Home / HEADER-NEWS / Στο επίκεντρο του Υπουργείου η Ειδική Αγωγή. Νέες ρυθμίσεις για την Ε.Α.Ε.

Στο επίκεντρο του Υπουργείου η Ειδική Αγωγή. Νέες ρυθμίσεις για την Ε.Α.Ε.

Δημοσιεύτηκε: 11:56 πμ Φεβρουάριος 16th, 2016  


eidiki

Στο επίκεντρο του Υπουργείου η Ειδική Αγωγή

Σε σειρά ρυθμίσεων για την Ειδική Αγωγή προχωρά το Υπουργείο Παιδείας. Ήδη έχει κατατεθεί τροπολογία στο παράλληλο πρόγραμμα ενώ χθες ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι έχουμε προχωρήσει και σε άλλες ρυθμίσεις που διευκολύνουν την ειδική επαγγελματική εκπαίδευση.

Μια απ’ αυτές είναι να δοθεί η δυνατότητα, το δικαίωμα στα παιδιά άνω των δεκαοκτώ ετών, που έχουν αξιολογηθεί ως άτομα με αναπηρία ή και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, να εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των ΚΕΔΔΥ, επομένως να έχουν το δικαίωμα να απευθυνθούν σε αυτό, για να διερευνήσει τις δυνατότητές τους να παρακολουθήσουν και δομές που ανήκουν στη γενική εκπαίδευση, όπως είναι τα ΕΠΑΛ και τα ΕΠΑΣ.

Ο υπουργός ανέφερε ακόμα ότι στο Υπουργείο εργάζονται για τη  θεσμοθέτηση της επαγγελματικής εκπαίδευσης με την ίδρυση των ΙΕΚ ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, με την οργάνωση της μαθητείας και των σχολικών συνεταιρισμών.

Ο θεσμός των σχολικών συνεταιρισμών επεκτείνεται και στις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και επαγγελματικής εκπαίδευσης.

xenesglosses.eu


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...