Home / HEADER-NEWS / Σύλλογος Π.Ε. Αριστοτέλης «Να μην τολμήσουν! Κάθε απόπειρα μετακίνησης εκπαιδευτικού θα ακυρωθεί με πολύ ηχηρό τρόπο!»

Σύλλογος Π.Ε. Αριστοτέλης «Να μην τολμήσουν! Κάθε απόπειρα μετακίνησης εκπαιδευτικού θα ακυρωθεί με πολύ ηχηρό τρόπο!»

Δημοσιεύτηκε: 10:36 πμ Φεβρουάριος 18th, 2016  


letter
Επιβεβαιώθηκε πλήρως η ανακοίνωση του σωματείου μας σχετικά με τις μετακινήσεις εκπαιδευτικών για συγκάλυψη των κενών.
Σχολικός σύμβουλος σε σχολεία του συλλόγου μας, επιδίωξε σήμερα τη συναίνεση των σχολικών μονάδων για αλλαγή των ωρολογίων προγραμμάτων, με κατάργηση μιας και δύο ωρών ενισχυτικής διδασκαλίας ώστε να καλυφθούν κενά σε άλλα σχολεία μέσω μετακινήσεων εκπαιδευτικών. Ο προτεινόμενος τρόπος ήταν να αφαιρεθούν διδακτικές ώρες από τον τελευταίο τοποθετηθέντα δάσκαλο από το τμήμα που διδάσκει, αυτές να δοθούν στους εκπαιδευτικούς που τώρα κάνουν μια και δυο ώρες ενισχυτική και έτσι ο δάσκαλος αυτός να εμφανιστεί με περίσσευμα ωρών, ώστε να μετακινηθεί για λίγες ώρες σε άλλο σχολείο!
Εδώ ταιριάζει απόλυτα η γνωστή παροιμία «από τη μύγα ξύγκι»! Οι αλχημείες τους όμως, είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για το δημόσιο σχολείο και τις παιδαγωγικές και εκπαιδευτικές λειτουργίες της δημόσιας εκπαίδευσης!

Ένα τμήμα που μέχρι τώρα είχε το δάσκαλό του για 23 ώρες, ξαφνικά βρίσκεται να μπαίνουν σε αυτό να διδάξουν ένας δάσκαλος για 16 ώρες, ένας άλλος για 2, ένας τρίτος για άλλες 2, ένας τέταρτος για άλλη 1, ένας πέμπτος για άλλη 1, ένας έκτος για άλλη 1!!! Δηλαδή 6 δάσκαλοι για 23 ώρες διδασκαλίας!!!

Όποιος/α σχολικός σύμβουλος ισχυριστεί ότι αυτό είναι παιδαγωγικά σωστό και προάγει την εκπαιδευτική διαδικασία να έρθει να τα πει ο ίδιος και στους γονείς των μαθητών αυτού του τμήματος!

Καλούμε τους συναδέλφους να ενημερώσουν άμεσα το σωματείο για οποιαδήποτε κρούση σχετικά με αλλαγές ωρολογίων προγραμμάτων για μετακίνηση εκπαιδευτικού. Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να αρνηθούν να συναινέσουν σε μία τέτοια εξέλιξη!

Υπενθυμίζουμε τη νομοθεσία:

Την ευθύνη της κατάρτισης του ωρολογίου προγράμματος την έχει ο σύλλογος διδασκόντων και αποκλειστικά αυτός! Ο διευθυντής δε δικαιούται να αλλάξει το ωρολόγιο πρόγραμμα με ατομική απόφαση και αυθαίρετα.

Δεν υπάρχει απολύτως καμία νομοθεσία που να επιτρέπει να παρθούν ώρες από έναν εκπαιδευτικό από το τμήμα που διδάσκει για να δοθούν σε άλλους! Ο προτεινόμενος τρόπος από το διοικητικό μηχανισμό δημιουργεί πλαστές πλεονάζουσες ώρες από έναν εκπαιδευτικό παράνομα και αυθαίρετα. Γι’ αυτό άλλωστε, οι πιστοί στην εξουσία θα προσπαθήσουν να αποσπάσουν συναίνεση. Γνωρίζουν ότι με το υπάρχον πλαίσιο δεν μπορούν να επιβάλλουν! Ο σύλλογος διδασκόντων οφείλει και δικαιούται να λειτουργήσει με κριτήρια μορφωτικών κι εργασιακών δικαιωμάτων και να προστατεύσει τους μαθητές και τους συναδέλφους!

Είναι απολύτως παράνομος όποιος επιδιώξει να μετακινήσει εκπαιδευτικό με κριτήριο τη θέση του στη σχολική μονάδα (π.χ. εκπαιδευτικός τάξης, εκπαιδευτικός ολοημέρου, εκπαιδευτικός σε τμήμα υποδοχής). Και σε αυτό το ζήτημα η νομοθεσία είναι σαφής!

Οποιαδήποτε απόπειρα άσκησης της δίμηνης μετακίνησης με αυθαίρετη απόφαση του Διευθυντή εκπαίδευσης όχι απλώς θα μας βρει απέναντι αλλά είναι αυτονόητο ότιεμπεριέχει στοιχεία ημετεροκρατίας γιατί αυθαιρετεί στο ποιους μετακινεί και που τους μετακινεί! Δε θα επιτρέψουμε να παιχτούν παλιά και πασίγνωστα παιχνίδια να προστατεύονται και να διευκολύνονται οι ημέτεροι και να «ρίχνονται» όσοι δεν ανήκουν στους μηχανισμούς της κάθε φορά εξουσίας!

Ο ρόλος των σχολικών συμβούλων δεν είναι να συγκαλύπτουν την κυβερνητική πολιτική της αδιοριστίας και της ανεργίας! Το δημόσιο σχολείο έχει ανάγκη από μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών και όχι από μετακινήσεις εκπαιδευτικών οι οποίοι μάλιστα, δια μέσου της ενισχυτικής διδασκαλίας ασκούν υποστηρικτή εκπαίδευση!

Το δημόσιο σχολείο κινδυνεύει πραγματικά! Κάθε παιδαγωγική και εκπαιδευτική λειτουργία ακυρώνεται και διαστρεβλώνεται κάτω από το βάρος της υπηρέτησης της πολιτικής των μνημονίων και της κατάργησης του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του. Η κυβερνητική πολιτική έχει πολιτικούς πάτρωνες την ΕΕ και την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ με στόχο φτηνό ευέλικτο σχολείο υποταγμένο στην αγορά και το κέρδος και μαθητές φτηνό αυριανό εργατικό δυναμικό! Ένα σχολείο που η λειτουργία του θα καθορίζεται και θα υπηρετεί τους οικονομικούς δείκτες την εποχή της κρίσης, την αποπληρωμή του χρέους και των δόσεων, την υπηρέτηση των τραπεζών και των εργοδοτών, πολτοποιώντας μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα.

Δηλώνουμε προς το διευθυντή εκπαίδευσης, τα μέλη του ΠΥΣΠΕ, τους σχολικούς συμβούλους και κάθε μέλος του διοικητικού μηχανισμού που θα επιδιώξει να απειλήσει, εκβιάσει, πιέσει για τάχα μου συναινετικές λύσεις που θα οδηγούν σε μετακινήσεις ότι θα τις ακυρώσουμε με κάθε μέσο! Θα ενημερώσουμε τους συλλόγους γονέων και τις ενώσεις. Θα προχωρήσουμε σε μαζικές κι αποφασιστικές κινητοποιήσεις στην παραμικρή απόπειρα

Απαιτούμε για μας και τα παιδιά μας ζωή, μόρφωση και δουλειά με δικαιώματα, με βάση τις ανάγκες μας και τις μεγάλες δυνατότητες της εποχής μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η πρόεδρος  Γράφου Ματίνα 

Η γραμματέας Ρέππα Ντίνα   

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...