Home / HEADER-NEWS / Τρεις πρώην υπουργοί Παιδείας θα καταθέσουν προτάσεις για την Παιδεία

Τρεις πρώην υπουργοί Παιδείας θα καταθέσουν προτάσεις για την Παιδεία

Δημοσιεύτηκε: 7:13 πμ Φεβρουάριος 2nd, 2016  


Vouli-Olomeleia-aithousa

Συναντήσεις με τρεις πρώην υπουργούς Παιδείας, τον Γεράσιμο Αρσένη, τη Μαριέττα Γιαννάκου και την ‘Αννα Διαμαντοπούλου, πρυτάνεις πανεπιστημίων, προέδρους ΤΕΙ, φορείς εκπροσώπων εκπαιδευτικών, εμπειρογνώμονες, και ευρωπαίους μορφωτικούς ακολούθους, περιλαμβάνει το πρόγραμμα της πρώτης φάσης των συζητήσεων που θα γίνουν στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, στο πλαίσιο του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του προέδρου της Επιτροπής, Κώστα Γαβρόγλου, η σειρά των συζητήσεων θα γίνεται παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, θα έχει στόχο «να καταγραφούν απόψεις ενός όσο το δυνατόν μεγαλύτερου φάσματος εμπλεκόμενων φορέων και εμπειρογνωμόνων με τα θέματα της εκπαίδευσης» και θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Μαρτίου 2016.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των συνεδριάσεων-συζητήσεων, στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων έχει ως εξής:

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου: Συνάντηση με φορείς εκπροσώπων δασκάλων και καθηγητών (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ).

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου: Συνάντηση με τα προεδρεία των πρυτάνεων Πανεπιστημίων, προέδρων ΤΕΙ και του αντίστοιχου οργάνου των Ερευνητικών Κέντρων, ΠΟΣΔΕΠ, ΟΣΕΠ-ΤΕΙ, Ένωση Ελλήνων Ερευνητών.

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου: Συνάντηση με εμπειρογνώμονες.

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου: Συνάντηση με πρώην υπουργούς Παιδείας (Γερ. Αρσένης, Μ. Γιαννάκου, ‘Α. Διαμαντοπούλου).

Παρασκευή, 4 Μαρτίου: Συνάντηση ενημέρωσης με τους μορφωτικούς ακολούθους των χωρών της ΕΕ.

Τρίτη 8 και Τρίτη 15 Μαρτίου: Δύο συνεδριάσεις με παρουσία του υπουργού, για να ολοκληρωθεί η συζήτηση των τελικών εισηγήσεων και η σύνταξη του τελικού κειμένου του πρώτου κύκλου συζητήσεων.

Το πρόγραμμα αυτό του πρώτου κύκλου συζητήσεων είναι αποτέλεσμα συμφωνίας των υπεύθυνων εκπαιδευτικών θεμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Δημοκρατίας, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Ποταμιού, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Ένωσης Κεντρώων.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι οι συζητήσεις θα μεταδίδονται από το Κανάλι της Βουλής, ενώ μετά την ολοκλήρωση του κύκλου αυτού, θα ακολουθήσει και δεύτερος κύκλος συζητήσεων.

dikaiologitika.gr


 

Ένα σχόλιο

  1. Είμαστε σοβαροί; Ο Αρσένης έκανε τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ διάτρητο με εκατό παράθυρα για να βολέψει όσους δεν είχαν επιτυχία. Η Γιαννάκου με τον νόμο-έκτρωμα για πολύτεκνους και τρίτεκνους άφησε αδιόριστους τους επιτυχόντες και διόρισε τους αποτυχόντες, γιατί γεννοβολούσαν. Το θεώρησε μέγιστο εκπαιδευτικό προσόν! Η Διαμαντοπούλου, τέλος, ρήμαξε τα σχολεία, γέμισε τους μαθητές φωτοτυπίες και ψηφιακά ακτινοδισκόφωνα.Το Υπουργείο έρχεται σήμερα να πάρει τη γνώμη αυτών που κατέστρεψαν την Παιδεία; Αιδώς Αργείοι!

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...