Home / Featured / Πρόταση Αλλαγής Συστήματος Διορισμών Εκπαιδευτικών

Πρόταση Αλλαγής Συστήματος Διορισμών Εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε: 11:22 πμ Ιανουάριος 22nd, 2016  


kathigitria

Συντάκτες:

ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ, ΞΑΦΑΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ, ΜΑΡΑΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Περίληψη:

Θέμα της συγκεκριμένης εργασίας είναι η πρόταση διαμόρφωσης ενός μόνιμου, αξιόπιστου, αξιοκρατικού και σύγχρονου συστήματος διορισμού στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Το ολοένα εντεινόμενο πρόβλημα αναλογίας ενεργών εκπαιδευτικών και συνταξιοδοτήσεων, σε συνδυασμό με την αδιαμφισβήτητη ύπαρξη χιλιάδων εκπαιδευτικών κενών σε όλο το φάσμα της δημόσιας εκπαίδευσης, δημιουργούν την αναντίρρητη ανάγκη μονίμων διορισμών στις εκπαιδευτικές μονάδες. Το ευρωπαϊκό και το διεθνές παράδειγμα, δείχνουν τον τρόπο και μπορούν να παράσχουν την τεχνογνωσία, με την απαραίτητη πάντοτε προσαρμογή στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος. Στην παρούσα εργασία προτείνονται τρόποι μοριοδότησης των υποψηφίων με γνώμονα την εργασιακή εμπειρία, τα ακαδημαϊκά προσόντα και την ατομική πρόοδο.

https://fresh-education.blogspot.gr/


 

4 Σχόλια

  1. Αλλαγή με κατά περίπτωση διατήρηση της επετηρίδας δεν είναι αλλαγή. Η πρότασή σας σε σχέση με την ημεροχρονολογία κτήσης πτυχίου είναι αναχρονιστική και στοχεύει στην αντισυνταγματικού προσανατολισμού άνευ αξιολόγησης στοχευμένη κατηγοριοποίηση των υποψηφίων στη βάση ψευδο-ηλικιακής στάθμησης. Το μόνο που πετυχαίνει η ημεροχρονολογία κτήσης πτυχίου ως κριτήριο κατάταξης υποψηφίων είναι η επιβράβευση του ακαμάτη φοιτητή. Πρόκειται για στερεότυπο μόρφωμα κατηγοριοποίησης στην ελληνική Εκπαίδευση που εισήχθη για λόγους μικροσυνδικαλιστικούς. Παραβλέπει αξιολογικές σταθμήσεις. Εισάγει την αυθαιρεσία και την ευκολία.

    • H ημεροχρονολογία λήψης πτυχίου προτείνεται ως διαφοροποιητικό στοιχείο μεταξύ αναπληρωτών που δεν έχουν λοιπά ακαδημαϊκά προσόντα, με βάση την τελευταία ρύθμιση του υπουργείου, προτάσσεται η βαθμολογία και ορίζονται περίοδοι αποφοίτησης (π.χ. Εαρινό εξάμηνο, χειμερινό κ.ο.κ.). Αυτό προτείνει το παραπάνω σύστημα. Επιπλέον προτείνεται νέος πίνακας αναπληρωτών με προσμέτρηση ακαδημαϊκών προσόντων και προσόντων κατάρτισης που θα υπερτερούν της ημεροχρονολογίας. Πού είδατε την ευκολία; Πού είδατε την έλλειψη αξιολογικών σταθμίσεων; Αν μπορούσε να προταθεί ένα σύστημα διορισμού που να απαγόρευε τον διορισμό στην εκπαίδευση σε όσους εκφράζουν απόψεις χωρίς κανένα βάσιμο επιχείρημα, πάνω σε προτάσεις που δεν έχουν μπει στον κόπο να διαβάσουν ή που δεν τις κατανοούν, θα ζούσαμε σε ένα καλύτερο κόσμο. Καλή συνέχεια.

    • Καλό θα ήταν πριν τη σχολιάσετε να τη διαβάσετε κιόλας.

  2. Ο μεγαλυτερος καρκινος της εκπαιδευτικης κοινοτητας ειναι ο κοσμος της πρωτοβαθμιας με παιδακια ουτε καν στα 30 που δεν εχουν δωσει ουτε ενα γραπτο ΑΣΕΠ και ειναι αναπληρωτες σταθερα , λοιπον παλικαρακια και κυριουλες καθηστε να γραψετε κανεναν γραπτο ΑΣΕΠ να συνελθετε γιατι πηραν τα μυαλα σας αερα και αφηστε τα ονειρα διορισμου .

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...