Home / HEADER-NEWS / ΤΟΠΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ Δ.Δ.Ε. ΣΕΡΡΩΝ (ΣΧ.ΕΤΟΣ 2015-2016)

ΤΟΠΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ Δ.Δ.Ε. ΣΕΡΡΩΝ (ΣΧ.ΕΤΟΣ 2015-2016)

Δημοσιεύτηκε: 10:02 μμ Φεβρουάριος 12th, 2016  


1

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών (ΚΕ.ΣΥ.Π.) διοργανώνει Τοπικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότηταςμε τίτλο «Μαθητών Επιχειρείν», στο πλαίσιο του Τοπικού Θεματικού Δικτύου Αγωγής Σταδιοδρομίας «Μαθητών Επιχειρείν» για την προώθηση της Νεανικής Επιχειρηματικότητας, με την υποστήριξη του Εμπορικού – ΒιομηχανικούΕπιμελητηρίου Σερρών και της Διεύθυνσης Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού – Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας).

Στο Διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν ομάδες μαθητών – μαθητριών (τουλάχιστον 2 μαθητές σε κάθε ομάδα) των Γυμνασίων, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και η συμμετοχή σε αυτόν είναι προαιρετική.

Βασικός σκοπός του διαγωνισμού είναι η εξοικείωση με την έννοια της επιχειρηματικότητας και την επιχειρηματική κουλτούρα. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι μαθητές να προσεγγίσουν την έννοια της επιχειρηματικότητας, διερευνώντας τις δυσκολίες και τις προκλήσεις του σύγχρονου επιχειρηματία και ταυτόχρονα να συνειδητοποιήσουν τη συμβολή της επιχειρηματικότητας στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, συμπληρώνοντας στο επαγγελματικό πλάνο της προσωπικής τους σταδιοδρομίας την επιχειρηματική δραστηριοποίηση.

Η συμμετοχή στο Μαθητικό Διαγωνισμό κατοχυρώνεται με τη δημιουργία και την παρουσίαση εργασίας (σε μορφή κειμένου, βίντεο, παρουσίασης ή οποιασδήποτε άλλης πρωτότυπης μορφής) η οποία θα σχετίζεται με την επιχειρηματικότητα. Προτείνεται η εργασία να στηρίζεται στους παρακάτω θεματικούς άξονες αλλά και σε ο,τιδήποτε άλλο σχετίζεται με την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα:

  1. Δημιουργία εικονικής επιχείρησης
  2. Δημιουργία επιχειρηματικου σχεδίου
  3. Προώθηση προιόντων μιας επιχείρησης
  4. Προβολή- Προώθηση της τοπικής αγοράς
  5. Προβολή- Προώθηση τοπικών προιόντων
  6. Ανάπτυξη της τοπικής αγοράς
  7. Πρόταση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών
  8. Πρόταση Ανάπτυξης Τοπικού Δήμου – Κοινότητας
  9. Πρόταση Ανάπτυξης – Προώθησης του Τοπικού τουρισμού (π.χ Αγροτουρισμός, Πολίτιστικός τουρισμός κλπ.)
  10. Πρόταση Αγροτικής επιχειρηματικότητας
  11. Πρόταση κοινωνικής επιχειρηματικότητας
  12. Πρόταση πολιτιστικής επιχειρηματικότητας
  13. Πρόταση δημιουργικής επιχειρηματικότητας (π.χ. χειροτεχνία, ξυλοτεχνία, μαρμαροτεχνία, υφαντική κλπ.)

Κατά την αξιολόγηση των εργασιών θα ληφθούν υπόψη i) το παραδοτέο υλικό και ii) ο τρόπος παρουσίασης της εργασίας.

Κατά τη διάρκεια εξέλιξης του Διαγωνισμού θα υπάρχει δυνατότητα υποστήριξης των μαθητικών ομάδων από εκπροσώπους του Επιμελητηρίου.

Η παρουσίαση των εργασιών και οι βραβεύσεις θα πραγματοποιηθούν σε ειδική Ημερίδα Επιχειρηματικότητας η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Σερρών την τελευταία εβδομάδα πριν τις διακοπές του Πάσχα. Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας θα δοθεί η δυνατότητα δια ζώσης παρουσίασης των εργασιών και η συμμετοχή σε παρράλληλη εμπορική έκθεση. Η επιτροπή κρίσης των εργασιών η οποία θα απαρτίζεται από εκπροσώπους του Επιμελητηρίου, του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και της Διεύθυνσης Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού – Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας), θα προκρίνει τις 3 καλύτερες ομαδικές εργασίες οι οποίες και θα βραβευτούν. Στους υπόλοιπους συμμετέχοντες θα δοθούν ειδικά βραβεία συμμετοχής και αναμνηστικά δώρα.

Οι σχολικές μονάδες, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, θα πρέπει να συμπληρώσουν για κάθε μαθητική ομάδα την ηλεκτρονική φόρμα – δήλωσης συμμετοχής στο σύνδεσμο

έως και τηνΠέμπτη 10 Μαρτίου 2016 και να αποστείλουν το παραδοτέο υλικό της εργασίας τους έως και την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016 στο ΚΕ.ΣΥ.Π. Σερρών ( mail@kesyp.ser.sch.gr).


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...