Home / HEADER-NEWS / Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου διεκδίκησε και έλαβε υποτροφία από το DAAD

Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου διεκδίκησε και έλαβε υποτροφία από το DAAD

Δημοσιεύτηκε: 6:27 μμ Ιανουάριος 13th, 2016  


teiipirou

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΔΡΑΣΗ ΕΞΩΣΤΡΕΦEΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ

Άλλη μια επιτυχία για το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα. Το εν λόγω Τμήμα διεκδίκησε και κατάφερε να λάβει υποτροφία από την DAAD (Deutscher Akademischer Austauschdienst / Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών) για την πραγματοποίηση εκπαιδευτικής επίσκεψης στη Γερμανία. Πρόκειται για το πρώτο –πανελλαδικά- Τμήμα Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος που τιμάται με τη συγκεκριμένη υποτροφία.

Ως υπότροφοι επελέγησαν 15 φοιτητές έπειτα από αυστηρή επιλογή βάσει ακαδημαϊκών κριτηρίων καθώς και μία διδάσκουσα στο Τμήμα. Η δράση ξεκίνησε στις 9 Δεκεμβρίου και ολοκληρώθηκε, με την επιστροφή στην Ηγουμενίτσα, στις 22 Δεκεμβρίου 2015. Το πρόγραμμα περιελάμβανε παρακολούθηση μαθημάτων σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της Γερμανίας.

Πρωταρχικός στόχος ήταν οι φοιτητές να μπορέσουν να επισκεφθούν την χώρα της οποίας τη γλώσσα διδάσκονται, έχοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την ευκαιρία να τη χρησιμοποιήσουν στην πράξη και στην καθημερινότητα, να γνωρίσουν από κοντά το γερμανικό εκπαιδευτικό σύστημα, προωθώντας παράλληλα την εξωστρέφεια του Τμήματος.

Ξεκινώντας από το Ινστιτούτο Γερμανικής Γλώσσας στο Μάνχαϊμ δόθηκε στους υποτρόφους η δυνατότητα να γνωρίσουν τις πτυχές της γλώσσας. Οι συμμετέχοντες φοιτητές παρακολούθησαν σειρά διαλέξεων, έχοντας τη δυνατότητα πρόσβασης σε βάσεις δεδομένων, που εμπίπτουν στα εκπαιδευτικά τους ενδιαφέροντα και να χρησιμοποιήσουν τη βιβλιοθήκη του εν λόγω Ινστιτούτου. Η ενασχόληση με τις δυνατότητες  επικαιροποιημένων online προγραμμάτων αποτέλεσε το έναυσμα και την απαρχή μιας μελλοντικής και μακροχρόνιας συνεργασίας.

Με το τμήμα Διαπολιτισμικής Οικονομικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Friedrich-Schiller στην Ιένα, οι συμμετέχοντες φοιτητές υλοποίησαν μια σειρά projects πάνω στην τρέχουσα θεματολογία καθώς και προσομοιώσεις στο πλαίσιο της διαπολιτισμικής οικονομικής επικοινωνίας. Επίσης παρακολουθήσαν διαλέξεις των καθηγητών του Πανεπιστημίου σε θέματα όπως η διαπολιτισμική επικοινωνία, η προσέγγιση ξένων πολιτισμών και η αλληλεπίδραση αυτών.

Επίσης έγινε εκτενής ενημέρωση για τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς κύκλους σπουδών του Ανοιχτού Πανεπιστημίου του Αμβούργου (Hamburger Fernhochschule). Οι φοιτητές είχαν πέραν αυτού την ευκαιρία να ενημερωθούν προσωπικά για τις δυνατότητες εξέλιξής τους βάσει των δεξιοτήτων και των ενδιαφερόντων τους. Συμφωνήθηκε επιπλέον η δυνατότητα πρακτικής άσκησης σε επαγγελματικό επίπεδο, υπό την προϋπόθεση της αποπεράτωσης των σπουδών στο ΤΕΙ.

Το Τμήμα  Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου ως το μοναδικό που προσφέρει την κατεύθυνση των Εφαρμοσμένων Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και στην Οικονομία, στοχεύει στην εξωστρέφεια, δημιουργώντας συνεργασίες με ξένα Τριτοβάθμια Ιδρύματα έχοντας τη διαπολιτισμικότητα και την πολυγλωσσία σε πρώτο πλάνο. Ενδεικτικά αναφέρονται ως δράσεις του Τμήματος η έκδοση του περιοδικού International Journal of Language, Translation and Intercultural Communication και το πρόσφατο διεθνές συνέδριο με  θέμα «Η διδασκαλία των ξένων γλωσσών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση IV: Οικονομία και Ξένες Γλώσσες» (Οκτώβριος 2015).

Αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις 22 Ιανουαρίου 2016 η ημερίδα που θα λάβει χώρα στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων με συμμετοχή Ελλήνων και Γερμανών με θέμα: «Ο θεσμός των Εκπαιδευτικών Ανταλλαγών ως παράγοντας βελτίωσης της εξωστρέφειας των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων», με συμμετοχή Ελλήνων και Γερμανών ακαδημαϊκών και ερευνητών, αποσκοπώντας στην εκτενή παρουσίαση και προβολή εμπειριών και γνώσεων από αυτήν την πολυδιάστατη δράση.

a278be4181e0db91c55834033589e65bPROSKLHSH HMERIDA


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...