Home / HEADER-NEWS / «Ανάλαβε δράση για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!»

«Ανάλαβε δράση για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!»

Δημοσιεύτηκε: 12:08 μμ Φεβρουάριος 6th, 2016  


ΔΤ ΟΛΤΕΕ-057_ «Ανάλαβε δράση για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!»

Αθήνα, 05-02-2016

 Αριθμ. Δ.Τ.: 057

«Ανάλαβε δράση για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!»

 

Το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης INSAFE, που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αποτελείται από 31 κέντρα σε 27 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ισλανδία, τη Νορβηγία, τη Σερβία και τη Ρωσία, με επίσημο εκπρόσωπό του στη χώρα μας τη Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, διοργανώνουν κάθε χρόνο τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου. Στόχος η προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των onlineτεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο.Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day) εορτάζεται πάντα τη 2η ημέρα της 2ηςεβδομάδας του 2ου μήνα του χρόνου !, Φέτος, για 13η συνεχή χρονιά, θα εορταστεί την Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2016.

Η θεματική του φετινού εορτασμού, σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο, είναι:«Ανάλαβε δράση για ένα καλύτερο Διαδίκτυο! (Play your part for a better internet)» και με το σύνθημα αυτό μας προσκαλεί όλους να ενεργήσουμε, ο καθένας με τον τρόπο του, για ένα καλύτερο Διαδίκτυο. Για το φετινό εορτασμό, το Saferinternet.gr θα επικεντρωθεί στην ενεργό συμμετοχή μαθητών από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης για να δημιουργήσουν οι ίδιοι ένα καλύτερο Διαδίκτυο! Έτσι, στις 9 Φεβρουαρίου διοργανώνει με τη στήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και τη Google ειδική εκδήλωση στο Γραφείο του ΕΚ, όπου θα αναδείξει με τη βοήθεια του Πάνελ Νέων του την ιδιαίτερα πρωτοπόρο δράση «Youth4Greece» (www.youth4greece.gr). Μέσω αυτής της δράσης, παιδιά και έφηβοι δημιούργησαν πρωτότυπα βίντεο σε σχέση με τα αξιοθέατα του τόπου τους, τις τοπικές εκδηλώσεις και τις τοπικές συνταγές, προσκαλώντας  με αυτό τον τρόπο συνομίληκούς τους αλλά και όλους τους επισκέπτες της πλατφόρμας να γνωρίσουν τη χώρα μας. Επιπλέον, εκείνη την ημέρα θα παρουσιαστεί η δράση δημιουργίας ποίησης για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο Διαδίκτυο. Παιδιά και έφηβοι από όλη τη χώρα δημιούργησαν ποίηση για ένα φαινόμενο που έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις σε όλη την Ευρώπη τον τελευταίο καιρό. Τέλος, η δράση Saferinternet.gr θα παρουσιάσει περαιτέρω δραστηριότητές της για την ενεργή ευαισθητοποίηση και ενημέρωση μαθητών και των εκπαιδευτικών τους. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Διαδικτύου στη διεύθυνση https://www.ustream.tv/channel/europarlgr. Περισσότερες από 470 εκδηλώσεις θα διοργανωθούν υπό το συντονισμό του Saferinternet.gr σε όλη τη χώρα μέσω των «Πρεσβευτών της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου»: σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, κέντρα νεότητας και κοινωνικοί φορείς θα πολλαπλασιάσουν το μήνυμα του εορτασμού σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Παράλληλα, στις 9 Φεβρουαρίου 2016, την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (#SID2016), η δράσηeSafety Label του Ευρωπαϊκού Σχολικού Δικτύου (EUN) εορτάζει 3 χρόνια επίσημης παρουσίας, με τα ελληνικά σχολεία να διατηρούν την ευρωπαϊκή πρωτιά στην πιστοποίηση σχολείων με την ετικέτα ψηφιακής ασφάλειας. Με αφορμή λοιπόν τη SID2016 και στο πλαίσιο της συνεργασίας eTwinning & eSafety, μπορούμε να αυξήσουμε τα σχολεία τα οποία έχουν πιστοποιηθεί με την ετικέτα ψηφιακής ασφάλειας, καθώς και να αξιοποιήσουμε το υλικό του επίσημου site https://internet-safety.sch.gr/όπως και της σελίδας

https://www.etwinning.net/el/pub/news/news/esafety_projects_in_etwinning.htm

Πάρτε μέρος στο διαδικτυακό σεμινάριο για την ψηφιακή ασφάλεια (eSafety) στις 9 Φεβρουαρίου 2016, ετοιμαστείτε να γιορτάσετε την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου και να μάθετε περισσότερα για την Ετικέτα Ψηφιακής Ασφάλειας, και τις ευκαιρίες που προσφέρονται στους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στην κοινότητα του eTwinning ! Το διαδικτυακό σεμινάριο θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να μάθουν περισσότερα για τη δράση eSafety Label (Ετικέτα Ψηφιακής Ασφάλειας), μια πανευρωπαϊκή υπηρεσία διαπίστευσης και υποστήριξης για σχολεία. Η υπηρεσία περιλαμβάνει ένα σύστημα διαπίστευσης, αυτο-αξιολόγησης και εξατομικευμένου σχεδίου δράσης, ένα μεγάλο φάσμα πηγών και μια διαδικτυακή κοινότητα στην οποία οι χρήστες μπορούν να ανταλλάσσουν ιδέες και εμπειρίες.

Το διαδικτυακό σεμινάριο θα είναι επίσης μια ευκαιρία για τους eTwinners να γνωρίσουν περισσότερα για αρκετές πρωτοβουλίες που συνδέονται με το δίκτυο Ασφαλούς Διαδικτύου, μεταξύ των οποίων και η μεγάλη γιορτή, η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου στις 9 Φεβρουαρίου 2016. Για μια ακόμα φορά, όλοι οι ενδιαφερόμενοι – παιδιά και νέοι, γονείς και κηδεμόνες, εκπαιδευτικοί, η βιομηχανία και οι πολιτικοί – προσκαλούνται να ακολουθήσουν για να γίνει η μέρα αξέχαστη και να δημιουργηθεί μέσα από τη συνεργασία ένα καλύτερο διαδίκτυο για όλους, αλλά ιδιαίτερα για τα παιδιά και τους νέους. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί από τα σχολεία που έχουν πιστοποιηθεί με τη χρυσή ετικέτα eSafety Label, θα δώσουν μια σαφέστερη εικόνα για την εμπειρία τους στη συγκεκριμένη δράση. Όποιος θέλει να λάβει μέρος μπορεί να εγγραφεί, πριν τις 7 Φεβρουαρίου, στο https://www.etwinning.gr/various/webexreg.php?id=96. Το webinar θα πραγματοποιηθεί στις 9/2/2016 από τις 12 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...