Home / HEADER-NEWS / Έντονη ανησυχία λόγω μπλόκων για την πραγματοποίηση των πολυήμερων σχολικών εκδρομών

Έντονη ανησυχία λόγω μπλόκων για την πραγματοποίηση των πολυήμερων σχολικών εκδρομών

Δημοσιεύτηκε: 2:59 μμ Φεβρουάριος 19th, 2016  


autobus

 

Έντονη ανησυχία σχετικά με το θέμα των μαθητικών εκδρομών επικρατεί στις τάξεις των εκπαιδευτικών αλλά και του συνδέσμου Τουριστικών και ταξιδιωτικών γραφείων.
Οι κινητοποιήσεις των αγροτών που συνεχίζονται και παραμένει άγνωστο πότε θα τερματιστούν έχει δημιουργήσει έντονες σκέψεις για τις ολιγοήμερες μαθητικές εκδρομές, κυρίως προς τις περιοχές που πρέπει το ταξίδι να γίνει οδικώς. Με επιστολή του ο σύνδεσμος τουριστικών και ταξιδιωτικών γραφείων ζητά την κατανόηση των αγροτών ώστε οι εκδρομές των παιδιών να πραγματοποιούνται χωρίς προβλήματα, όπως έχει συμβεί σε αρκετές περιπτώσεις μέχρι και σήμερα.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αγαπητοί κύριοι / Αγαπητοί φίλοι,
Σεβόμενοι τον αγώνα σας θα θέλαμε να παρακαλέσουμε για την κατανόηση όλων των συναδέλφων σας που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, όσον αφορά τις μαθητικές εκδρομές οι όποιες ξεκινούν από αύριο και θα ολοκληρωθούν το Σαββάτο του Λαζάρου 23/04/2016.
Σε αυτές τις εκδρομές οι γονείς, από το υστέρημα τους αυτά τα δύσκολα χρόνια που διανύουμε, έδωσαν κάποια χρήματα, εδώ και μήνες, έτσι ώστε τα παιδιά τους να συμμετάσχουν στην εκπαιδευτική εκδρομή του σχολείου τους. Δυστυχώς από πλευράς των τουριστικών γραφείων και των σχολείων, δεν υπάρχει η δυνατότητα να μεταφερθούν σε επόμενες ημερομηνίες οι εκδρομές, διότι τα περισσότερα ξενοδοχεία δεν έχουν τις ανάλογες διαθεσιμότητες σε επόμενες ημέρες και βέβαια οι σχολικές εκδρομές παίρνουν έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας για συγκεκριμένες ημερομηνίες και πραγματοποιούνται σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα πριν το Πάσχα.
Έως σήμερα από τις αρχές Φεβρουαρίου έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές σχολικές εκδρομές, στις όποιες δεν παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα από τους συναγωνιστές σας, οι οποίοι άνοιξαν τα μπλόκα για να περάσουν τα λεωφορεία με τις μαθητικές εκδρομές.
Όμως υπάρχουν πολλές ανησυχίες μαθητών, καθηγητών, γονιών αλλά και των τουριστικών γραφείων για τις επόμενες ημέρες δεδομένου ότι οι κινητοποιήσεις σας θα κλιμακώνονται, όπως έχει ανακοινωθεί, αρχής γενομένης το Σαββατοκύριακο 20-21 Φεβρουαρίου και κάθε Πέμπτη-Παρασκευή-Σαββάτο – Κυριακή – Δευτέρα τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.
Ζητάμε την κατανόησή σας και παρακαλούμε για τις ενέργειές σας προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν τα παιδιά και οι καθηγητές που τα συνοδεύουν και να μπορέσουν να φτάσουν στον προορισμό τους, χωρίς ταλαιπωρία και κυρίως με ασφάλεια.
Για το λόγο αυτό θα θέλαμε να μεριμνήσετε, έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ασφαλούς μετακίνησης των μαθητών, ενημερώνοντας όλους τους συναδέλφους σας που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.
Με εκτίμηση,
   O Πρόεδρος              O Γενικός Γραμματέας
   Στάθης Σκρέτας         Νικόλας Κελαϊδίτης

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...