Home / Featured / Σύντομος οδηγός για την Ενισχυτική Διδασκαλία τις ώρες ανά μάθημα και τα ΣΚΕΔ

Σύντομος οδηγός για την Ενισχυτική Διδασκαλία τις ώρες ανά μάθημα και τα ΣΚΕΔ

Δημοσιεύτηκε: 11:35 πμ Φεβρουάριος 23rd, 2016  


enisxitiki

Τι πρέπει να ξέρετε για την Ενισχυτική Διδασκαλία

1.023 αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί θα προσληφθούν στην Ενισχυτική Διδασκαλία για την οποία οι αιτήσεις ξεκινούν αύριο.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ:

Από Τετάρτη 24/2 έως και Παρασκευή 26/2 οι αιτήσεις για την ενισχυτική

  • Οι αιτήσεις αφορούν τις ειδικότητες:

ΠΕ02 (Φιλόλογοι)

ΠΕ03  (Μαθηματικοί)

ΠΕ04.01 (Φυσικοί)

ΠΕ04.02 (Χημικοί)

  • οι ενδιαφερόμενοι είναι δυνατόν να υποβάλουν αίτηση σε μία (1) Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Δ.Ε.) της επιλογής τους. Επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι οι οποίοι, τυχόν, υποβάλλουν αιτήσεις σε περισσότερες από μία Δ.Δ.Ε. θα τεθούν εκτός προγράμματος.
  • Οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στους Ενιαίους Πίνακες Προσωρινών Αναπληρωτών Γενικής Παιδείας έτους 2015-2016
  • οι υποψήφιοι οι οποίοι, τυχόν, υποβάλλουν αιτήσεις σε περισσότερες από μία Δ.Δ.Ε. θα τεθούν εκτός προγράμματος.
  • Το ωρολόγιο πρόγραμμα του προγράμματος Ενισχυτικής Διδασκαλίας καθορίζεται ως εξής:

Για την πρώτη τάξη Γυμνασίου: τέσσερις (4) ώρες Μαθηματικά, δύο (2) ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τρεις (3) ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, μία (1) ώρα Φυσική. Σύνολο δέκα (10) ώρες.

Για την δεύτερη τάξη Γυμνασίου: τέσσερις (4) ώρες Μαθηματικά, τρεις (3) ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο (2) ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο (2) ώρες Φυσική, μία (1) ώρα Χημεία. Σύνολο δώδεκα (12) ώρες.

Για την τρίτη τάξη Γυμνασίου: τέσσερις (4) ώρες Μαθηματικά, τρεις (3) ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο (2) ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο (2) ώρες Φυσική, μία (1) ώρα Χημεία. Σύνολο δώδεκα (12) ώρες.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 23/2

  • Ένα τμήμα μαθήματος συνεχίζει να υφίσταται εφόσον έχει ενεργούς μαθητές/τριες τουλάχιστον δέκα (10) ή πέντε (5) ή οτιδήποτε άλλο σύμφωνα με την παράγραφο 14. Σε περίπτωση όπου κάποιος μαθητής/τρια απουσιάσει αδικαιολογήτως είκοσι (20) συνεχόμενες διδακτικές ημέρες από τμήμα μαθήματος τότε διαγράφεται, με έγγραφη ενημέρωση του γονέα – κηδεμόνα του/της, και αντικαθίσταται από τον πρώτο/η επιλαχόντα στον πίνακα αιτούντων, με απόφαση του Υπευθύνου Σ.Κ.Ε.Δ. Στην περίπτωση όπου από διαγραφή μαθητών/τριών σε ένα τμήμα απομείνουν λιγότεροι ενεργοί μαθητές/ τριες από τα επιτρεπόμενα όρια, τότε το τμήμα παύει να υφίσταται με απόφαση του Διευθυντή της οικείας Δ.Δ.Ε. Στην περίπτωση αυτή αναπροσαρμόζεται η ανάθεση ωρών του διδάσκοντος καθηγητή, με απόφαση του Διευθυντή της οικείας Δ.Δ.Ε. ή λύεται η σύμβαση, εφόσον δεν υπάρχουν υπόλοιπες ώρες. Ειδικά στην περίπτωση κατά την οποία απουσιάσουν όλοι οι μαθητές του τμήματος για τρεις (3) συνεχόμενες ημέρες, τότε το τμήμα μαθήματος παύει να υφίσταται με απόφαση του Διευθυντή της οικείας Δ.Δ.Ε.
  • Με βάση το ωρολόγιο πρόγραμμα του προγράμματος Ενισχυτικής Διδασκαλίας, που αναφέρεται στην ενότητα Α) του παρόντος, προκύπτει η ακόλουθη κατανομή ωρών διδασκαλίας ανά κλάδο-ειδικότητα εκπαιδευτικών

ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ 15

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ 12

ΦΥΣΙΚΟΙ 5

ΧΗΜΙΚΟΙ 2

Τα παραπάνω αναφέρονταν στην

που στάλθηκε στις 17 Δεκεμβρίου στις  Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Στην ίδια εγκύκλιο αναφέρονταν ότι «Οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης δύνανται, για την εύρυθμη λειτουργία των Σ.Κ.Ε.Δ. και την αποφυγή περιττών μετακινήσεων, να ορίσουν ωράριο διδασκαλίας έως και 15 ώρες για τους εκπαιδευτικούς των κλάδων-ειδικοτήτων ΠΕ04.01 Φυσικοί και ΠΕ04.02 Χημικοί».

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

xenesglossses.eu


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...