Home / Featured / Πτυχίο ΑΕΙ για δημοσίους υπαλλήλους με υποτροφία από το Δημόσιο

Πτυχίο ΑΕΙ για δημοσίους υπαλλήλους με υποτροφία από το Δημόσιο

Δημοσιεύτηκε: 10:41 πμ Ιανουάριος 21st, 2016  


ptyxio

Το υπουργείο Εσωτερικών σχεδιάζει, προκειμένου να ενισχύσει τα προσόντα των δημοσίων υπαλλήλων με απολυτήριο Λυκείου, και σε συνεργασία με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, σχεδιάζει να δώσει τη δυνατότητα σπουδών και απόκτησης πτυχίου για εργαζόμενους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δημόσιου τομέα με υποτροφία από το κράτος.

Η χρηματοδότηση των προγραμμάτων, όπως σχεδιάζεται, θα αφορά κυρίως σε γυναίκες υπαλλήλους, οι οποίες δεν έχουν στην κατοχή τους πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, και θα καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Τα παραπάνω περιλαμβάνονται στο νέο σχέδιο νόμου για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και την επιλογή προϊσταμένων, που θα έχει κατατεθεί έως την Πέμπτη στη Βουλή και ήδη το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης θέτει το χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή των διατάξεών του μετά την ψήφισή του.

Από την άλλη πλευρά, η δημόσια διοίκηση θα «ακούει» τα παράπονα τόσο των φορέων όσο και των πολιτών, με τον θεσμό της Επιτροπής Ακρόασης, η οποία θα αποτελείται από διευθυντές ή γενικούς διευθυντές. Η επιτροπή θα συνεδριάζει μία φορά το δίμηνο και θα ακούει προβλήματα γραφειοκρατίας, κακοδιαχείρησης κ.ά. από φορείς και μεμονωμένους πολίτες, κατά σειρά προτεραιότητας.

 www.arcadiaportal.gr  από  www.paideia24.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...