Home / HEADER-NEWS / Ευρύτερη οργάνωση της ασκούμενης πολιτικής για τις ξένες γλώσσες

Ευρύτερη οργάνωση της ασκούμενης πολιτικής για τις ξένες γλώσσες

Δημοσιεύτηκε: 7:06 πμ Φεβρουάριος 22nd, 2016  


glosses

Ευρύτερη οργάνωση της ασκούμενης πολιτικής για τις ξένες γλώσσες

Στο πλαίσιο της ευρύτερης οργάνωσης της ασκούμενης πολιτικής για τις ξένες γλώσσες, και εφόσον ισχύουν τα παραπάνω αναφορικά με την ένταξη ή επανένταξη της Ισπανικής γλώσσας στη δημόσια εκπαίδευση θα μπορούσε να διερευνηθεί η δυνατότητα σύνδεσης της διδασκαλίας της Ισπανικής γλώσσας στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας.

Τα παραπάνω αναφέρει ο υπουργός Παιδείας σε γραπτή του απάντηση ενώ σημειώνει πως όταν και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν θα εξεταστεί η ένταξη της διδασκαλίας της ισπανικής γλώσσας ως δεύτερη ξένη γλώσσα στην Α/θμια, δεδομένου ότι στην παρούσα στιγμή η διδασκαλία του συγκεκριμένου γνωστικού αντικειμένου δε συμπεριλαμβάνεται στα Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών των Δημοτικών.

Εντούτοις στα ιδιωτικά σχολεία έχουν τη δυνατότητα να διδάσκουν παράλληλα περισσότερες ξένες γλώσσες και να επιλέγουν ποιες και πόσες θα συμπεριλάβουν στα Ωρολόγια Προγράμματά τους.

Για την οποιαδήποτε παρέκκλιση από το Ωρολόγιο Πρόγραμμα κάθε τάξης (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο), θα πρέπει να υπάρχει έγκριση από το ΙΕΠ.

xenesgosses.eu


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...