Home / HEADER-NEWS / Θα προκηρυχθούν μετά από 6 χρόνια 500 θέσεις στα ΑΕΙ/ΤΕΙ. Φυσικά χρειάζονται 4.500!

Θα προκηρυχθούν μετά από 6 χρόνια 500 θέσεις στα ΑΕΙ/ΤΕΙ. Φυσικά χρειάζονται 4.500!

Δημοσιεύτηκε: 9:59 πμ Φεβρουάριος 6th, 2016  


aei

Σε καλό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση της αναπληρώτριας υπουργού  Σίας Αναγνωστοπούλου με το προεδρείο της Συνόδου των Πανεπιστημίων και το προεδρείο της Συνόδου των ΤΕΙ, για την κατανομή 500 θέσεων ΔΕΠ. Το προεδρείο της Συνόδου των Πανεπιστημίων κατέθεσε την εισήγησή του, ενώ αναμένεται η εισήγηση του προεδρείου της Συνόδου των ΤΕΙ. Το υπουργείο έχει θέσει τα κριτήρια κατανομής των θέσεων.

Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία έκδοσης της προκήρυξης 500 θέσεων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας, καθώς θα είναι έτοιμη από πλευράς υπουργείου Παιδείας την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου.

Ήδη, σήμερα, η αναπληρώτρια υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου είχε συνάντηση με τους πρυτάνεις και τους προέδρους των ΤΕΙ, για να συζητηθούν τα κριτήρια που θα αναφέρονται στην προκήρυξη, καθώς και ο ακριβής αριθμός θέσεων που θα «μοιραστεί» ανάμεσα σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στέλεχος που πρόσκειται στην ηγεσία του υπουργείου, είναι λεπτό το ζήτημα και «κάποιοι σίγουρα δεν θα μείνουν ευχαριστημένοι» με τον αριθμό των θέσεων που θα τους αναλογούν, δεδομένου ότι χρειάζεται να καλυφθούν συνολικά 4.500 θέσεις για να ομαλοποιηθεί η λειτουργία των σχολών και των τμημάτων της επικράτειας και θα καλυφθούν μόνο 500. Πάντως, στον σχεδιασμό του υπουργείου είναι η προκήρυξη άλλων 500 θέσεων μέχρι τον Σεπτέμβριο, ούτως ώστε «να μπει το νερό στο αυλάκι», με την είσοδο συνολικά 1.000 ερευνητών στην πανεπιστημιακή αγορά εργασίας, μέχρι το 2017.

news.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...