Home / HEADER-NEWS / Ο Υπουργός Παιδείας για το μάθημα των θρησκευτικών «Ορθοδοξία και άλλα θρησκεύματα»

Ο Υπουργός Παιδείας για το μάθημα των θρησκευτικών «Ορθοδοξία και άλλα θρησκεύματα»

Δημοσιεύτηκε: 11:59 πμ Φεβρουάριος 11th, 2016  


thriskeytika

Ορθοδοξία και άλλα θρησκεύματα στο μάθημα των Θρησκευτικών

Αυτό τονίζει ο υπουργός Παιδείας  σε γραπτή απάντηση, η οποία διαβιβάστηκε στη Βουλή, ύστερα από αναφορά Βουλευτή, σχετικά με τις θέσεις της Διαρκούς Iεράς Συνόδου της εκκλησίας.
Ο υπουργός Παιδείας σημειώνει πως:
– Το πολιτισμικό κλίμα και η Παράδοση της Ορθοδοξίας θα έχει ασφαλώς κεντρική θέση στο μάθημα των Θρησκευτικών , το οποίο θα διευρυνθεί σε σχέση και αναφορά με τα άλλα παγκόσμια θρησκεύματα και με το θρησκευτικό φαινόμενο εν γένει.
Έχει ήδη συσταθεί ειδική επιτροπή Ειδική Επιτροπή του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, η οποία έχει την ευθύνη του διαλόγου για το ζήτημα της αναβάθμισης του μαθήματος των Θρησκευτικών και θα υποδεχθεί  με τη δέουσα προσοχή τα θέματα που επιθυμεί ν α θέσει η εκκλησία.
Το μάθημα των Θρησκευτικών αποτελεί ένα από τα ζητήματα του δημοσίου διαλόγου και αρκετοί είναι οι θεσμικοί φορείς και οι άμεσα εμπλεκόμενοι που καταθέτουν τις ποικίλες θέσεις και απόψεις τους.
Στόχος του υπουργείου Παιδείας και του ΙΕΠ είναι η αναβάθμιση  του περιεχομένου και του τρόπου διδασκαλίας του εν λόγω μαθήματος, όπως γινόταν πάντοτε και όπως , άλλωστε, γίνεται για όλα  τα γνωστικά αντικείμενα, ώστε να ανανεωθεί και να εμπλουτιστεί με βάση τις ανάγκες της σύγχρονης ελληνικής εκπαίδευσης.
dictyo.gr

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...