Home / HEADER-NEWS / Αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου και αναβάθμιση: Τι ισχύει

Αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου και αναβάθμιση: Τι ισχύει

Δημοσιεύτηκε: 12:48 μμ Φεβρουάριος 19th, 2016  


kathigitis

Αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου και αναβάθμιση: Τι ισχύει

Με αφορμή ερωτήματα αναγνωστών για τους αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου και τις αναβαθμίσεις τους ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την εγκύκλιο αναπληρωτών ισχύουν τα εξής:

Υποψήφιος σε κλάδο της Γενικής Εκπαίδευσης και σε κλάδο της Ειδικής Αγωγής.

Υποψήφιος εκπ/κός ο οποίος κατατάσσεται σε πίνακες αναπληρωτών της Γενικής Εκπαίδευσης και στους αντίστοιχους πίνακες της Ειδικής Αγωγής, σύμφωνα με την κατά περίπτωση ισχύουσα νομοθεσία, σε περίπτωση πρόσληψής του ως αναπληρωτή:

με μειωμένο ωράριο από πίνακες της Ειδικής Αγωγής, ο εκπ/κός, εφόσον αναλάβει υπηρεσία και δεν παραιτηθεί, παραμένει υποψήφιος στους πίνακες της Γενικής Εκπαίδευσης μόνο για πρόσληψη με πλήρες ωράριο διδασκαλίας (και αντιστρόφως).

Υποψήφιος σε δύο (2) ή περισσότερους κλάδους

Υποψήφιος εκπ/κός ο οποίος κατατάσσεται σε πίνακες περισσότερων του ενός κλάδων, σε περίπτωση που προσληφθεί ως αναπληρωτής και δεν αναλάβει/παραιτηθεί, υφίσταται τις προβλεπόμενες κυρώσεις μόνο στον κλάδο που προσλήφθηκε. Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνεται ότι δεν παρέχεται στον υποψήφιο η δυνατότητα εκδήλωσης προτεραιότητας για πρόσληψη στον ένα κλάδο έναντι του/των άλλων.

Mε μειωμένο ωράριο, παραμένει υποψήφιος για αναβάθμιση/πρόσληψη με πλήρες ωράριο στην ίδια περιοχή της ίδιας βαθμίδας εκπ/σης στον οικείο κλάδο και για πρόσληψη με πλήρες ωράριο για το σύνολο των δηλωθεισών περιοχών προτίμησης (πλήρους ωραρίου) στους άλλους κλάδους, με την προϋπόθεση ότι έχει αναλάβει υπηρεσία με μειωμένο ωράριο απασχόλησης και δεν έχει παραιτηθεί μέχρι την ημερομηνία πρόσληψης με πλήρες.

Υποψήφιος σε έναν (1) κλάδο

Σε περίπτωση κατά την οποία ο εκπ/κός προσληφθεί ως αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου (από 9 έως 15 διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως):

  • είναι δυνατή κατά τη διάρκεια της χρονιάς η τροποποίηση του ωραρίου του από την οικεία Δ/νση έως το μέγιστο των 15 ωρών εβδομαδιαίως στο ίδιο ή άλλο/α σχολείο/α της ίδιας περιοχής της ίδιας βαθμίδας εκπ/σης και
  • παραμένει διαθέσιμος για πρόσληψη από την Κεντρική Υπηρεσία αποκλειστικά και μόνο ως αναπληρωτής πλήρους ωραρίου στην ίδια περιοχή της ίδιας βαθμίδας εκπ/σης, εφόσον το έχει δηλώσει στην αίτησή του και κατά τη διαδικασία της ροής προγράμματος προσλήψεων προηγείται στη σειρά κατάταξης των υπολοίπων υποψηφίων εκπ/κών
    [Σημ.: Σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 46 του ν.4264/2014 – βλ. Μέρος Α΄ – Κεφ. Γ΄ – Επισ. 1 και μόνο για τις προσλήψεις για την παράλληλη στήριξη της Β/θμιας δεν εξετάζεται η σειρά κατάταξης, καθώς μπορεί ο οικείος Δ/ντης Δ.Ε. να μετατρέπει τη σύμβαση σε πλήρους,]. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει αναλάβει υπηρεσία ως αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου και να συνεχίζει να υπηρετεί μέχρι την ημερομηνία αναβάθμισής του.

π.χ. Εκπ/κός κλάδου ΠΕ06 που έχει προσληφθεί και εργάζεται στην «Α-Α΄ Ανατολικής Αττικής – Μειωμένου Ωραρίου», παραμένει υποψήφιος για πρόσληψη με πλήρες ωράριο (αναβάθμιση σε πλήρες) μόνο στην «Α-Α΄ Ανατολικής Αττικής», εφόσον έχει δηλώσει τη συγκεκριμένη περιοχή στις κατά προτεραιότητα προτιμήσεις του ή έχει ενεργοποιήσει το πεδίο «Αποδέχομαι πρόσληψη και στις λοιπές περιοχές της Α/θμιας». Επιπλέον, ανάλογα με τις διδακτικές ανάγκες, είναι στη διακριτική ευχέρεια της Δ/νσης Ανατολικής Αττικής η τροποποίηση του ωραρίου, στο πλαίσιο των οριζομένων στο τελευταίο εδάφιο της παρ.1 του άρθρου 5 του ν.3848/2010.

Σε περίπτωση πρόσληψης υποψηφίου εκπ/κού ως ωρομισθίου ο εκπ/κός παραμένει υποψήφιος για πρόσληψη ως αναπληρωτής για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα του διδακτικού έτους. Προκειμένου, δε, να αναλάβει ως αναπληρωτής υποχρεούται να παραιτηθεί από ωρομίσθιος.χε

xenesglosses.eu


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...