Home / HEADER-NEWS / «Στον αέρα» τα ολοήμερα της Ανατολικής Αττικής

«Στον αέρα» τα ολοήμερα της Ανατολικής Αττικής

Δημοσιεύτηκε: 4:11 μμ Φεβρουάριος 3rd, 2016  


kleisto-sxoleio-5701
Ερώτηση προς το Υπουργείο Παιδείας κατέθεσε ο βουλευτής Β. Οικονόμου για την κατάσταση στα ολοήμερα σχολεία της Ανατολικής Αττικής. Τι είχε δηλώσει ο Υπουργός Παιδείας σε σχετική ερώτηση πριν τρεις εβδομάδες.

Ερώτηση στη Βουλή  προς το Υπουργείο Παιδείας κατέθεσε ο βουλευτής της Ν.Δ.  Βασίλης Οικονόμου για την κατάσταση στα ολοήμερα σχολεία της Ανατολικής Αττικής και την πρόθεση του Υπουργού να προχωρήσει σε προσλήψεις εκπαιδευτικών ώστε να καλυφθούν τα κενά.

Υπενθυμίζεται πως σε σχετική ερώτηση στη Βουλή πριν λίγες εβδομάδες ο Υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης είχε τονίσει πως έγιναν κάποιες προσλήψεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος στην Ανατολική Αττική και  θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα μέσω του προγράμματος μαζικών προσλήψεων στην εκπαίδευση για το 2016.

Αναλυτικά η ερώτηση του βουλευτή της Ν. Δημοκρατίας Βασίλη Οικονόμου:


Προς: Υπουργείο Παιδείας, Δία Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Θέμα: Στον αέρα τα ολοήμερα σχολεία της Ανατολικής Αττικής.

Κύριε Υπουργέ,

Αναγκαιότητα άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος της υποστελέχωσης των ολοήμερων σχολείων φαίνεται να υπάρχει στον τομέα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής. Οι σχολικές μονάδες υπολειτουργούν ακόμη και τέσσερις μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους καθώς δεν έχουν καλυφθεί δεκάδες κενά εκπαιδευτικών, κυρίως στο ολοήμερο πρόγραμμα. Η Ένωση Γονέων Μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μετέβη στο υπουργείο Παιδείας με σκοπό να μιλήσουν με τα αρμόδια στελέχη, τα οποία τους ενημέρωσαν ότι έχουν εξασφαλιστεί πιστώσεις για 1.150 προσλήψεις, αν και υπάρχουν 3.900 κενά σε όλη την χώρα. Συγκεκριμένα, στην Ανατολική Αττική παραμένουν ακόμα 313 κενά εκπαιδευτικών, εκ των οποίων τα 171 απευθύνονται σε ειδικότητες γυμναστών, εικαστικών κ.α. Ωστόσο, οι διορισμοί που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, θα καλύψουν ένα, μόνο μικρό μέρος των πρωινών κενών ενώ τα ολοήμερα αφορούν μόνο στις οικογένειες που εργάζονται και οι δυο γονείς. Επομένως, φαίνεται σαν να μην υπάρχει πλάνο για οριστική λύση του ζητήματος, γι΄αυτό και οι γονείς συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις.

Ερωτάστε:
1. Σκοπεύετε να προχωρήσετε άμεσα στις αναγκαίες προσλήψεις εκπαιδευτικών προκειμένου αφενός, να καλυφθούν τα κενά των ολοήμερων σχολείων της Ανατολικής Αττικής και αφετέρου να διευκολυνθούν οι γονείς;


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...