Home / Featured / Ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού διάρκειας δυο μηνών

Ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού διάρκειας δυο μηνών

Δημοσιεύτηκε: 9:57 πμ Ιανουάριος 17th, 2016  


xenagos

Ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού διάρκειας δυο μηνών

Περίπου δύο μήνες και ποσό 675-900 ευρώ θα απαιτηθούν για να παρακολουθήσει κάποιος το ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις παραγράφους 2 και 6 του άρθρου 14 του Ν. 710/1977, όπως ισχύει και στην αριθμ. 18062/20−12−2012 απόφαση Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Τουρισμού «Αναλυτικό πρόγραμμα ταχύρρυθμων προγραμμάτων για την ειδικότητα του Ξεναγού» (ΦΕΚ 3401/Β΄).

  1. ΦΟΡΕΑΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
  2. ΤΟΠΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ:. Στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, στην Καλαμάτα.
  3. ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Από 28/3/2016 έως 10/6/2016.
  4. ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ: Έως 40 άτομα.

Στην περίπτωση που ο αριθμός των επιλεγέντων είναι μικρότερος από τριάντα (30), το πρόγραμμα δεν θα υλοποιηθεί.

  1. ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Oι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετέχουν στο ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης πρέπει να υποβάλλουν από την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016 μέχρι και την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016, αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού (Διεύθυνση Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Τμήμα Ανωτέρων Σχολών και Σχολών Ξεναγών, Λ. Αμαλίας 12, Τ.Κ. 35759 35760 αίτηση, σύμφωνα με το υπόδειγμα του Παραρτήματος ΙΙΙ, συνοδευόμενη από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά των παραγράφων 7Α και 7Β σε ευκρινή φωτοαντίγραφα (βλ. Παράρτημα ΙΙ).

Επισημαίνεται ότι οι αιτήσεις που θα αποσταλούν με συστημένη επιστολή γίνονται δεκτές, εφόσον η αποστολή τους γίνει μέσα στην παραπάνω οριζόμενη προθεσμία, ήτοι από 15/2/2016 μέχρι και 26/2/2016, σύμφωνα με την σφραγίδα ταχυδρομείου επί του φακέλου.

  1. ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

α) Δικαίωμα συμμετοχής στο ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης για την άσκηση του επαγγέλματος του ξεναγού έχουν Έλληνες υπήκοοι ή υπήκοοι κρατών − μελών της Ε.Ε., απόφοιτοι τμημάτων

  1. Αρχαιολογίας,
  2. Ιστορίας,
  3. Ιστορίας και Αρχαιολογίας,
  4. Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας,
  5. Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών και
  6. Ιστορίας και Εθνολογίας

πανεπιστημίων της ημεδαπής και αναγνωρισμένων της αλλοδαπής.

Β) Αναγκαία προϋπόθεση συμμετοχής στο πρόγραμμα αποτελεί η άριστη γνώση (επίπεδο Γ2) μίας τουλάχιστον από τις εξής ξένες γλώσσες: γαλλική, γερμανική, ιταλική, ισπανική, ρωσική. Η άριστη γνώση αποδεικνύεται προσκομίζοντας τους ανάλογους τίτλους γλωσσομάθειας, όπως παρατίθενται στο Α΄ ΜΕΡΟΣ του Παραρτήματος

Ι. Η άριστη γνώση της πρώτης δηλωθείσας γλώσσας (γαλλικής, γερμανικής, ιταλικής, ισπανικής και ρώσικης) δεν μοριοδοτείται. Η άριστη γνώση κάθε επιπλέον ξένης γλώσσας, πλην της αγγλικής, μοριοδοτείται.

Για ξένες γλώσσες που οι τίτλοι γλωσσομάθειας δεν συμπεριλαμβάνονται στο Α΄ ΜΕΡΟΣ του Παραρτήματος Ι, η άριστη γνώση αποδεικνύεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ΜΕΡΟΣ Β΄ του Παραρτήματος Ι.

γ) Οι υποψήφιοι υπήκοοι κρατών−μελών της Ε.Ε., εκτός Ελλάδας, θα πρέπει να είναι κάτοχοι Πιστοποιητικού Ελληνομάθειας επιπέδου Β2 από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (Καραμαούνα 1, Πλ. Σκρά, Τ.Κ. 55132 Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310−459101,2310−459574) ή από το Σχολείο Νέας Ελληνικής γλώσσας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τηλ. 2310−997571 ή από το Διδασκαλείο της Νέας Ελληνικής Γλώσσας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών τηλ. 210−7277672. Η γνώση της ελληνικής γλώσσας αποδεικνύεται επίσης και με τίτλο σπουδών δευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που ο υποψήφιος έχει αποκτήσει στην ημεδαπή.

  1. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Υποψήφιοι που είχαν υποβάλλει αίτηση συμμετοχής σε προηγούμενο ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού, υποχρεούνται να επανυποβάλλουν το σύνολο των απαιτούμενων δικαιολογητικών. Σημειώνεται ότι τα υποβληθέντα δικαιολογητικά δεν επιστρέφονται.

 Α. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

  • Ευκρινές φωτοαντίγραφο Δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου σε ισχύ (σελίδες που αναφέρονται ο αριθμός και τα στοιχεία ταυτότητας του κατόχου). Για τους υποψήφιους υπηκόους κρατών − μελών της Ε.Ε. (εκτός Ελλάδας) ευκρινές φωτοαντίγραφο διαβατηρίου σε ισχύ ή άλλου δημοσίου εγγράφου, επίσημα μεταφρασμένου, από το οποίο να προκύπτει η υπηκοότητά τους. Ευκρινές φωτοαντίγραφο τίτλου σπουδών (πτυχίο) των τμημάτων που ορίζονται στην παράγραφο 6α. Σε περίπτωση που στο πτυχίο δεν αναγράφεται αριθμητικά ο βαθμός πτυχίου υποβάλλεται υποχρεωτικά σχετικό πι− στοποιητικό του Πανεπιστημίου.

Προκειμένου για τίτλο σπουδών που έχει αποκτηθεί στην αλλοδαπή, απαιτείται επιπλέον επίσημη μετάφραση αυτού καθώς και πράξη αναγνώρισης από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. (Αγίου Κωνσταντίνου 54 Αθήνα) για την ισοτιμία και αντιστοιχία αυτού. Σε περίπτωση που τίτλος σπουδών έχει χορηγηθεί από Πανεπιστήμιο της αλλοδαπής που παρέχει προγράμματα σπουδών και σε άλλες γλώσσες πέραν της οικείας (π.χ. Ολλανδικό Πανεπιστήμιο που παρέχει προγράμματα σπουδών στην αγγλική) τότε ο τίτλος σπουδών θα πρέπει να συνοδεύεται και από βεβαίωση του Πανεπιστημίου για τη γλώσσα διεξαγωγής του προγράμματος.

  • Ευκρινές φωτοαντίγραφο αποδεικτικού άριστης γνώσης ξένης(ων) γλώσσας(ών), της περίπτωσης 6β, και επίσημη μετάφραση αυτού, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Παράρτημα ΙΙ.
  • Για τους υποψηφίους υπηκόους κρατών−μελών της Ε.Ε., φωτοαντίγραφο Πιστοποιητικού Ελληνομάθειας επιπέδου Β2, ή φωτοαντίγραφο τίτλου σπουδών δευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής.

Β. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

  • Ευκρινές φωτοαντίγραφο τίτλου σπουδών (μεταπτυχιακό, διδακτορικό). Προκειμένου για τίτλο σπουδών που έχει αποκτηθεί στην αλλοδαπή, απαιτείται επιπλέον και πράξη αναγνώρισης από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. (Αγίου Κωνσταντίνου 54 Αθήνα) για την ισοτιμία αυτού. Σε περίπτωση που τίτλος σπουδών έχει χορηγηθεί από Πανεπιστήμιο της αλλοδαπής που παρέχει προγράμματα σπουδών και σε άλλες γλώσσες πέραν της οικείας (π.χ. Ολλανδικό Πανεπιστήμιο που παρέχει προγράμματα σπουδών στην αγγλική) τότε ο τίτλος σπουδών θα πρέπει να συνοδεύεται και από βεβαίωση του Πανεπιστημίου για τη γλώσσα διεξαγωγής του προγράμματος.
  • Για πολύτεκνους γονείς ή τέκνα πολύτεκνης οικογένειας, πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας συνοδευόμενο από πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης Δήμου πρόσφατης έκδοσης (όχι παλαιότερης των έξι μηνών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης).

Για τρίτεκνους γονείς ή τέκνα τρίτεκνης οικογένειας, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης Δήμου (όχι παλαιότερης των έξι μηνών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης).

Βεβαίωση Εγγραφής στο Μητρώο Ανέργων του ΟΑΕΔ και Δελτίο ανεργίας από τον ΟΑΕΔ σε ισχύ κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής, και μόνο στις περιπτώσεις που συμπληρώνεται περίοδος συνεχούς ανεργίας τουλάχιστον τους τελευταίους 6 μήνες πριν την υποβολή της αίτησης.

Ο χρόνος συμμετοχής των εγγεγραμμένων στα Μητρώα του ΟΑΕΔ ανέργων σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης, δεν υπολογίζεται ως χρόνος ανεργίας (παρ. 2 άρθρου 30 του Ν. 4144/2013 (ΦΕΚ Α΄ 88).

xenesglosses.eu


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...