Τελευταία Νέα

Τρίτη, 26/05/2020, 10:53


Home / HEADER-NEWS / MRB – Εμπιστοσύνη στο θεσμό του Δημόσιου Σχολείου όλων των βαθμίδων

MRB – Εμπιστοσύνη στο θεσμό του Δημόσιου Σχολείου όλων των βαθμίδων

Δημοσιεύτηκε: 2:37 μμ Φεβρουάριος 19th, 2016  


19mrb1

Η εμπιστοσύνη στο θεσμό του Δημόσιου Σχολείου – όλων των βαθμίδων – της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών όπως καταγράφεται από τα παραπάνω στοιχεία της δημοσκόπησης της MRB είναι ένα πολύ θετικό γεγονός.

Οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 68% δηλώνουν ότι εμπιστεύονται τα Πανεπιστήμια και τα Σχολεία.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι από τον Δεκέμβριο του 2014, που είχε γίνει η αντίστοιχη μέτρηση, δηλαδή όλο το διάστημα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, το Δημόσιο Σχολείο όλων των βαθμίδων παρουσιάζει αύξηση βαθμού εμπιστοσύνης κατά 17%, ποσοστό αύξησης μεγαλύτερο από κάθε άλλο θεσμό.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η διακύμανση των ποσοστών της εμπιστοσύνης των ψηφοφόρων του κάθε κόμματος ξεχωριστά.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πρόσκληση εκπαιδευτικών Βθμιας κλάδων ΠΕ 80, ΠΕ 81, ΠΕ 82, ΠΕ 83, ΠΕ 84, ΤΕ 02.02 για υποβολή αιτήσεων απόσπασης

Ερωτώμενος ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης για τα δημοσκοπικά ευρήματα δήλωσε:

«Με μεγάλη ικανοποίηση διάβασα τα στοιχεία της MRB σύμφωνα με τα οποία το δημόσιο πανεπιστήμιο και τα δημόσια σχολεία είναι οι δύο θεσμοί που εμπιστεύεται περισσότερο η ελληνική κοινωνία. Αυτό σημαίνει ότι το δημόσιο πανεπιστήμιο και σχολείο είναι δύο θεσμοί βαθιά ριζωμένοι στη συνείδηση του ελληνικού λαού και αντέχουν, παρά τις δραματικές συνέπειες της κρίσης αλλά και τη χρόνια και συστηματική συκοφάντησή τους.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  «Σχέδιο Νόμου» για την Επιλογή Στελεχών Εκπαίδευσης:       Επιστροφή στο παρελθόν

Γνωρίζουμε ότι το δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο έμειναν όρθια χάρη στις προσπάθειες των δασκάλων όλων των βαθμίδων που στήριξαν και στηρίζουν το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα με ανιδιοτέλεια και μεράκι όλα αυτά τα πέτρινα χρόνια της κρίσης και των δημοσιονομικών καταναγκασμών. Η εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας αποτελεί πρωτίστως εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Έλληνα εκπαιδευτικού.

Ως Υπουργείο Παιδείας αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη να φανούμε αντάξιοι αυτής της εμπιστοσύνης και να εργαστούμε ακόμα πιο εντατικά για ένα σχολείο που θα δικαιώνει τις προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας.»

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

«Σχέδιο Νόμου» για την Επιλογή Στελεχών Εκπαίδευσης:       Επιστροφή στο παρελθόν

    «Σχέδιο Νόμου» για την Επιλογή Στελεχών Εκπαίδευσης:       Επιστροφή στο παρελθόν με συγκεντρωτισμό ...