Home / HEADER-NEWS / Απάντηση Υπουργείου Παιδείας σε δημοσιεύματα

Απάντηση Υπουργείου Παιδείας σε δημοσιεύματα

Δημοσιεύτηκε: 4:03 μμ Φεβρουάριος 22nd, 2016  


ypep8-marousi-5

Σε απάντηση σχετικών δημοσιευμάτων εντύπων και ηλεκτρονικών καθώς και της ανακοίνωσης του Συλλόγου Διδασκόντων  Α’ Βάθμιας  Εκπαίδευσης «Γιώργος Σεφέρης» διευκρινίζουμε τα ακόλουθα:

1.Το ΥΠ.Π.Ε.Θ. δεν έχει χορηγήσει άδεια εισόδου κατά το τρέχον σχολικό έτος (2015-16) σε Μητροπολίτες ή εκπροσώπους εξωσχολικών θεσμών να παρακολουθούν ή και να διδάσκουν μαθήματα  όπως π.χ. το μάθημα των Θρησκευτικών.

2.Άδεια εισόδου και παρακολούθησης του μαθήματος των Θρησκευτικών αλλά όχι βέβαια διδασκαλίας είχε χορηγηθεί με τον Υπ. Αριθμ. 6482/δ2/15-1-2015 έγγραφο του ΥΠ.ΑΙ.Θ. όταν υπουργός παιδείας ήταν ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος και πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, πριν αναλάβει η σημερινή Κυβέρνηση, και η οποία είχε λήξει από την περσινή χρονιά.  Συνεπώς η επίρριψη ευθυνών στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και στις Διοικητικές Υπηρεσίες είναι το λιγότερο άστοχη . Οι συντάκτες των σχετικών δημοσιευμάτων και της ανακοίνωσης του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης «Γιώργος Σεφέρης» όφειλαν πρώτα να απευθυνθούν στο Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να αποφύγουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες.

3.Δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια ότι το Υπουργείο Παιδείας επιτρέπει σε οποιονδήποτε ιδιώτη ή φορέα να παρεμβαίνει στη διδασκαλία να υποκαθιστά στο μάθημα τους, τους εκπαιδευτικούς, πολύ περισσότερο να «συνδιδάσκει» ή να «επιτηρεί τους εκπαιδευτικούς». Η ισχύουσα Νομοθεσία διασφαλίζει το σχολείο και τους εκπαιδευτικούς από οποιαδήποτε εξωτερική παρέμβαση καθώς και την ομαλή λειτουργία του σχολείου. Το Υπουργείο σήμερα απέστειλε στις σχολικές μονάδες όλης της χώρας διευκρινιστική εγκύκλιο σχετική με τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις έγκρισης των εκπαιδευτικών επισκέψεων προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια  περιστατικά.

4.Οι επισκέψεις του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ  σε σχολικές μονάδες της Μητρόπολης του έγιναν με τη σύμφωνη γνώμη Διευθυντών σχολικών μονάδων και με αποκλειστική τους ευθύνη. Άλλωστε, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις η έγκριση εισόδου τρίτων προσώπων σε σχολική μονάδα έγκειται στην ευθύνη του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...