Home / Featured / Στον αέρα 25.000 παιδιά ιδιωτικών σταθμών

Στον αέρα 25.000 παιδιά ιδιωτικών σταθμών

Δημοσιεύτηκε: 2:12 μμ Φεβρουάριος 25th, 2016  


paidikoi-stathmoi-590_b

Υπό κατάρρευση μία ακόμη από τις λίγες δομές κοινωνικής φροντίδας που είχε απομείνει να λειτουργεί. Σε κινητοποιήσεις κατεβαίνουν από σήμερα οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί ανά την Ελλάδα απειλώντας από τον Μάρτιο να διακόψουν τη φιλοξενία 25.000 παιδιών μέσω ΕΣΠΑ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος». Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ιδιωτικών Μεγάλων και Μικρών Παιδικών Σταθμών και Νηπιαγωγείων Ελλάδος (ΣΙΜΜΙΠΑΣΕ), οι φορείς που φιλοξενούν παιδιά με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Δράση Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής»:

  • Έχουν ήδη υλοποιήσει το 60% του έργου
  • Δεν έχουν υπογράψει συμβάσεις για τα συναρμόδια υπουργεία εφευρίσκου προφάσεις και κωλύματα για να απομακρύνουν την υπογραφή τους.
  • Για τη σχολική περίοδο 2015 – 2016 οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί δεν έχουν λάβει ουδέν και παραμένουν απλήρωτοι ενώ θα έπρεπε να έχει καταβληθεί έως τώρα το 60% δηλαδή η Α’  & Β’ δόση.
  • Το υπουργεία ζητούν διαρκώς πίστωση χρόνου.

Οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί δηλώνουν αναγκασμένοι να προβούν σε κινητοποιήσεις «γιατί οι επιχειρήσεις μας –παιδικοί σταθμοί απειλούνται με λουκέτο (επισχέσεις εργασίας των εργαζομένων, εξώσεις κ.λπ)»Σήμερα στις 10:30 το πρωί κατεβαίνουν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας με τα σχολικά λεωφορεία και τις ωφελούμενες μητέρες στο υπουργείο Εργασίας και στο υπουργείο Εσωτερικών στην Αθήνα, στο υπουργείο Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη και στις κατά τόπου περιφέρειες ανά την Ελλάδα, προκειμένου να παραδώσουν έγγραφο – ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Προειδοποιούν όμως και ότι θα αναγκαστούν από τον Μάρτιο να διακόψουν τη φιλοξενία των παιδιών καθότι «αδυνατούμε να χρηματοδοτούμε άλλο το ως άνω πρόγραμμα καταβάλλοντας από την τσέπη μας τα τροφεία, τη φιλοξενία και όλα τα σχετικά κονδύλια, τα οποία ήταν υποχρεωμένο το κράτος να μας έχει ήδη καταβάλει».

………………………………………………….

26/2/2016

Πληρωμές δομών προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020

Το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού ενημερώνει ότι την Τρίτη 01-03-2016 θα ξεκινήσουν οι πληρωμές της α’ δόσης του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής για το σχολικό έτος 2015-2016» του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Οι δομές που έχουν ενταχθεί στα εν λόγω προγράμματα παρακαλούνται να προσκομίσουν άμεσα στην ΕΕΤΑΑ το σύνολο των απαιτούμενων παραστατικών και για τις τρεις πηγές χρηματοδότησης, σε ξεχωριστούς υποφακέλους.

από το Γραφείο Τύπου


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...