Τελευταία Νέα

Δευτέρα, 08/03/2021, 08:13


Home / HEADER-NEWS / «Στα άρματα» οι εκπαιδευτικοί της Θεσσαλονίκης για τον εθνικό διάλογο

«Στα άρματα» οι εκπαιδευτικοί της Θεσσαλονίκης για τον εθνικό διάλογο

Δημοσιεύτηκε: 7:08 πμ Φεβρουάριος 1st, 2016  


PAREMVASIS

«Στα άρματα»  οι εκπαιδευτικοί της Θεσσαλονίκης για τον εθνικό διάλογο

Με στάση εργασίας και κινητοποιήσεις «περιμένουν» οι εκπαιδευτικοί την επόμενη περιοδεία της δημόσιας συζήτησης για την Παιδείας που αυτή τη φορά μεταφέρεται από τη Δράμα στη Θεσσαλονίκη. Ήδη Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας της συμπρωτεύουσας άλλα και Δευτεροβάθμιας έχουν προχωρήσει σε ανακοινώσεις αλλά και σε κήρυξη 2ωρης στάσης εργασίας.

Α ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τη Δευτέρα 1 Φλεβάρη 2016 στις 12 το μεσημέρι στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, στα πλαίσια του λεγόμενου «εθνικού διαλόγου για την Παιδεία», ο πρόεδρος της Εθνικής και Κοινωνικής Επιτροπής Διαλόγου για την Παιδεία, Αντώνης Λιάκος καλεί σύσκεψη «με αντικείμενο την αποτίμηση της εμπειρίας της συνεργασίας της τοπικής αυτοδιοίκησης με το σχολείο και την ανταλλαγή ιδεών για μια στενότερη σύνδεση με πλουσιότερες δράσεις, στην προοπτική το σχολείο να μην αποτελεί εμφύτευμα εντός των τοπικών κοινωνιών, αλλά συστατικό κόμβο του κοινωνικού και πολιτισμικού δικτύου της πόλης, της συνοικίας, της περιοχής».

Ο

του «διαλόγου» είναι να νομιμοποιήσουν στη συνείδηση των εργαζόμενων, των γονιών, των εκπαιδευτικών, των μαθητών όλες τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που επιτάσσει η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ. Καλούμε τους συναδέλφους, και όλο τον εκπαιδευτικό κόσμο, γονείς, μαθητές και εργαζόμενους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΦΛΕΒΑΡΗ, 12πμ, στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Κηρύσσουμε διευκολυντική στάση εργασίας από 11πμ μέχρι 2μμ, για το πρωϊνό ωράριο και από 2μμ μέχρι 5μμ για το απογευματινό ωράριο. Επισυνάπτουμε την απόφαση της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης για το «διάλογο»

Σύλλογοι Πλάτων και Μ. Αλέξανδρος:

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Αποτελέσματα ενστάσεων-αιτήσεων θεραπείας μετεγγραφών/μετακινήσεων 2020 – 2021

«Κήρυξη 2ωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας τη Δευτέρα 1/2/16, από τις 12.00-2.00 μ.μ. για τη συμμετοχή των μελών του συλλόγου στην παράσταση διαμαρτυρίας  στο δημαρχείο Θες/νίκης».

Με βάση τις αποφάσεις του συλλόγου μας κηρύσσουμε 2ωρη στάση εργασίας για τους εκπαιδευτικούς του συλλόγου μας τη Δευτέρα 1/2/16, από τις 12.00-2.00 μ.μ. για τη συμμετοχή των μελών του συλλόγου στην παράσταση διαμαρτυρίας  στο δημαρχείο Θες/νίκης.

Η διαμαρτυρία γίνεται για την αιφνιδιαστική συνάντηση που οργανώνει η Επιτροπή Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, με τους Διευθυντές και Διευθύντριες των σχολείων.

Ο Β Σύλλογος Εκπαιδευτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης Μ.Αλέξανδρος άλλα και ο Γ Σύλλογος  «Πλάτων» προχώρησαν και  στην ακόλουθη ανακοίνωση με αφορμή τη συζήτηση για το δημόσιο διάλογο στη Θεσσαλονίκη:

Συναδέλφισσες/οι,  τη ΔΕΥΤΕΡΑ (1-2-16), 12 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Θεσ/νίκης ο  υπουργός Παιδείας και οι επιλεγμένοι εκπρόσωποι του, που έχουν αναλάβει τη διεκπεραίωση της συζήτησης του μνημονιακού «εθνικού διαλόγου», θα επιχειρήσουν να στήσουν εκδήλωση φιέστα και να προωθήσουν τις ακραίες νεοσυντηρητικές απόψεις που όλο και πιο συχνά βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας.

Αυτό που οι συνάδελφοι/ισσες εκπαιδευτικοί και φοιτητές στην Αθήνα δύο φορές  δεν τους το επέτρεψαν, τώρα το αποκεντρώνουν (Θεσ/νίκη 1/1 – Δράμα 2/1), το απομακρύνουν από το καυτό καζάνι της Αθήνας, γιατί  θέλουν με κάθε τρόπο να καταφέρουν να οργανώσουν κάποιες φιέστες για να μπορέσουν στη συνέχεια με επίφαση τη δημοκρατική συζήτηση που δήθεν  έγινε να περάσουν τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις και τα νέα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που φιγουράρουν  στα κείμενα του ΟΟΣΑ και της Ε.Ε.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Προσλήψεις 1.054 αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια

Στην προσπάθεια τους αυτή χρησιμοποιούν κάθε «κόλπο» κι αυτό φαίνεται καθαρά στον τρόπο που επιχειρούν να στήσουν τη φιέστα στη Θεσ/νίκη.

Καλούν σε εργάσιμη ώρα (12 το μεσημέρι) κι όχι απόγευμα όπως έγινε τις δύο προηγούμενες φορές στην Αθήνα. 

Καλούν τους/τις διευθυντές/τριες των σχολείων για να εξασφαλίσουν ακροατήριο σε ώρα εργασίας, που δε θα αρνηθεί εύκολα τη συμμετοχή του, δε θα διαμαρτυρηθεί.

Προσπαθούν να βάλουν στο παιχνίδι κι άλλους φορείς που έχουν δείξει μέχρι τώρα πως είναι οι «λαγοί» των πιο συντηρητικών απόψεων  (π.χ. Μπουτάρης δήμαρχος Θες/νίκης που επανειλημμένα έχει μιλήσει για δίδακτρα, που οδήγησε τα σχολεία στη φτώχεια, που μιλά για τη συμβολή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στη δημόσια εκπαίδευση..)

Είναι αναγκαίο να μην τους επιτρέψουμε να κάνουν το πρώτο βήμα του «διαλόγου» στη Θες/νίκη. Να μην τους αφήσουμε λίγες μέρες πριν τη μεγάλη απεργία για το ασφαλιστικό και τη ζωή μας, να προχωρήσουν τα σχέδια τους για τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Να δηλώσουμε πως η δημοκρατία των κοινωνικών και μορφωτικών δικαιωμάτων θα συνεχίσει να είναι παρούσα με μαζικούς κινηματικούς όρους ενάντια σε κάθε προσπάθεια οικοδόμησης του σχολείου της αγοράς και του κεφαλαίου.

Ο κόσμος της εκπαίδευσης (φοιτητές –γονείς μαθητές –εκπαιδευτικοί) θα είναι τη Δευτέρα στο δημαρχείο Θες/νίκης και θα  δηλώσει κατηγορηματικά ότι θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους όσο αμφισβητούν και καταργούν τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας.

xenesglosses.eu


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Δικαίωμα συμπληρωματικής αίτησης για δήλωση Ειδικών Μαθημάτων, ΤΕΦΑΑ, Στρατιωτικές/Αστυνομικές Σχολές κλπ.

Από 8-3-2021 μέχρι 19-3-2021 δύνανται οι μαθητές της τελευταίας τάξης ΓΕΛ ή ...