Τελευταία Νέα

Δευτέρα, 08/03/2021, 08:56


Home / Featured / Στον αέρα 25.000 παιδιά ιδιωτικών σταθμών

Στον αέρα 25.000 παιδιά ιδιωτικών σταθμών

Δημοσιεύτηκε: 2:12 μμ Φεβρουάριος 25th, 2016  


paidikoi-stathmoi-590_b

Υπό κατάρρευση μία ακόμη από τις λίγες δομές κοινωνικής φροντίδας που είχε απομείνει να λειτουργεί. Σε κινητοποιήσεις κατεβαίνουν από σήμερα οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί ανά την Ελλάδα απειλώντας από τον Μάρτιο να διακόψουν τη φιλοξενία 25.000 παιδιών μέσω ΕΣΠΑ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος». Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ιδιωτικών Μεγάλων και Μικρών Παιδικών Σταθμών και Νηπιαγωγείων Ελλάδος (ΣΙΜΜΙΠΑΣΕ), οι φορείς που φιλοξενούν παιδιά με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Δράση Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής»:

  • Έχουν ήδη υλοποιήσει το 60% του έργου
  • Δεν έχουν υπογράψει συμβάσεις για τα συναρμόδια υπουργεία εφευρίσκου προφάσεις και κωλύματα για να απομακρύνουν την υπογραφή τους.
  • Για τη σχολική περίοδο 2015 – 2016 οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί δεν έχουν λάβει ουδέν και παραμένουν απλήρωτοι ενώ θα έπρεπε να έχει καταβληθεί έως τώρα το 60% δηλαδή η Α’  & Β’ δόση.
  • Το υπουργεία ζητούν διαρκώς πίστωση χρόνου.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Προσλήψεις 1.054 αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια

Οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί δηλώνουν αναγκασμένοι να προβούν σε κινητοποιήσεις «γιατί οι επιχειρήσεις μας –παιδικοί σταθμοί απειλούνται με λουκέτο (επισχέσεις εργασίας των εργαζομένων, εξώσεις κ.λπ)»Σήμερα στις 10:30 το πρωί κατεβαίνουν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας με τα σχολικά λεωφορεία και τις ωφελούμενες μητέρες στο υπουργείο Εργασίας και στο υπουργείο Εσωτερικών στην Αθήνα, στο υπουργείο Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη και στις κατά τόπου περιφέρειες ανά την Ελλάδα, προκειμένου να παραδώσουν έγγραφο – ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Προειδοποιούν όμως και ότι θα αναγκαστούν από τον Μάρτιο να διακόψουν τη φιλοξενία των παιδιών καθότι «αδυνατούμε να χρηματοδοτούμε άλλο το ως άνω πρόγραμμα καταβάλλοντας από την τσέπη μας τα τροφεία, τη φιλοξενία και όλα τα σχετικά κονδύλια, τα οποία ήταν υποχρεωμένο το κράτος να μας έχει ήδη καταβάλει».

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Από 8 έως 19 Μαρτίου οι δηλώσεις των αποφοίτων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για τις Πανελλήνιες 2021

………………………………………………….

26/2/2016

Πληρωμές δομών προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020

Το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού ενημερώνει ότι την Τρίτη 01-03-2016 θα ξεκινήσουν οι πληρωμές της α’ δόσης του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής για το σχολικό έτος 2015-2016» του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Οι δομές που έχουν ενταχθεί στα εν λόγω προγράμματα παρακαλούνται να προσκομίσουν άμεσα στην ΕΕΤΑΑ το σύνολο των απαιτούμενων παραστατικών και για τις τρεις πηγές χρηματοδότησης, σε ξεχωριστούς υποφακέλους.

από το Γραφείο Τύπου


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Δικαίωμα συμπληρωματικής αίτησης για δήλωση Ειδικών Μαθημάτων, ΤΕΦΑΑ, Στρατιωτικές/Αστυνομικές Σχολές κλπ.

Από 8-3-2021 μέχρι 19-3-2021 δύνανται οι μαθητές της τελευταίας τάξης ΓΕΛ ή ...