Home / HEADER-NEWS / Νομοτεχνικές βελτιώσεις στο παρα πέντε της συνεδρίασης για τις τροπολογίες της Ειδικής Αγωγής και Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης

Νομοτεχνικές βελτιώσεις στο παρα πέντε της συνεδρίασης για τις τροπολογίες της Ειδικής Αγωγής και Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης

Δημοσιεύτηκε: 2:01 μμ Φεβρουάριος 19th, 2016  


Vouli-Olomeleia-aithousa

Νομοτεχνικές βελτιώσεις στα άρθρα για την «Aντισταθμιστική εκπαίδευση», τη «Δια βίου μάθηση» και την «Ειδική  Αγωγή» κατέθεσε πριν λίγο στην Ολομέλεια της Βουλής ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης. Στην Ολομέλεια αυτή την ώρα πραγματοποιείται η πρώτη από τις δυο συνεδρίασεις για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας στο οποίο περιλαμβάνονται διατάξεις και τροπολογίες αρμοδιότητας του ΥΠ.Π.Ε.Θ

Όπως έχει ανακοινωθεί η τροπολογία για τον ΕΟΠΠΕΠ και το ΙΝΕΔΙΒΙΜ αποσύρεται, ωστόσο  παραμένει η διάταξη που ορίζει ότι η  στελέχωση των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας με προσωπικό για την εκπαιδευτική περίοδο 2015-2016 θα γίνει από τους αξιολογικούς πίνακες κατάταξης της εκπαιδευτικής περιόδου 2014-2015.

Ακολουθούν οι νομοτεχνικές βελτιώσεις:

Στο άρθρο 26:

α) Στην περίπτωση α΄ της παραγράφου 1 η φράση «η εκπαίδευση που παρέχεται στα Ειδικά Καταστήματα Κράτησης Νέων,» αντικαθίσταται από τη φράση «η ενισχυτική διδασκαλία και η πρόσθετη διδακτική στήριξη που παρέχεται στα Καταστήματα Κράτησης,».

β) Στην περίπτωση γ΄ της παραγράφου 2 η φράση «στα Ειδικά Καταστήματα Κράτησης Νέων» αντικαθίσταται από τη φράση «στα Καταστήματα Κράτησης».

γ) Στο πρώτο εδάφιο της  παραγράφου 5  η φράση «στα Ειδικά Καταστήματα Κράτησης Νέων» αντικαθίσταται από τη φράση «στα Καταστήματα Κράτησης».

δ) Στο πρώτο εδάφιο της  παραγράφου 8 η φράση  «των Ειδικών Καταστημάτων Κράτησης Νέων» αντικαθίσταται από τη φράση «των Καταστημάτων Κράτησης».

ε) Στο τρίτο εδάφιο της  παραγράφου 8  η φράση «στα Ειδικά Καταστήματα Κράτησης Νέων» αντικαθίσταται από τη φράση «στα Καταστήματα Κράτησης».

στ) Στο τέταρτο εδάφιο της  παραγράφου 8  ο όρος «Ο οικείος  Περιφερειακός Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» αντικαθίσταται από τον όρο «Ο οικείος  Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης»

ζ) Στο τελευταίο εδάφιο της  παραγράφου 8  η φράση  «των Ειδικών Καταστημάτων Κράτησης Νέων» αντικαθίσταται από τη φράση «των Καταστημάτων Κράτησης».

η) Η παράγραφος 10 του άρθρου 26 αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«Η αμοιβή των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών στους φορείς υλοποίησης των προγραμμάτων  αντισταθμιστικής εκπαίδευσης της παραγράφου 2 ορίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κεφαλαίου Β΄ του ν.4354/2015 (Α΄ 176)».

Στο άρθρο 83:

α) Η παράγραφος 2 αναδιατυπώνεται ως εξής:

«Η στελέχωση των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας με προσωπικό για την εκπαιδευτική περίοδο 2015-2016 θα γίνει από τους αξιολογικούς πίνακες κατάταξης της εκπαιδευτικής περιόδου 2014-2015.»

β) Αποσύρεται η παράγραφος 1 και αναριθμείται αντιστοίχως η επόμενη παράγραφος.

 Στο άρθρο 84:

α) Πριν την παράγραφο 1 του άρθρου 4 του ΠΔ 603/1982, όπως αυτό τροποποιείται με το άρθρο 84 του σ/ν, προστίθεται η φράση «Άρθρο 4 – Εσωτερική διάρθρωση των ειδικών δημοτικών σχολείων».

β) Το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 3 του άρθρου 4 του ΠΔ 603/1982, όπως αυτό τροποποιείται με το άρθρο 84 του σ/ν ,αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«Η κατανομή των μαθητών σε τμήματα διενεργείται με αιτιολογημένη απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων της ΣΜΕΑΕ, ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής Διαγνωστικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης (ΕΔΕΑΥ) της ΣΜΕΑΕ ή ελλείψει αυτής ύστερα από εισήγηση του Διευθυντή του σχολείου».

γ) Στο πρώτο εδάφιο, που προστίθεται στο τέλος της υποπερίπτωσης ββ’ της περίπτωσης α’ της παραγράφου 1 του άρθρου 8 του ν. 3699/2008 (Α’199) με την παράγραφο 2 του άρθρου 84 του σ/ν, μετά τη φράση «με αιτιολογημένη απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων που εκδίδεται» προστίθεται η φράση  «ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής Διαγνωστικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης (ΕΔΕΑΥ) της ΣΜΕΑΕ ή ελλείψει αυτής».


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...