Home / HEADER-NEWS / Σύλλογος Κ. Σωτηρίου – Kάλεσμα σε μαζική παράσταση στη Δ/νση ΠΕ Αν Αττικής την Τρίτη19/1, στις 1μ.μ. για τα κενά και τη μισθοδοσία των αναπληρωτών

Σύλλογος Κ. Σωτηρίου – Kάλεσμα σε μαζική παράσταση στη Δ/νση ΠΕ Αν Αττικής την Τρίτη19/1, στις 1μ.μ. για τα κενά και τη μισθοδοσία των αναπληρωτών

Δημοσιεύτηκε: 11:36 πμ Ιανουάριος 18th, 2016  


letter

Προς: τα μέλη

Kάλεσμα σε μαζική παράσταση στη Δ/νση ΠΕ Αν Αττικής την Τρίτη19/1, στις 1μ.μ. για τα κενά και τη μισθοδοσία των αναπληρωτών

Τα κενά στα σχολεία συνεχίζονται (πάνω από 250 συνολικά στην Αν. Αττική) και πολλά από αυτά είναι κενά από την αρχή της χρονιάς.

Την ώρα που χιλιάδες είναι οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί και το Υπ Παιδείας εξαγγέλλει κάθε βδομάδα νέα προγράμματα χιλιάδων μόνιμων διορισμών…! τα σχολεία στην Αν Αττική έχουν περίπου 30 κενά τάξεων και τμημάτων νηπιαγωγείων που προστέθηκαν στα παλιά κενά, μετά τις γιορτές ενώ πάνω από 100 είναι τα κενά ειδικοτήτων που δεν έχουν καλυφθεί. Τα μισά περίπου ολοήμερα δε λειτουργούν και πολλά υπολειτουργούν ενώ μεγάλες είναι οι ελλείψεις στην ειδική αγωγή με πάνω από 70 κενά κυρίως παράλληλης στήριξης.

Οι προσλήψεις αναπληρωτών που ανακοίνωσε το Υπ Παιδείας στις 14/1 θα καλύψουν μόνο τα κενά τάξεων που προέκυψαν μετά τις γιορτές και αυτά όχι όλα ενώ και οι προσλήψεις ειδικοτήτων δεν είναι επαρκείς για να εξασφαλίσουν την πλήρη λειτουργία ούτε του πρωινού προγράμματος σε όλα τα σχολεία της Αν Αττικής. Θα συνεχίσουν να υπάρχουν σχολεία που δε θα καλύψουν όλο το πρωινό πρόγραμμα, θα συνεχίσουν τα μισά ολοήμερα να μη λειτουργούν ενώ συνεχίζεται το φαινόμενο, σε πολλές περιπτώσεις παράνομα, να μην υλοποιείται το αναλυτικό πρόγραμμα και να αντικαθίστανται μαθήματα ειδικοτήτων που λείπουν από την παράνομη «απασχόληση» από εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων.

Απαιτούμε την άμεση κάλυψη όλων των κενών

Από την αρχή της χρονιάς η δ/νση Αν. Αττικής δεν έχει εξασφαλίσει την κανονική μισθοδοσία των αναπληρωτών με την απόδοση των Μισθολογικών Κλιμακίων. Το χειρότερο είναι ότι δε δίνει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την απόδοση του κανονικού μισθού.

Οι συνάδελφοι αναπληρωτές που ήδη αμείβονται με μειωμένους μισθούς, κάποιοι από αυτούς με πάνω από 10 χρόνια υπηρεσίας, άλλοι με αυξημένα έξοδα μετακίνησης και διαβίωσης λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων ή απόστασης από τον τόπο κατοικίας τους δεν μπορούν να πληρώνουν την έλλειψη προσωπικού και τις όποιες δυσλειτουργίες της δ/νσης.

Έχοντας την εμπειρία και της προηγούμενης χρονιάς όπου τα Μ.Κ. αποδόθηκαν με μεγάλη καθυστέρηση και γνωρίζοντας ότι σε όλες τις υπόλοιπες διευθύνσεις Π.Ε η διαδικασία έχει προχωρήσει κανονικά,

Ο σύλλογος μας θα προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ/νση Αν Αττικής την Τρίτη 19/1 στις 1μμ όπου θα επιδιώξει να είναι κοινή με τους άλλους συλλόγους της Αν. Αττικής και καλεί τους συναδέλφους να συμμετέχουν.

 

https://www.syllogosksotiriou.gr/wp-content/uploads/2014/07/ypografes-syllogos.jpg


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...