ότι ο στρατηγικός σχεδιασμός και η διεξαγωγή του προγράμματος είναι επιτυχείς σε αντίθεση με τα προηγούμενα έτη.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Δεν θα ξαναλειτουργήσουν δια ζώσης τα Πανεπιστήμια όλο το εαρινό εξάμηνο

…………………………………………………………………………………..

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜA:  Απόσυρση Τροπολογιών

Μετά από πρόταση της διοίκησης και των εργαζομένων του ΕΟΠΠΕΠ και του ΙΝΕΔΙΒΙΜ βελτίωσης της τροπολογίας και παράκληση για σύντομη διαβούλευση, αποσύρονται προσωρινά οι παράγραφοι  1 και 2 της τροπολογίας «Ρυθμίσεις Θεμάτων Διά Βίου Μάθησης». Οι τροπολογίες θα επανέλθουν με το πέρας της διαβούλευσης σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σύντομα από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

 

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Δεν θα ξαναλειτουργήσουν δια ζώσης τα Πανεπιστήμια όλο το εαρινό εξάμηνο

Κατόπιν εισήγησης της επιτροπής των Ειδικών, η εκπαιδευτική διαδικασία των προπτυχιακών και ...