Τελευταία Νέα

Σάββατο, 27/02/2021, 21:07


Home / Featured / Σχετικά με τη ρύθμιση για την Ειδική Αγωγή (του Αιρετού ΚΥΣΠΕ Β. Παληγιάννη)

Σχετικά με τη ρύθμιση για την Ειδική Αγωγή (του Αιρετού ΚΥΣΠΕ Β. Παληγιάννη)

Δημοσιεύτηκε: 12:52 μμ Φεβρουάριος 16th, 2016  


eidiki agogi

Γενικές παρατηρήσεις επί της τροπολογίας

Η Ειδική Αγωγή αποτελεί ένα αναπόσπαστο μέρος της Γενικής Εκπαίδευσης. Επομένως για να ανταποκριθεί η πολιτεία στο αξίωμα των ίσων ευκαιριών εκπαίδευσης για όλα τα άτομα, απαιτείται ποιοτική, ποσοτική αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός της εκπαίδευσης (γενικής και ειδικής). Η όποια αναβάθμιση δεν επιτυγχάνεται μόνο με τη διατύπωση διατάξεων και ρυθμίσεων, αλλά με την έμπρακτη και ουσιαστική στήριξη, ενίσχυση και εφαρμογή τους από την πολιτεία.

Απαιτείται αύξηση πόρων, βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής, σύγχρονο εποπτικό και παιδαγωγικό υλικό, σύγχρονα αναλυτικά προγράμματα και βιβλία, εργαστήρια, απαραίτητο εκπαιδευτικό και επιστημονικό προσωπικό, συνεχή και ουσιαστική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.

Ο Υπουργός Παιδείας, μη λαμβάνοντας υπόψη του τα παραπάνω, κατέθεσε αιφνιδιαστικά στη βουλή τροπολογία για την Ειδική Αγωγή.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ποινή φυλάκισης σε όσους προκαλούν διακοπή ή σοβαρή διατάραξη της ομαλής λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας

Μια τροπολογία που καταδεικνύει περίτρανα την προχειρότητα και αποσπασματικότητα στην αντιμετώπιση των θεμάτων εκπαίδευσης.

Μια τροπολογία που απαξιώνει πλήρως τον εθνικό διάλογο για την παιδεία και αποδεικνύει, ότι αυτός πραγματοποιείται αποκλειστικά για επικοινωνιακούς λόγους και για τη νομιμοποίηση νομοθετικών ρυθμίσεων της κυβέρνησης.

Μια τροπολογία που εστιάζει σε διοικητικού χαρακτήρα διαχείριση, είναι εξαιρετικά αποσπασματική και επί πλέον δεν επιβεβαιώνει το επείγον της κατάθεσής της.

Άλλωστε κι επί της ουσίας οι εκπαιδευτικοί των Τ.Ε. κάνουν παρέμβαση  εντός της τάξης, χωρίς την επίφαση που δίνεται τώρα μέσω της τροπολογίας.

Στην πραγματικότητα η τροπολογία εξισώνει τους δύο θεσμούς ένταξης, το Τμήμα Ένταξης και την Παράλληλη Στήριξη.
Κι όταν οι δύο θεσμοί υπηρετούν το ίδιο, δηλαδή την συνεκπαίδευση, γιατί να υπάρχουν και οι δύο;

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Από μέσα Μάρτη έως τέλη Απρίλη θα δοθούν τα 200 ευρώ σε μαθητές και φοιτητές για την αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού

Έτσι δεν είναι παράξενο που η εκπαιδευτική κοινότητα βλέποντας τα παραπάνω να αναρωτιέται: Τι θα καταργηθεί στο επόμενο βήμα; Σε τι αποσκοπεί η βιασύνη;

Φτάνουν πια οι πρόχειρες κι ατεκμηρίωτες τροπολογίες. Αλήθεια ποια η εισήγηση του ΙΕΠ; Ποια πειραματική εφαρμογή στηρίζει την παρούσα γενίκευση; Ποιες επιστημονικές μελέτες έχει υπόψη της η πολιτική ηγεσία;

Η Ειδική Αγωγή ως ένα αναπόσπαστο τμήμα της Γενικής Εκπαίδευσης πρέπει να αντιμετωπιστεί με περίσσια σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Για αυτό η συγκεκριμένη τροπολογία πρέπει άμεσα να αποσυρθεί.

Πάντα στη διάθεσή σας

Παληγιάννης Βασίλειος


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Δεν θα ξαναλειτουργήσουν δια ζώσης τα Πανεπιστήμια όλο το εαρινό εξάμηνο

Κατόπιν εισήγησης της επιτροπής των Ειδικών, η εκπαιδευτική διαδικασία των προπτυχιακών και ...