Τελευταία Νέα

Παρασκευή, 26/02/2021, 08:28


Home / HEADER-NEWS / Κλάδος Φυσικών Ραδιοηλεκτρολόγων και διδασκαλία φυσικής

Κλάδος Φυσικών Ραδιοηλεκτρολόγων και διδασκαλία φυσικής

Δημοσιεύτηκε: 12:42 μμ Φεβρουάριος 28th, 2016  


ypep8-marousi-5

Σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. 870/11-02-2016 έγγραφο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), λαμβάνοντας υπόψη την Υπουργική Απόφαση με αρ. πρωτ. 137843/Γ2/02-09-2014, κρίνεται ότι το αίτημα των εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ 12.10, κατά το μέρος που αφορά στην απόδοση στον εν λόγω κλάδο της Φυσικής σε Α’ ανάθεση στο Γυμνάσιο, στο Γενικό Λύκειο και στο Επαγγελματικό Λύκειο, έχει ικανοποιηθεί.

Όσον αφορά στην προτεραιότητα στην επιλογή του μαθήματος της Φυσικής που δίδεται στους εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ04.01, επισημαίνεται ότι αυτή υπακούει σε κριτήρια ορθολογικότητας και κανόνες δεοντολογίας, ενώ σε καμία περίπτωση, όπως αναφέρεται, δεν εφαρμόζεται ως πρακτική για πρώτη φορά. Ως προς τούτο, υπενθυμίζεται ότι υπάρχουν και άλλοι κλάδοι εκπαιδευτικών στους οποίους έχει δοθεί, με παρόμοια κριτήρια, προτεραιότητα στις αναθέσεις (βλ. Υπ. Απόφαση με αρ. πρωτ. 124062/Γ2/06-09-2013).

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Το ΦΕΚ του νόμου που αφορά την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, το Ανώτατο Όριο Φοίτησης και την Πανεπιστημιακή Αστυνομία 

Τα παραπάνω παρατίθενται σε γραπτή απάντηση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκου Φίλη ενώ σημειώνεται ότι η εν λόγω απόφαση έχει ληφθεί με γνώμονα, αφενός, τη δίκαιη κατανομή των μαθημάτων σε κλάδους εκπαιδευτικών με ίδιες ή και συναφείς/συμπληρωματικές σπουδές και, αφετέρου, την εύρυθμη λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος. Σε καμία περίπτωση, δηλαδή, δε γίνεται με πρόθεση άνισης μεταχείρισης του κλάδου των Φυσικών Ραδιοηλεκτρολόγων.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Από μέσα Μάρτη έως τέλη Απρίλη θα δοθούν τα 200 ευρώ σε μαθητές και φοιτητές για την αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού

Τέλος, αναφορικά με «την αναδιοργάνωση και ομαδοποίηση των ειδικοτήτων» και με βάση το ανωτέρω έγγραφο, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής δεν έχει προβεί κατά την τρέχουσα περίοδο σε ουδεμία σχετική πρόταση. Οι κλάδοι, οι ειδικότητες και οι αναθέσεις ισχύουν σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο ΦΕΚ 2499/19-11-2015, Τεύχος Β΄.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Δεν θα ξαναλειτουργήσουν δια ζώσης τα Πανεπιστήμια όλο το εαρινό εξάμηνο

Κατόπιν εισήγησης της επιτροπής των Ειδικών, η εκπαιδευτική διαδικασία των προπτυχιακών και ...