Τελευταία Νέα

Friday, 12/15/17, 12:50Αποσύρθηκε διάταξη του Υπουργείου Παιδείας από νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών

Δημοσιεύτηκε:

12:33 μμ Φεβρουάριος 24th, 2016

Vouli-Olomeleia-aithousa

Αποσύρθηκε διάταξη του Υπουργείου Παιδείας από νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών

Αποσύρθηκε από το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών το άρθρο 45 που αφορούσε το ΕΑΠ αφού αυτό ψηφίστηκε στο «Παράλληλο Πρόγραμμα».

Το άρθρο 45 ανέφερε τα εξής:

Το τελευταίο εδάφιο της παρ. 7 του άρθρου 10 του 2552/1997 (Α΄266), όπως ισχύει αντικαθίσταται ως εξής: «Για την υποβοήθηση του έργου του Προέδρου ορίζονται µε απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής η οποία δηµοσιεύεται στην Εφηµερίδα της Κυβερνήσεως τρία (3) µέλη της για αντίστοιχο αριθµό θέσεων Αντιπροέδρων. Με την ίδια απόφαση καθορίζονται οι αρµοδιότητές τους, η σειρά µε την οποία αυτοί αναπληρώνουν τον Πρόεδρο αν αυτός απουσιάζει, κωλύεται ή ελλείπει για 28 οποιονδήποτε άλλο λόγο. Σε περίπτωση παραίτησης ή για οποιονδήποτε λόγο έλλειψης του Προέδρου, οι Αντιπρόεδροι ασκούν τα καθήκοντά του µέχρι την έκδοση της προβλεπόµενης απόφασης για το διορισµό νέου Προέδρου από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευµάτων. Ο Πρόεδρος και οι Αντιπρόεδροι της Διοικούσας Επιτροπής, απαλλάσσονται των διδακτικών και διοικητικών τους καθηκόντων στα Α.Ε.Ι. ή στα Ερευνητικά Κέντρα που υπηρετούν.»

Στο παράλληλο και στο άρθρο 28 παράγραφος 5γ υπήρχε η ακόλουθη ρύθμιση:

γ. Το εδάφιο β΄ της παρ. 7 του άρθρου 10 του ν. 2552/1997, όπως ισχύει αντικαθίσταται ως εξής: «β. Για την υποβοήθηση του έργου του Προέδρου ορίζονται µε απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής, η οποία δηµοσιεύεται στην Εφηµερίδα της Κυβερνήσεως, τρία (3) µέλη της για αντίστοιχο αριθµό θέσεων Αντιπροέδρων. Με την ίδια απόφαση καθορίζονται οι αρµοδιότητές τους, η σειρά µε την οποία αυτοί αναπληρώνουν τον Πρόεδρο αν αυτός απουσιάζει, κωλύεται ή ελλείπει για οποιονδήποτε άλλο λόγο. Σε περίπτωση παραίτησης ή για οποιονδήποτε λόγο έλλειψης του Προέδρου, οι Αντιπρόεδροι ασκούν τα καθήκοντά του µέχρι την έκδοση της προβλεπόµενης απόφασης διορισµού νέου του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευµάτων. Ο Πρόεδρος και οι Αντιπρόεδροι της Διοικούσας Επιτροπής, απαλλάσσονται των διδακτικών, διοικητικών και ερευνητικών τους καθηκόντων στα Α.Ε.Ι. ή στα ερευνητικά κέντρα που υπηρετούν.»

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ανακοίνωση Καταγγελία ΟΛΜΕ - Η αναλγησία του Υπουργού οδήγησε στη βιολογική εξόντωση συναδέλφου

xenesglosses.eu

 

          

     

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πότε θα ανοίξουν ξανά τα σχολεία μετά τις διακοπές Χριστουγέννων

Αντίστροφα μετρούν οι μαθητές για τις διακοπές των Χριστουγέννων και την Παρασκευή ...

Μοιράσου!