Home / Featured / Φίλης – Κενά σε γυμναστές, αγγλικών, γαλλικών ενώ πλεονάζουν

Φίλης – Κενά σε γυμναστές, αγγλικών, γαλλικών ενώ πλεονάζουν

Δημοσιεύτηκε: 3:58 μμ Φεβρουάριος 16th, 2016  


filis

Κενά σε γυμναστές, αγγλικών, γαλλικών ενώ πλεονάζουν

Για ακόμη μια φορά ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στα πλασματικά κενά παρουσιάζοντας τα πρώτα στοιχεία που δείχνουν 13.500 ώρες γραμματειακής υποστήριξης και 2.000 τμήματα με κάτω από δέκα μαθητές. Ο υπουργός τόνισε ότι υπάρχουν μάλιστα κενά σε ειδικότητες που πλεονάζουν:

… Κενά ειδικοτήτων σε ώρες στα μη αναμορφωμένα δημοτικά σχολεία του Νομού σας υπάρχουν, δυστυχώς, σε ειδικότητες που πλεονάζουν, όπως –προσέξτε- σε γυμναστές, γαλλικής φιλολογίας, αγγλικής φιλολογίας. Είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει. Σε πλεονάζον προσωπικό έχουμε κενά ειδικοτήτων. Εκεί παραπέμπω στην αρχική τοποθέτηση μου, στο θέμα των πλασματικών κενών….

Τι ανέφερε ο υπουργός σε απαντήσεις του:

«Παρ’ όλα αυτά έχουμε κενά και τα κενά αυτά -πρέπει να το πούμε- σε σημαντικό βαθμό -όχι καθ’ ολοκληρίαν- οφείλονται στα λεγόμενα «πλασματικά κενά». Έχουμε στο Υπουργείο, μετά από μεγάλη προσπάθεια που κάναμε, συγκεντρώσει τέτοιες περιπτώσεις, που δεν είναι περιπτώσεις εδώ και εκεί, είναι σε μεγάλο βαθμό μερικές χιλιάδες ώρες. Η πρώτη καταγραφή δείχνει δεκατρεισήμισι χιλιάδες ώρες γραμματειακής υποστήριξης. Δείχνει δύο χιλιάδες τμήματα με κάτω από δέκα μαθητές.

Αρκετά από αυτά έχουν έναν, δύο, τρεις μαθητές. Θα μου πείτε «υπάρχουν τμήματα με είκοσι επτά μαθητές». Το δέχομαι. Δείτε, λοιπόν, αυτήν τη δυσαρμονία, αυτήν την κακή πραγματικότητα που υπάρχει στον χώρο της εκπαίδευσης».

Κενά ειδικοτήτων σε ώρες στα μη αναμορφωμένα δημοτικά σχολεία του Νομού σας υπάρχουν, δυστυχώς, σε ειδικότητες που πλεονάζουν, όπως –προσέξτε- σε γυμναστές, γαλλικής φιλολογίας, αγγλικής φιλολογίας. Είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει. Σε πλεονάζον προσωπικό έχουμε κενά ειδικοτήτων. Εκεί παραπέμπω στην αρχική τοποθέτηση μου, στο θέμα των πλασματικών κενών.

xenesglosses.eu


 

3 Σχόλια

  1. Πες τα χρυσόστομε! Επιτέλους! Κάποιες ειδικότητες καπελώνουν ανεξήγητα τις υπόλοιπες ως προς τα κενά, τα οποία είναι πλαασματικά.

  2. Ακριβώς αυτό συμβαίνει. Οι δευτερεύουσες ειδικότητες σφετερίζονται τις θέσεις των βασικών ειδικοτήτων κυρίως με τις β’ αναθέσεις και τα πλασματικά κενά. Για ένα κενό θεολόγου 4 ωρών καλείτε πε01 για 4 ώρες και τις υπόλοιπες Ιστορία.Είναι και ανήθικο και αντιπαιδαγωγικό.

  3. Τρία πουλάκια κάθονταν και τι να πω δεν είναι σκέψη αυτή….μεταταγμένοι, αποσπασμενοι, αναπληρωτέ όλοι μέσα. Ας μιλήσει κάποιος στον υπουργό Παιδείας και να του πει ότι τ ακενά ειδικά στους γυμναστές και ειδικά στη Β.Ελλάδα υπάρχουν διότι επί δεκετίας αποσπώνται γυμναστές στα ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!επιτέλους ας γίνει υπουργός κάποιος που έχει δουλεψει σε σχολείο…μπουχτήσαμε από ατομα ανιδεα!!!!δεν μπορεί να έχει 10 κενά γυμναστών σε νομούς και ν α μην δινουν κανενα στις μταθέσεις μας.Εν αντιθέσει να τα δίνουν στις υποχρεωτικές μεταθέσεις λέγοντας πως ΥΠΑΡΧΟΥΝ! Αποφασίστε επιτελους ποιον δουλεύετε όλοι μαζί!!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...