Home / Featured / Πραγματοποιήθηκε τελικά η πρώτη δημόσια συζήτηση του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία

Πραγματοποιήθηκε τελικά η πρώτη δημόσια συζήτηση του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία

Δημοσιεύτηκε: 2:58 μμ Ιανουάριος 31st, 2016  


31-01-16_koinonikos

Πραγματοποιήθηκε χθες, 30/1/2016, από την Επιτροπή Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία, δημόσια συζήτηση στο κτήριο του Δημαρχείου της Δράμας, στην οποία παρευρέθηκαν πολλοί δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι από την ευρύτερη περιφέρεια και εκπαιδευτικοί από όλες τις βαθμίδες. Οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση, εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για τα πολλά προβλήματα της εκπαίδευσης και διατύπωσαν την ανάγκη να πραγματοποιηθούν αλλαγές.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

της Χρύσας Βαϊνανίδη

https://www.stokokkino.gr/
«Ο Διάλογος για την Παιδεία συνεχίζεται απρόσκοπτα» διευκρινίζει μιλώντας στο Κόκκινο, ο Πανεπιστημιακός Δάσκαλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Διαλόγου για την Παιδεία, Αντώνης Λιάκος, επισημαίνοντας πως ήδη έχουν συσταθεί υπο-επιτροπές και ομάδες εργασίας: κάθε μία έχει επιφορτιστεί με το καθήκον της μελέτης και της έρευνας ενός συγκεκριμένου αντικειμένου ώστε να καταγραφούν το συντομότερο δυνατό τα προβλήματα που διέπουν το σύνολο της εκπαίδευσης και να εξαχθούν τα πρώτα συμπεράσματα. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, θα μπορούν να διατυπωθούν προτάσεις και ενδεχόμενες λύσεις.

Όπως διευκρινίζει ο κ. Λιάκος «ο Διάλογος δεν επικεντρώνονταν μόνο στις εκδηλώσεις στην Αθήνα που τελικά ακυρώθηκαν. Οι εκδηλώσεις – ανοιχτές συζητήσεις, άλλωστε, συνεχίζονται και θα συνεχιστούν σε πολλές πόλεις της Ελλάδας με τη συμμετοχή όλων όσοι εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία».

Στο πλαίσιο του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, το Σάββατο το απόγευμα στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου της Δράμας, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή εκδήλωση για την Παιδεία με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, γονέων και του Δημάρχου της περιοχής. «Ο κόσμος που συμμετείχε στην εκδήλωση ήρθε με μια προσδοκία, με μια εμπιστοσύνη, θα έλεγα, για αυτό που θέλουμε να κάνουμε» σημειώνει ο Πρόεδρος της Επιτροπής σκεπτόμενος τα λόγια ενός εκπαιδευτικού: «σας συμπαραστεκόμαστε, αλλά σας συμπονούμε για το δύσκολο εγχείρημα που αναλάβατε» δεδομένων και των σύνθετων πολιτικών συνθηκών.

Αύριο, στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί ακόμη μία εκδήλωση στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης με θέμα «Ανοιχτά Σχολεία: Η σχέση της εκπαίδευσης με την τοπική αυτοδιοίκηση, το σχολείο ως κέντρο της γειτονιάς» με τη συμμετοχή του Προέδρου της Επιτροπής Διαλόγου και του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Γιάννη Παντή.

………………………………………………………………………………..

Παράσταση Διαμαρτυρίας ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών. 

Με συνθήματα:

«Μόνιμη δουλειά – μόρφωση – υγεία την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία»

«Τρία μνημόνια μας φόρτωσαν στην πλάτη – ο διάλογός τους είναι μια απάτη»

«Διαλύουν την ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο – πάρτε πίσω τον νόμο λαιμητόμο»

«Εργάτη κάνε υπόθεση δική σου το μέλλον και τη μόρφωση που θα ’χει το παιδί σου»

χθες, Σάββατο 30 του Γενάρη το Π.Α.ΜΕ Εκπαιδευτικών Δράμας οργάνωσε «υποδοχή» στον πρόεδρο της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία με παράσταση διαμαρτυρίας μαζί με δυνάμεις της λαϊκής συμμαχίας (ΜΑΣ – ΟΓΕ – ΠΑΣΕΒΕ).

Εκπαιδευτικοί, γονείς, φοιτητές και μαθητές έδωσαν απάντηση στην επιχειρούμενη εξαπάτηση μέσω του προσυμφωνημένου «διαλόγου», στέλνοντας ηχηρό και καθαρό μήνυμα αντεπίθεσης και ξεσηκωμού.

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν τον διάλογο-απάτη, επισημαίνοντας ότι πάνω του ευδοκιμούν βολικές για το σύστημα και χρήσιμες προτάσεις πλήρως εναρμονισμένες με τις κατευθύνσεις της ΕΕ, που θα βάλουν ταφόπλακα στα ήδη ρημαγμένα σχολεία και σχολές, στις ήδη σακατεμένες εργασιακές σχέσεις.

Στις 4 Φλεβάρη όλοι απεργούμε.

Στις 4 Φλεβάρη κανένας εκπαιδευτικός στην τάξη.

Να ακυρώσουμε τα σχέδιά τους να μη μείνουμε με ζωή μισή και μισά δικαιώματα.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...