Home / Featured / Μόρια για τρίτεκνους και τέκνα τριτέκνων

Μόρια για τρίτεκνους και τέκνα τριτέκνων

Δημοσιεύτηκε: 9:58 πμ Φεβρουάριος 15th, 2016  


Vouli-Olomeleia-aithousa

Μόρια για τρίτεκνους και τέκνα τριτέκνων

Στους προστατευόμενους του νόμου 2643/1998 θα ενταχθούν και οι τρίτεκνοι σύμφωνα με ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο Παράλληλο Πρόγραμμα.  Όπως αναφέρονταν στην αιτιολογική έκθεση εντάσσονται στο πεδίο εφαρμογής του ν.2643/1998 «Μέριμνα για την απασχόληση προσώπων ειδικών κατηγοριών και άλλες διατάξεις» οι τρίτεκνες οικογένειες. Κατ’ εφαρμογή των συνταγματικών επιταγών περί ενίσχυσης της οικογένειας και της δημογραφικής πολιτικής παρέχεται ομοιόμορφη προστασία και στην κατηγορία των τρίτεκνων οικογενειών τόσο διά της πρόβλεψης πρόσληψης αυτών σε φορείς του ιδιωτικού και ευρύτερου δημόσιου φορέα όσο και δια της πρόβλεψης πρόσληψης ή διορισμού σε δημόσιες υπηρεσίες, νπδδ και ΟΤΑ μέσω της μοριοδότησης των γονέων τριών τέκνων και ενός από τα τέκνα των τρίτεκνων οικογενειών.

Ακολουθεί η ρύθμιση:

1.Το εδάφιο α΄ της περίπτωσης α΄ της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 2643/1998 (Α΄ 220) όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:

«1. Στις διατάξεις του νόµου αυτού υπάγονται οι ακόλουθες κατηγορίες προσώπων: α. Οι πολύτεκνοι γονείς µε τέσσερα (4) τέκνα και άνω, οι τρίτεκνοι γονείς, ένα από τα τέκνα πολύτεκνης οικογένειας, ένα από τα τέκνα τρίτεκνης οικογένειας και ο επιζών ή ο άγαµος γονέας τριών ανήλικων τέκνων.»

  1. Μετά την παρ. 6 του άρθρου 4 του ν. 2643/1998 (Α΄ 220) όπως ισχύει, προστίθεται παράγραφος ως εξής: «Ο αριθµός των µορίων για τους τρίτεκνους γονείς, µε βάση το κριτήριο της οικογενειακής κατάστασης καθορί- ζεται ως εξής: Για γονέα µε τρία τέκνα διακόσια (200) µόρια.

Αν υπάρχουν ανήλικα τέκνα, προστίθενται πενήντα (50) επιπλέον µόρια για κάθε ανήλικο τέκνο. Στην περίπτωση που ο ένας από τους συζύγους δεν εργάζεται, προστίθενται πενήντα (50) µόρια.»

  1. Μετά την παρ. 7 του άρθρου 4 του ν. 2643/1998 (Α΄ 220) όπως ισχύει, προστίθεται παράγραφος ως εξής: «Ο αριθµός των µορίων για τα τέκνα τρίτεκνης οικογένειας, µε βάση το κριτήριο της οικογενειακής κατάστασης, καθορίζεται ως εξής: Για τρίτεκνη οικογένεια εκατό (100) µόρια. Αν µεταξύ αυτών υπάρχουν ανήλικα τέκνα, προστίθενται πενήντα (50) επιπλέον µόρια για κάθε ανήλικο τέκνο.»

xenesglosses.eu


 

3 Σχόλια

  1. telika exw san triteknos 200 moria h 100 den to aksigite nomizw …..

    • » Για τρίτεκνη οικογένεια εκατό (100) µόρια. Αν µεταξύ αυτών υπάρχουν ανήλικα τέκνα, προστίθενται πενήντα (50) επιπλέον µόρια για κάθε ανήλικο τέκνο.»
      (το λεει ξεκαθαρα νομιζω)

      • Τελικα ομως η βαθμολογηση θα ειναι ιδια για ολους και η διαφορα θα υπαρχει αργοτερα στις μετεγραφες

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...