Home / HEADER-NEWS / Χωρίς γραπτή εντολή Διευθυντής Π.Ε. καταργεί την ενισχυτική διδασκαλία

Χωρίς γραπτή εντολή Διευθυντής Π.Ε. καταργεί την ενισχυτική διδασκαλία

Δημοσιεύτηκε: 6:29 μμ Φεβρουάριος 26th, 2016  


katagelia

26.2.2016

Καταγελλία

ΧΩΡΙΣ ΓΡΑΠΤΗ ΕΝΤΟΛΗ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ,ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΟΜΟΡΕΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 40 ΧΛΜ!

Ο διευθυντής ΠΕ Λακωνίας τηλεφωνεί στους διευθυντές των σχολικών μονάδων Λακωνίας και «ενημερώνει» εκπαιδευτικούς να καταθέσουν αιτήσεις για διάθεση σε άλλες σχολικές μονάδες.

Πιο συγκεκριμένα, ο διευθυντής ΠΕ Λακωνίας  χωρίς γραπτή εντολή  «ενημερώνει» διευθυντές σχολείων ότι η ενισχυτική διδασκαλία είναι «πλεόνασμα ωρών» και πρέπει οι ώρες να συγκεντρωθούν σε έναν εκπαιδευτικό και ο εκπαιδευτικός να διατεθεί ,ενώ συμπληρώνει το υποχρεωτικό διδακτικό του ωράριο, σε όμορη σχολική μονάδα μέχρι και 40 χλμ για να καλύψει κενό εκπαιδευτικού που δεν προσλαμβάνει το Υπουργείο παιδείας.

Σε σχολικές μονάδες του Νομού Λακωνίας δεν υπάρχουν πλεονάζουσες ώρες.Η συνέχισή ή μη της ενισχυτικής διδασκαλίας σε μια σχολική μονάδα είναι αποκλειστικά θέμα του συλλόγου διδασκόντων. Δεν μπορεί τέσσερις μήνες πριν τη λήξη του διδακτικού έτους να  αναμορφωθούν τα ωρολόγια προγράμματα από τους συλλόγους διδασκόντων επειδή το Υπουργείο Παιδείας δεν προσλαμβάνει εκπαιδευτικούς,αυτό αντίκειται στην κείμενη νομοθεσία ΦΕΚ1340/2002 ,ΠΔ200/98,ΠΔ201/98 !

Ο Διευθυντής ΠΕ Λακωνίας προσπαθεί να βρει τη συναίνεση στην εκπαιδευτική κοινότητα για να μην προβεί σε υποχρεωτικές μετακινήσεις για κάλυψη ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς στις σχολικές μονάδες του Νομού Λακωνίας, αλλά να βρει ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ!

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ.

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΑΞΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ .ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ.

Δε θα επιτρέψουμε οι εκπαιδευτικοί να περιοδεύουν !

ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ.

Στις 23.2.2016 ο διευθυντής ΠΕ Λακωνίας και πρόεδρος του ΠΥΣΠΕ δεσμεύτηκε δημόσια σε αιρετούς και εκπροσώπους σωματείων ΠΕ Λακωνίας  ότι δε θα μετακινηθούν εκπαιδευτικοί  για κάλυψη ελλείψεων σε όμορες σχολικές μονάδες .Από τη στιγμή που ο εκπαιδευτικός συμπληρώνει το υποχρεωτικό διδακτικό του ωράριο σε μια σχολική μονάδα δεν μπορεί να διατεθεί για να καλύψει κενά σε εκπαιδευτικούς σε άλλη σχολική μονάδα σύμφωνα με ΠΔ100/98(προβλέπει συγκεκριμένη διαδικασία για κρίση υπεραριθμίας εκπαιδευτικών).

Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΝΑ ΠΙΕΣΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ.

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ  ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΑΝΤΙΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ.

 

Παπαδοπούλου  Ελισάβετ
Αιρετή εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών

στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας

εκλεγμένη με το ψηφοδέλτιο της Ανεξάρτητης Κίνησης

Τηλ/φαξ:2732082682

Κιν: 6978697160

e-mail: lisapapad84@gmail.com
Ιστολόγιο: anexartitiekplak.blogspot.com


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...