Home / HEADER-NEWS / Αναγνωστοπούλου – Τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης είναι έργο προτεραιότητας

Αναγνωστοπούλου – Τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης είναι έργο προτεραιότητας

Δημοσιεύτηκε: 9:48 πμ Φεβρουάριος 28th, 2016  


2382419_b2

Τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης είναι έργο προτεραιότητας

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς επεκτάθηκε η λήξη του Φυσικού Αντικειμένου έως τις 29/02/2016 και του Οικονομικού Αντικειμένου έως τις 31/05/2016 των Πράξεων «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης-Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας και Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας Α.Π. 7» με κωδικό ΟΠΣ375686. Οι καθυστερήσεις, όπως προκύπτει και από την αναλυτική αναφορά των κινήσεων που αναφέρονται στην Απόφαση (αριθμ. πρωτ. 20401/20-11-2015/ΑΔΑ:ΩΖΠΖ465307-ΞΩΡ) της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Τομεακών επί του ΕΚΤ, οφείλονται στα διαδικαστικά ζητήματα της έγκρισης της παράτασης του έργου μετά την 30η/06/2015 που έληγαν επισήμως, αλλά και στην ένταξη άλλων δύο έργων στα ΚΔΒΜ, η οποία έγινε αμέσως μετά την παράταση του έργου, των «Σχολών Γονέων» και του «Οδυσσέα».

Τα παραπάνω αναφέρει η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας με έγγραφό της που διαβίβασε στη Βουλή στο πλαίσιο σχετικής ερώτησης. Παράλληλα αναφέρει ότι στις 20/11/2015 εγκρίθηκε από τη Διαχειριστική Αρχή η παράταση των ΚΔΒΜ  και πολλά τμήματα σε ΚΔΒΜ ξεκίνησαν σε όλη την Ελλάδα από τις 23/11/2015, αμέσως μετά την απόφαση (20/11/2015) της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης.

Επιπλέον, στο συγχρηματοδοτούμενο σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του ΥΠ.Π.Ε.Θ. και συγκεκριμένα στη Συλλογική Απόφαση έργων (ΣΑΕ) 245/8, έχουν ενταχθεί έργα που αφορούν στα ΚΔΒΜ, των οποίων τα στοιχεία για το οικονομικό έτος 2016 αποτυπώνονται στο συνημμένο πίνακα 1.

Επιπρόσθετα, το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) υλοποιεί, στον τομέα της εκπαίδευσης ενηλίκων,  το πρόγραμμα  «ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ» (Κ.Δ.Β.Μ.) του οποίου φορέας πρότασης είναι η  Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς.

«Το έργο «ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ»,  αποτελεί έργο προτεραιότητας για το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και σημειώνεται ο σπουδαίος ρόλος που διαδραμάτισε το σύνολο των συνεργατών της Κοινότητας των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης καθώς όλοι τους στήριξαν το έργο, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα και η επιτυχία του. Εργάστηκαν συστηματικά για την εμπέδωση του θεσμού της Δια Βίου Μάθησης στην επικράτεια» αναφέρει η Σία Αναγνωστοπούλου.

Η αναπληρώτρια υπουργός κλείνει αναφέροντας ότι  η επόμενη μέρα για το σύνολο των έργων της Δια Βίου έρχεται με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» που αποτελεί ένα από τα Τομεακά/Εθνικά Επιχειρησιακά Προγράμματα της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020, με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και της Πρωτοβουλίας για την Απασχόληση των Νέων, υποστηρίζοντας το συνολικό όραμα της χώρας για την αναγέννηση της ελληνικής οικονομίας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Εν όψει της μετάβασης στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. 606/2595/25-01-2016 έγγραφό του, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ έχει προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και αναμένει την εξειδίκευση του Νέου ΕΣΠΑ 2014-2020, ώστε άμεσα τα προγράμματα να περάσουν στο νέο στάδιο υλοποίησης.

xenesglosses.eu


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...