Home / Featured / Ανακοίνωση Συντονιστικού Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών μόνο με προϋπηρεσία

Ανακοίνωση Συντονιστικού Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών μόνο με προϋπηρεσία

Δημοσιεύτηκε: 5:10 μμ Φεβρουάριος 22nd, 2016

KATHIGITIS

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ

Ο ελαστικά εργαζόμενος εκπαιδευτικός αναπληρωτής ζει και εργάζεται κάθε χρόνο στις εσχατιές όλης της επικράτειας με μοναδικό σκοπό να «μαζέψει» την προϋπηρεσία που του είναι απαραίτητη για τον διορισμό του! Ζει και εργάζεται κάτω από την ληστρική εκμετάλλευση των ελαστικών συμβάσεων εργασίας, από κάθε άποψη , οικονομική και προσωπική.

Κανείς δεν του είπε ότι εργάζεται παράνομα και ότι επι 8 χρόνια από τον τελευταίο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, θα εργάζεται αλλά ΔΕΝ πρόκειται ποτέ να διοριστεί με τον μέχρι πριν κάτι μήνες ΝΟΜΙΜΟ τρόπο επιλογής μόνιμου διορισμού στην Εκπαίδευση! Με την απόφαση του ΣΤΕ που ευαγγελίζονται, ουσιαστικά όσοι εκ των αναπληρωτών συναδέλφων μας δεν είχαμε πετύχει σε κάποιον ΑΣΕΠ αυτομάτως είμαστε παράνομοι! Παράνομοι εργαζόμενοι; Από ποιόν εργοδότη, από το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας; Παράνομοι μετανάστες στην ίδια μας τη χώρα με χρήματα που δόθηκαν νόμιμα από προγράμματα ΕΣΠΑ, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και από το Προϋπολογισμό του Ελληνικού Κράτους; Παράνομοι εργαζόμενοι που νόμιμα δίδασκαν τα παιδιά στα σχολεία τα νόμιμα αναλυτικά προγράμματα;  Παράνομοι εργαζόμενοι με νόμιμες κρατήσεις από τον μεγαλύτερο νόμιμο ασφαλιστικό φορέα της χώρας, το ΙΚΑ; Παράνομοι εργαζόμενοι που οι πολιτικές ηγεσίες υπέγραφαν νόμιμα δημόσια έγγραφα πρόσληψής τους; Παράνομοι εργαζόμενοι που όργωσαν την Ελλάδα από Βορρά σε Νότο και από Ανατολή σε Δύση για να έχουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους ένα κομμάτι ψωμί, γιατί κύριε Υπουργέ τόσο μένει με τον μισθό πείνας, όταν πάτε στην Ανάφη αναπληρωτής!

Συνάδελφοι σας ενημερώνουμε ότι μιλούν για συντελεστές ορίων ηλικίας και όλοι μας καταλαβαίνουμε ότι από τη στιγμή που ο μέσος όρος ηλικίας των συναδέλφων μας αναπληρωτών αγγίζει πλέον τα 50 χρόνια, μπορούμε εύκολα να βγάλουμε συμπεράσματα! Μας μίλησαν για συντελεστές στα μέχρι τώρα κριτήρια πρόσληψης αναπληρωτών και μονίμων και η προϋπηρεσία με τον τρόπο αυτό ΔΕΝ θα φανεί πουθενά!

Σας μιλάμε για ΑΝΕΡΓΙΑ χιλιάδων συναδέλφων που το μόνο που κάνουν είναι να πιστεύουν όλα αυτά τα χρόνια την πολιτεία και τους νόμους! Αφήνουμε παιδιά, οικογένειες, σχέσεις να διαλύονται και προβλήματα υγείας να μας ακολουθούν στο δρόμο της μετανάστευσης μέσα στην ίδια μας την πατρίδα για μια ωρομισθία, για 7 μήνες που θα οδηγούσαν σε αυτό που όλοι ξέραμε και αυτό που μέχρι τώρα ίσχυε, τον διορισμό μας!

Σας θέλουμε ΜΑΖΙ ΜΑΣ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ , 26/02/2016, και ώρα 12 στην πύλη του Υπουργείου Παιδείας!

Όλοι μαζί ενωμένοι για τα χρόνια που μας κλέβουν!

Για την ΖΩΗ ΜΑΣ!

3 Σχόλια

1. Αυτο ειναι το αστειο της υποθεσης…. αυτοι που φαγωθηκαν για την καταργηση του γραπτου ΑΣΕΠ αυτοι τωρα θα πανε στο υπουργειο να ζητησουν γραπτο ΑΣΕΠ εδω και τωρα!!!
    Αυτα συμβαινουν οταν ευχεσαι λαθος πραγματα..

2. Έγιναν έξι ΑΣΕΠ μέχρι σήμερα. Ας πηγαίνατε να δώσετε, όπως πήγαμε κι εμείς. Το ΣτΕ απεφάνθη.

• Και εγώ που δεν πρόλαβα να δώσω ΑΣΕΠ επειδή τελείωσα το 2009 τι να κανω? Για απάντησέ μου εξυπνάκια? Γι’αυτό ο κλάδος μας δεν θα διορθωθεί ποτέ… Γιατί είναι γεμάτος από «παρτακηδες» σαν εσένα! Όσο για την απόφαση που λες….με αυτό το πλευρό να κοιμάσαι!