Home / HEADER-NEWS / Χρηματοδότηση πρακτικής άσκησης καταρτιζομένων στα ΙΕΚ ΟΑΕΔ

Χρηματοδότηση πρακτικής άσκησης καταρτιζομένων στα ΙΕΚ ΟΑΕΔ

Δημοσιεύτηκε: 10:59 πμ Ιανουάριος 13th, 2016  


OAED

Χρηματοδότηση πρακτικής άσκησης καταρτιζομένων στα ΙΕΚ ΟΑΕΔ

Σε ό,τι αφορά τυχόν αμοιβή των καταρτιζομένων κατά τη διάρκεια της Πρακτικής Άσκησης, στην ισχύουσα νομοθεσία δεν υπάρχει σαφής δέσμευση, για τον λόγο αυτό ο Οργανισμός διερευνά τη δυνατότητα χρηματοδότησης της Πρακτικής Άσκησης των καταρτιζομένων στα 29 ΙΕΚ ( σσ  του ΟΑΕΔ) που λειτουργούν στις δομές του, έτσι ώστε να εξασφαλισθεί ένα ποσό επιδότησης σαν αποζημίωση για το χρονικό διάστημα Πρακτικής Άσκησης ή Μαθητείας των σπουδαστών του.

Για τους αποφοίτους ΑΕΙ, ΤΕΙ και ΤΕΕ, οι οποίοι πραγματοποιούν πρακτική άσκηση για άλλους λόγους (πχ απόκτηση εργασιακής εμπειρίας ή απόκτηση άδειας άσκησης, επαγγέλματος), υφίσταται κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης αυτής, υποχρέωση για την πλήρη ασφαλιστική τους κάλυψη, δηλαδή για την υπαγωγή τους στην ασφάλιση όλων των κλάδων ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ΕΤΕΑΜ (εφόσον δεν υπάγονται στην επικουρική ασφάλιση άλλου ταμείου για την απασχόλησή τους αυτή).

Η υποχρέωση δε αυτή υφίσταται ακόμα και στην περίπτωση όπου κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης, δεν προβλέπεται καταβολή αμοιβής σε χρήμα, οπότε και ο κατά περίπτωση εργοδότης βαρύνεται με το σύνολο των αναλογουσών ασφαλιστικών εισφορών (δηλαδή ασφαλισμένου και εργοδότη), οι οποίες υπολογίζονται επί του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη, όπως κάθε φορά ισχύει.

Τα παραπάνω αναφέρει μεταξύ των άλλων ο υπουργός κ. Κατρούγκαλος απαντώντας γραπτώς σε σχετική ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή.

xenesglosses.eu


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...