Τελευταία Νέα

Τετάρτη, 20/10/2021, 20:37


Home / Featured / Λιάκος «Να αναπτυχθεί σχέδιο συνεχούς επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, ακόμη και στα κενά του ωραρίου τους στο σχολείο»

Λιάκος «Να αναπτυχθεί σχέδιο συνεχούς επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, ακόμη και στα κενά του ωραρίου τους στο σχολείο»

Δημοσιεύτηκε: 9:29 μμ Φεβρουάριος 27th, 2016  


liakos

Μιλώντας στο «Κόκκινο Καβάλας 102,8», ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου κ. Αντώνης Λιάκος, τόνισε, ανάμεσα σε άλλα, ότι «θα πρέπει να γίνονται μαθήματα και στους γονείς, ώστε να μπορούν να συνεχίζουν στο σπίτι το έργο του σχολείου, όπως και να αναπτυχθεί σχέδιο συνεχούς επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, ακόμη και στα κενά του ωραρίου τους στο σχολείο».

Μάλιστα.

Οι γονείς να κάνουν μαθήματα για να μπορούν να συνεχίζουν στο σπίτι το έργο του σχολείου. Προφανώς θα έχει στο μυαλό του άνεργους γονείς με όρεξη που θα τρέχουν να κάνουν μαθήματα για να …μπορούν να συνεχίζουν στο σπίτι το έργο του σχολείου.

Γιατί οι άλλοι, οι εργαζόμενοι «χτυπάνε» δεκάωρα για ένα κομμάτι ψωμί, αν το έχει ακούσει…

Αλλά και αυτό για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών …στα κενά τους! Προφανώς δεν τον έχει πληροφορήσει για το τι σημαίνει κενό για τους εκπαιδευτικούς: Δεν έχει ακούσει για τους εκπαιδευτικούς που τρέχουν στα κενά τους στο δεύτερο, τρίτο ή τέταρτο σχολείο που συμπληρώνουν ωράριο. Δεν έχει ακούσει για τον όγκο των εξωδιδακτικών ασχολιών, για τις απουσίες, τα πρωτόκολλα, τo myschool, τις ατελείωτες δουλειές…

Δεν έχει ακούσει για τον εκπαιδευτικόπου είναι φύλακας, θυρωρός, εφημερεύων, υδραυλικός, ηλεκτρολόγος, ψυχολόγος…

Δεν έχει ακούσει ότι ο εκπαιδευτικός έχει ανάγκη το κενό είτε για να προετοιμάσει την επόμενη ώρα, είτε για να δεχθεί γονείς, είτε για να ξεκουραστεί, να πάρει μια ανάσα…

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Παράνομη η απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση - ποινή 3.000 ευρώ στους παραβάτες

Μαύρα μεσάνυχτα ο κ. Πρόεδρος του διαλόγου της παιδείας.

Ή πετάει άδεια για να πιάσει γεμάτα…

Γιατί δεν κάνει ένα κόπο να επισκεφτεί κάποια σχολεία να πει τις φαεινές ιδέες του και στους εκπαιδευτικούς…

Να πάρει και μια γνώμη…

Διάλογος με μονολόγους από τα ραδιόφωνα ή με επιλεγμένο κοινό δεν είναι διάλογος…

 xristoskatsikasΧρήστος Κάτσικας

Διάλογος για την Παιδεία: Αντώνης Λιάκος: Πρέπει να αποβληθεί η αποξηραμένη γνώση από το Σχολείο

Συνέντευξη του προέδρου της Επιτροπής Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία, ομότιμου καθηγητή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αντώνη Λιάκου, ενόψει της εκδήλωσης που διοργανώνει η Επιτροπή Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου στην Καβάλα, με θέμα «Προγράμματα σπουδών και μέθοδοι διδασκαλίας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση», το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας

«Η επιστήμη, όταν δεν είναι στο πλαίσιο της αρετής, είναι επιβλαβής». Τα λόγια του Πλάτωνα επιστράτευσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την μεταρρύθμιση της Παιδείας, Αντώνης Λιάκος, για να αποδώσει το πνεύμα στο οποίο κινείται η Κυβέρνηση, ώστε το Σχολείο να πάψει να είναι εξεταστικό κέντρο και να γίνει μαθησιοκεντρικό.
Μιλώντας στο «Κόκκινο Καβάλας 102,8», ο ομότιμος καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τόνισε ότι το Σχολείο θα πρέπει να ελαφρύνει τους μαθητές από το βάρος της υπάρχουσας ύλης μαθημάτων, να αποβάλλει την αποξηραμένη γνώση και να αναπτύξει τη συλλογικότητα. Επίσης, υπογράμμισε ότι υπάρχει αναγκαιότητα να αποκτήσει αυτοδυναμία το κάθε σχολείο, να πάψει να είναι ένας αύξοντας αριθμός, αλλά να έχει το όνομά του, κι ο δάσκαλος να έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των μαθητών του. Επισήμανε, δε, ότι θα πρέπει να γίνονται μαθήματα και στους γονείς, ώστε να μπορούν να συνεχίζουν στο σπίτι το έργο του σχολείου, όπως και να αναπτυχθεί σχέδιο συνεχούς επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, ακόμη και στα κενά του ωραρίου τους στο σχολείο.
Η συνέντευξη του κ. Λιάκου εντάσσεται στην συμμετοχή του ¨Κόκκινου Καβάλας» στην εκδήλωση που διοργανώνει η Επιτροπή Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου στην Καβάλα, με θέμα «Προγράμματα σπουδών και μέθοδοι διδασκαλίας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση», η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, θα αρχίσει στις 6 το απόγευμα και θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας. Εισηγητές στην εκδήλωση θα είναι: ο Αντώνης Λιάκος, ομότιμος καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρος Επιτροπής Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου, και ο Γεράσιμος Κουζέλης, καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρος Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ελεύθερες μετεγγραφές, στέγαση και σίτιση για τους φοιτητές πληγέντων περιοχών

Ελεύθερες μετεγγραφές και μετακινήσεις, καθώς και  στέγαση και σίτιση για τους φοιτητές ...