Home / Featured / Μοριοδότηση πιστοποίησης ξένης γλώσσας για την επιλογή στελεχών εκπαίδευσης

Μοριοδότηση πιστοποίησης ξένης γλώσσας για την επιλογή στελεχών εκπαίδευσης

Δημοσιεύτηκε: 11:40 μμ Φεβρουάριος 28th, 2016  


ypep8-marousi-5

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης, έδωσε γραπτή απάντηση στην ερώτηση του Βουλευτή κ. Αριστείδης Χ. Φωκάς σχετικά με τη μεταχείριση των καθηγητών πληροφορικής κατά τη μοριοδότησή τους σε σχέση με τους καθηγητές των άλλων κλάδων.

Στην απάντησή του ο Νίκος Φίλης αναφέρει ότι το νομοθετικό πλαίσιο της διαδικασίας επιλογής στελεχών της εκπαίδευσης έχει τεθεί με τις διατάξεις του Ν.4327/2015 (Α΄50) όπως τροποποιήθηκαν, συμπληρώθηκαν και αντικαταστάθηκαν από τις διατάξεις του άρθρου 46 του Ν.4351/2015 (Α΄164).

Ειδικότερα, η αποτίμηση των κριτηρίων επιλογής στελεχών εκπαίδευσης, τίθεται με τις διατάξεις του άρθρου 19 του Ν.4327/2015 (Α΄50) μεταξύ των οποίων ορίζεται ότι «Πιστοποιημένη επιμόρφωση στις Τ.Π.Ε. επιπέδου 1: 0,5 μονάδα.

Οι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ 19 και ΠΕ 20 δεν μοριοδοτούνται».

Επίσης, με το ίδιο άρθρο όπως συμπληρώθηκε με το άρθρο 46 παρ. 3 του Ν. 4351/2015 (Α΄164) ορίζεται ότι «Πιστοποιημένη γνώση μίας ξένης γλώσσας με τίτλο επιπέδου Β2: 0,5 μονάδα. Πιστοποιημένη γνώση μίας ξένης γλώσσας με τίτλο επιπέδου ανώτερου του Β2: 1 μονάδα.

Αν ο υποψήφιος κατέχει διαφόρων επιπέδων αποδεικτικά γνώσης της ίδιας ξένης γλώσσας, μοριοδοτείται μόνον η πιστοποιημένη γνώση στο ανώτερο επίπεδο.

Η πιστοποιημένη γνώση και δεύτερης ξένης γλώσσας μοριοδοτείται κατά το ήμισυ της μοριοδότησης της πρώτης ξένης γλώσσας.

Η γνώση ξένης γλώσσας μοριοδοτείται με βάση τίτλους που ορίζονται από τα προβλεπόμενα στις διαδικασίες επιλογής του Α.Σ.Ε.Π. Δεν μοριοδοτείται η γνώση ξένης γλώσσας, αν αυτή αποτέλεσε ειδικό προσόν διορισμού».

Στο τέλος της απάντησης αναφέρεται ότι από τα ανωτέρω προκύπτει ότι όχι μόνο οι εκπαιδευτικοί πληροφορικής δεν μοριοδοτούνται αλλά ούτε και οι εκπαιδευτικοί ξένων γλωσσών σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...