Home / HEADER-NEWS / Σύντομα διάλογος για την εφαρμογή Ομίλων Αθλητικών Δράσεων ελευθέρου χρόνου στα σχολεία

Σύντομα διάλογος για την εφαρμογή Ομίλων Αθλητικών Δράσεων ελευθέρου χρόνου στα σχολεία

Δημοσιεύτηκε: 9:54 πμ Ιανουάριος 22nd, 2016  


GYMN

Σύντομα διάλογος για την εφαρμογή Ομίλων Αθλητικών Δράσεων ελευθέρου χρόνου στα σχολεία

Σύντομα το ΙΕΠ θα καλέσει την επιστημονική και εκπαιδευτική κοινότητα για την έναρξη διαλόγου, με σκοπό τη μελέτη πρότασης εφαρμογής ομίλων Αθλητικών Δράσεων ελευθέρου χρόνου, που θα αναπτύσσονται ανάλογα με τις επιθυμίες των μαθητών και θα αποτελέσουν ουσιαστική προσπάθεια αναβάθμισης και παρέμβασης.

Όπως αναφέρει μεταξύ των άλλων σε γραπτή του απάντηση ο υπουργός Παιδείας ο στρατηγικός σχεδιασμός της εκπαιδευτικής πολιτικής έχει ως κύριο στόχο την ποιοτική αναβάθμιση του μαθήματος, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα για την παροχή ποιοτικών προγραμμάτων Φυσικής Αγωγής στους μαθητές. Οι δρομολογημένες ήδη δράσεις αλλά και η ανάπτυξη νέων, αποσκοπούν στη μέσο – μακροπρόθεσμη ουσιαστική αναβάθμιση της Φυσικής Αγωγής που περιλαμβάνει επιμέρους στόχους επίτευξης διαφόρων κινητικών και φυσιολογικών παραμέτρων και κυρίως αλλαγής συμπεριφοράς και στάσης των μαθητών, ως προς τη δια βίου φυσική δραστηριότητα και του υγιεινού τρόπου ζωής.

Σύμφωνα με το αρ. πρωτ. 13290/24-1-15 έγγραφο του ΙΕΠ, γίνεται γνωστό ότι στο πλαίσιο αυτό, έχει ολοκληρωθεί το πολύ σημαντικό έργο της ανάπτυξης νέων Προγραμμάτων Σπουδών και Οδηγών για τους εκπαιδευτικούς από το Νηπιαγωγείο μέχρι το Λύκειο. Αναμένεται να ακολουθήσει σειρά προγραμμάτων επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών στο νέο υλικό.

xenesglosses.eu


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...