Home / Featured / Νομοθετική παρέμβαση για την απόφαση του ΣτΕ για ΑΣΕΠ στους αναπληρωτές

Νομοθετική παρέμβαση για την απόφαση του ΣτΕ για ΑΣΕΠ στους αναπληρωτές

Δημοσιεύτηκε: 9:37 πμ Φεβρουάριος 18th, 2016  


ste

Νομοθετική παρέμβαση για την απόφαση του ΣτΕ για ΑΣΕΠ στους αναπληρωτές

Για ακόμη μια φορά ο Υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στους διορισμούς που σχεδιάζονται σημειώνοντας ότι υπάρχει μελέτη για 20.000 διορισμούς. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι των Παρεμβάσεων στο ΔΣ της ΔΟΕ ο υπουργός δήλωσε ότι  «υπάρχει μελέτη για την 3ετία ώστε να γίνουν 20.000 μόνιμοι διορισμοί. Το σχέδιο αυτό έχει την έγκριση της κυβέρνησης και περιμένουμε την έγκριση των θεσμών!»!!! Δηλαδή κανένας διορισμός, αναφέρουν οι εκπρόσωποι των Παρεμβάσεων.

Για τον ΑΣΕΠ στους πίνακες αναπληρωτών γεγονός στο οποίο αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας και σε απάντηση επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή οι αιρετοί Γαλάνης και Μιλτσακάκης στο ενημερωτικό τους λένε ότι ο υπουργός αναφέρθηκε και στις δυσλειτουργίες που δημιουργεί η απόφαση του ΣΤΕ «σύμφωνα με την οποία οι προσλήψεις αναπληρωτών πρέπει να έχουν ως ελάχιστο κριτήριο και προϋπόθεση τη συμμετοχή τους στους μέχρι τούδε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ, δηλαδή το να βρίσκονται στην κατηγορία των εκπαιδευτικών οι οποίοι αξιολογήθηκαν από τους διαγωνισμούς και κρίθηκαν ότι μπορούν να διοριστούν».

Για το συγκεκριμένο θέμα ο κος Φίλης δήλωσε «ότι οι διορισμοί το Σεπτέμβρη θα γίνουν έγκαιρα και ότι τα όποια προβλήματα  δημιουργούνται με την παραπάνω απόφαση θα γίνει νομοθετική παρέμβαση για να παρακαμφθούν. Επιπλέον  θα αντιμετωπιστούν και  τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στους πίνακες των αναπληρωτών».

Σημειώνουμε ως xenesglosses ότι ο υπουργός δήλωσε πριν λίγες μέρες

«Τα  προβλήματα θα προκύψουν από το γεγονός ότι για πρώτη φορά δημιουργείται –αυτές είναι οι πληροφορίες μας- νομολογία στο Συμβούλιο της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία οι προσλήψεις αναπληρωτών πρέπει να έχουν ως ελάχιστο κριτήριο και προϋπόθεση τη συμμετοχή τους στους μέχρι τούδε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ, δηλαδή το να βρίσκονται στην κατηγορία των εκπαιδευτικών οι οποίοι αξιολογήθηκαν από τους διαγωνισμούς και κρίθηκαν ότι μπορούν να διοριστούν».

…Εργαζόμεθα από τώρα στο Υπουργείο, με βάση και αυτό το νέο δεδομένο, ούτως ώστε τον Σεπτέμβριο τα σχολεία να λειτουργήσουν στην ώρα τους, από την πρώτη στιγμή, χωρίς να χαθεί καμία διδακτική ώρα, με το διδακτικό προσωπικό στις θέσεις που μπορούμε να διασφαλίσουμε, με τη μεγαλύτερη δυνατή πληρότητα.

xenesglosses.eu


 

Ένα σχόλιο

  1. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνουν οι προσλήψεις των αναπληρωτών υπό τον έλεγχο ΑΣΕΠ όχι ότι θα παρακαμφθεί ο ΑΣΕΠ.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...