Home / HEADER-NEWS / Διπλάσιες και πλέον οι πιστώσεις που διατέθηκαν για Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. φέτος

Διπλάσιες και πλέον οι πιστώσεις που διατέθηκαν για Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. φέτος

Δημοσιεύτηκε: 1:39 μμ Φεβρουάριος 19th, 2016  


eidikiagogi

Διπλάσιες και πλέον ήταν οι πιστώσεις που διατέθηκαν το τρέχον σχολικό έτος για τις προσλήψεις αναπληρωτών Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού συγκριτικά  με το προηγούμενο σχολικό έτος. Η αύξηση των πιστώσεων φθάνει τις 109 ποσοστιαίες μονάδες αφού οι διαθέσιμες πιστώσεις για το 2015-16 ήταν αυξημένες κατά 1361 σε σύγκριση με τις 1244 του 2014-15.

Οι πιστώσεις αυτές διατέθηκαν  για την κάλυψη των αναγκών των Σ.Μ.Ε.Α.Ε., των Γενικών Σχολείων, των ΚΕ.Δ.Δ.Υ. και των Ε.Δ.Ε.Α.Υ. (Επιτροπής Διαγνωστικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης).

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ (ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ)
ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΑΛΘΗΚΑΝ ΚΑΤATO ΣΧ. ΕΤΟΣ 2014 – 15

ΕΕΠ και ΕΒΠ

ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΑΛΘΗΚΑΝ ΚΑΤATO ΣΧ. ΕΤΟΣ 2015 – 16 ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ

ΕΕΠ και ΕΒΠ

1244 2605

 

Αναφορικά με την ενίσχυση του θεσμού της παράλληλης στήριξης γνωστοποιείται ότι συνολικά η αρμόδια Υπηρεσία του ΥΠΠΕΘ έχει διαθέσει 706 πιστώσεις για να καλυφθούν οι ανάγκες για παράλληλη στήριξη. Από αυτές οι 100 έχουν γίνει στο πλαίσιο του προγράμματος «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες» με το οποίο έγινε η πρόσληψη αναπληρωτών Σχολικών Νοσηλευτών ΠΕ25 (Ε.Ε.Π.). Οι υπόλοιπες 606 πιστώσεις διατέθηκαν για την πρόσληψη Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) μέσω του προγράμματος «Εξειδικευμένη Εκπαιδευτική Υποστήριξη για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες». Επίσης στο πλαίσιο του προγράμματος «Πληρωμή Αναπληρωτών και Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών καθώς και του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων» προβλέφθηκε  η διάθεση πιστώσεων, πέρα από τις ΣΜΕΑΕ τα ΚΕΔΔΥ και τις ΕΔΕΑΥ και για το Πρόγραμμα της Παράλληλης στήριξης.

Η κατανομή των πιστώσεων στις Περιφερειακές Διευθύνσεις γίνεται από το  ΥΠΠΕΘ, την ευθύνη όμως των προσλήψεων στις ειδικότητες Ε.Ε.Π. και την κάλυψη των αναγκών των δομών Ε.Α.Ε., έχει το Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. (Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού) στην περιοχή ευθύνης του.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...